Αnonymous εναντίον Χρυσής Αυγής

Αnonymous εναντίον Χρυσής Αυγής Facebook Twitter
9

Με μήνυμα τους οι Anonymous επανεμφανίζονται, παρεμβαίνοντας στην ελληνική πραγματικότητα με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στο μήνυμα τους προς τη Χ.Α., αναφέρουν μεταξύ άλλων:«Είστε δολοφόνοι και εχθροί της δημοκρατίας, αυτή η συμπεριφορά δε θα είναι πλέον ανεκτή…Αυτό το κόμμα θα σταματήσει μια για πάντα και η φωνή του θα παύσει από το διαδίκτυο».

Ταυτόχρονα καλούν όλους τους  Anonymous «στα όπλα» σε μια παγκόσμια δράση κατά της Χρυσής Αυγής στις 26 Οκτωβρίου.

Απευθυνόμενοι στη Χ.Α. με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων τονίζουν: «Είστε ενάντια στην ελευθερία του λόγου. Εκφοβίζετε τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται για τα ιδανικά τους και επιτίθεστε στους πολιτικούς σας αντιπάλους, αλλά απαιτείτε υποκριτικά αυτό ακριβώς το ίδιο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου για τον εαυτό σας, επιτιθέμενοι σε δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης».

Το μήνυμα καταλήγει με μια απειλή προς τους χρυσαυγίτες: «Έχετε καταδικαστεί για πολλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Την προσοχή μας τράβηξε αυτή η υποκριτική στάση σας που αντικατοπτρίζει τους εγκληματίες – είδωλα που σας εμπνέουν. Οι ενέργειές σας θα έχουν επιπτώσεις. Αυτό το κόμμα θα σταματήσει μια για πάντα και η φωνή του θα παύσει από το διαδίκτυο. Είναι ώρα να πληρώσετε για τα εγκλήματά σας. Ο φασισμός είναι μια επικίνδυνη ασθένεια που πρέπει να καταπολεμηθεί και να εξαλειφθεί».

Τech & Science
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Μπορεί ένα πολιτικό κόμμα να δηλώνει πως ειναι κατα της δημοκρατίας στο όνομα της δημοκρατίας;Κανονικά οχι , γιατι η δημοκρατία επιτρέπει τα παντα εκτός απο την αμφισβήτηση της. Ένα σύστημα συντηρείται προστατεύοντας τους μηχανισμούς αναπαραγωγής του. Ακόμη και αν "ψηφίσαμε όλοι φασισμό "θα ήταν μη δημοκρατικό. (Και βασικά σε εκείνο το σημείο κατάλυση θα γινόταν αρχηγού παροντος) Μου φαίνεται πως κάπως έτσι πρέπει να συμβαίνει και στις χώρες τις ανατολής που υποτίθεται πως είχαν και την αποδοχή του λαού, μια αποδοχή πολυ δύσκολο να την μετρήσεις μιας και ειναι κάτι γενικό και αόριστο σαν την κοινή γνώμη. Αν αποφασίσουν τα ΜΜΕ πχ να παίξουν για δυο βδομάδες χρυσόγελο, θα δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η κοινή γνώμη κάνει στροφή στους πράσινους. Και με αυτόν τον τροπο ´´νομιμοποιεί´ τασεις. Έτσι νομιμοποιησαν την έννοια της ΧΑ στην κοινή γνώμη. Προσωπικά δεν ειμαι ούτε υπέρ ούτε κατα της κατάργησης της φωνής τους στο Ίντερνετ. Αλλα σαν κίνηση απο ανώνυμους ειμαι υπέρ διότι η μη αντίδραση απο κανέναν τοςο καιρό με έκανε να πιστεύω πως ζούμε σε καιρό ηλιθίων. Και ο φασισμός δεν μπορεί απλά να κυκλοφορεί σαν εναλλακτική πρόταση. Πρέπει να απομόνωνεται, να αποδυναμώνεται και να καταδικάζεται. Δεν ειναι οικολογία η φιλελευθερισμός η ότι άλλο . Και στο όνομα της μη λογοκρισίας ναι ας λόγοκρινουμε τους λόγοκριτες. Η ουσία ειναι πολυ ξεκάθαρη και δεν πρέπει να εγκλωβίζεται απο τη μορφή. Ούτε οι σοφιστείες πρέπει α αποτελούν απόδειξη.
Ενδιαφέρον το "αν ψηφίζαμε όλοι φασισμό θα ήταν μη δημοκρατικό". Πρέπει να υπάρχει μία δημοκρατική λύση στο παράδοξο αλλά θα χρειάζεται κάποια δημιουργικότητα. Πάντως η δημοκρατία χρειάζεται και την αντίθετη άποψη μέσα στη λειτουργία της για να ξέρει πότε fundamentaly τα'χει σκατώσει. Όταν τα ποσοστά της μη δημοκρατίας φτάνουν σε κυβερνητικά επίπεδα, θα έπρεπε αυτομάτως να ενεργοποιείται διακομματικός μηχανισμός μέσα στη βουλή που να έχει ως πρώτιστο μέλημα την προστασία του πολιτεύματος, πριν από όποια κομματική ιδεολογία. Η Χ.Α. είναι μία καμπάνα που σωστά χτυπάει για να πει ότι κάτι πάει πολύ στραβά και ότι όλα τα δημοκρατικά κόμματα καλά θα κάνουν να σοβαρευτούν, και να αρχίσουν να δίνουν βιώσιμες πολιτικές λύσεις.
Προφανώς η χρυσή αυγή είναι κακή αλλά αυτό "Αυτό το κόμμα θα σταματήσει μια για πάντα και η φωνή του θα παύσει από το διαδίκτυο." ακούγεται επίσης φασιστικό! :)
Περίμενα ένα τέτοιο σχόλιο όταν δεν υπήρχε κανένα σχόλιο και είχε πρωτοδημοσιευτεί το άρθρο αλλά είπα να μην προλάβω κάποιον άλλο. Βούτυρο στο ψωμί των ναζί αυτή η αυτομαστίγωση. Ας παραθέσω τον Γκέμπελς που τα λέει για την... ΧΑ καλύτερα από όλους εμάς: «Είμαστε κόμμα αντικοινοβουλευτικό. Μπαίνουμε στη Βουλή για να μας εφοδιάσει το οπλοστάσιο της δημοκρατίας με τα δικά του όπλα. Αν η δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια που γι' αυτή τη δουλειά να μας δώσει κάρτες δωρεάν μετακίνησης και μισθούς, δικό της πρόβλημα. Αν πετύχουμε να εκλεγούν στα διάφορα κοινοβούλια 60 ως 70 υποκινητές και οργανωτές από το κόμμα μας, θα πληρώνει για την αγωνιστική μας οργάνωση η ίδια η πολιτεία. Κι ο Μουσολίνι μπήκε στη Βουλή. Λίγο αργότερα όμως, παρήλαυνε στη Ρώμη με τους μελανοχίτωνές του. Αν δεν πετύχουμε να έχουν ασυλία οι πιο επικίνδυνοι άντρες μας, αργά ή γρήγορα θα βρεθούν όλοι πίσω από τα σίδερα. Θα συμβεί αυτό αν έχουν ασυλία; Βεβαίως. Αλλά μέχρι τότε θα έχει περάσει αρκετό διάστημα, και εν τω μεταξύ οι προστατευμένοι από την ασυλία πρόμαχοι της πίστης μας, θα έχουν βρει το χρόνο και την ευκαιρία να διευρύνουν το αγωνιστικό μας μέτωπο έτσι που ο περιορισμός τους και το φίμωμα του δημόσιου κηρύγματός τους να μην μπορεί να γίνει όπως θα ευχόταν η δημοκρατία. Δεν ερχόμαστε ούτε ως φίλοι ούτε και ως ουδέτεροι. Ερχόμαστε ως εχθροί! Οπως επιτίθεται ο λύκος στα πρόβατα, έτσι ερχόμαστε.»(Γκαίμπελς, εφημερίδα «Doer Angriff», 30-4-1928)Συνεχίστε να τους εφοδιάζετε με το οπλοστάσιο της δημοκρατίας άθελα σας.
Ναι, καταλαβαίνω πώς το λες και συμφωνώ. Ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί το προνόμιο της ασυλίας για όλους - όχι μόνο για τη Χ.Α. Πάντως - και συγνώμη για το ότι μπορεί να ακουστεί ακρότητα πλέον, το 2013 και στο συγκεκριμένο context - αλλά για να υπάρχει πρόοδος, πρέπει να υπάρχουν όλες οι απόψεις, και μέσα στη βουλή και στο διαδίκτυο. Οι απόψεις δεν είναι τόσο το πρόβλημα όσο τα κοινωνικά προβλήματα και η έλλειψη εκπαίδευσης που οδηγεί μερίδες πληθυσμού στο να μην μπορούν να ξεχωρίσουν τη μέρα από τη νύχτα. Επίσης ότι απόψεις κι αν έχει ο καθένας, από το να τις εκφράζει λεκτικά μέχρι να τις εκφράζει με βία ή επιβάλοντάς τες στους άλλους υπάρχει απόσταση. Και αυτό ισχύει και για ΧΑ και για anonymous. Απόψεις, απόψεις... διάλογος, διάλογος... και παράβαση αστικού δικαίου (ή οποιουδήποτε άλλου δικαίου), παράβαση = παράβαση και τέλος, χωρές πολλές συζητήσεις.