Πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δις ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δις ανακοίνωσε η κυβέρνηση Facebook Twitter
1

Επιμένει στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος η κυβέρνηση, που μία ημέρα μετά την έκθεση του ΔΝΤ ανακοίνωσε, διά του κ. Σταικούρα, ότι ο κρατικός προϋπολογισμός εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 2,6 δισ. ευρώ, ή 1,4% του ΑΕΠ, κατά το φετινό εννεάμηνο.

Αν εξαιρεθούν τα έσοδα από τα SMPs της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα οποία και δεν υπολογίζονται στους στόχους του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώνεται στο 1,1 δισ. ευρώ ή στο 0,6% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπ. Οικονομικών, ταο πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.624 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 2.069 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2.873  εκατ. ευρώ.

«Οι τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας άρχισαν να πιάνουν τόπο, αφού αποτυπώνονται οι πρώτες θετικές ενδείξεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, δημιουργώντας, παράλληλα, τις συνθήκες για την αντιμετώπιση του ζητήματος του δημόσιου χρέους», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σταικούρας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια