Τα τουρκικά social media προσπαθούν να ελληνοποιήσουν τούρκο τραγουδιστή

Τα τουρκικά social media προσπαθούν να ελληνοποιήσουν τούρκο τραγουδιστή Facebook Twitter
8

Τα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα ξεκίνησαν μία περίεργη καμπάνια ελληνοποίησης του τούρκου τραγουδιστή Atilla Taş μετονομάζοντάς τον σε «Athillas Tashos» , ο οποίος τραγουδάει το «Yamyam Style», που είναι παραλλαγή του γνωστού νοτιοκορεάτικου Gangnam Style. Ο λόγος είναι ότι όταν το εν λόγω τραγούδι που ανέβηκε στο YouTube προκάλεσε την ντροπή και την αηδία των τούρκων χρηστών.


Σύμφωνα με την αγγλόφωνη hurriyetdailynews , όλα ξεκίνησαν όταν οι χρήστες άφηναν σχόλια στο video, περιγράφοντάς τον ως Έλληνα και εκφράζοντας το θαυμασμό τους προς το πρόσωπό του. Σχόλια όπως «I Love Greece! I Love Athillas Tashos!», «Greeks are very lucky, they have Athillas Thasos», «Best of Greece» ή «I love You, Greek music.» κατέκλυσαν το YouTube.

Σημειώνεται ότι το σατυρικό κίνημα διαδόθηκε και στα social media, όπως το 9Gag και το Twitter. Χαρηκτηριστικό παράδειγμα της τουρκικής φρενίτιδας είναι ότι το hashtag #athillasthasos έγινε μέχρι και παγκόσμια τάση.

Για χάρη του τούρκου- «έλληνα» τραγουδιστή δημιουργήθηκε ακόμα και σελίδα στην online εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, αλλά οι διαχειριστές επισήμαναν ότι σύντομα θα διαγραφεί λόγω ελλιπών στοιχείων και αναφορών.


Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι τούρκοι χρήστες των κοινωνικών δικτύων βομβαρδίζουν το διαδίκτυο με το κακόγουστο αυτό δείγμα trolling.

Η κίνηση αυτή δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη από την ελληνική μεριά, καθώς σίγουρα θα «τουρκοποιηθούν» μερικοί έλληνες τραγουδιστές.

Τech & Science
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Το απόλυτο dual τρολάρισμα θα ήταν να ελληνοποιήσουμε τον Μωάμεθ με βιντεάκι όπου θα υπερασπίζεται την Κωνσταντινούπολη από τους Τούρκους.Θα μας κυνηγούσε σύσσωμος ο μουσουλμανικός κόσμος ως Παστίτσιους(mouslim version) και παράλληλα ΔΙΑΦΟΡΙ ΕΛΙΝΕΣ που συνήθως υπογράφουν Ο ΑΝΑΓΝΟΣΤΙΣ για ΠΑΡΑΠΙΙΣΙ ΤΙΣ ΤΙΜΙΜΕΝΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ(άσχετο αν είχαμε χάσει τότε...).Δεν βρίσκεις άκρη...
Μας τρολάρουν οι Τούρκοι όντως τρολάρισμα με Πάολα και εμείς..έτσι και αλλιώς τους άρεσει το παιχνίδι είναι ναζιάριδες όλο στο Αιγαίο τσαλαβουτάνε τα άτιμα!