Σαν σήμερα, πριν από 216 χρόνια, η πρώτη πτήση με αλεξίπτωτο

Σαν σήμερα, πριν από 216 χρόνια, η πρώτη πτήση με αλεξίπτωτο Facebook Twitter
2

 

Σαν σήμερα πριν από 216 χρόνια ο Γάλλος αεροναύτης, Αντρέ- Ζακ Γκαρνερέν, χρησιμοποίησε για πρώτη φορά και με επιτυχία το αλεξίπτωτο.

Ο Γκαρνερέν γεννήθηκε στο Παρίσι στις 31 Ιανουαρίου 1769. Σπούδασε φυσικός και είχε πάθος με τα αερόστατα. Το 1793 έγινε επιθεωρητής του Γαλλικού Στρατού και ενθάρρυνε τη χρήση αεροστάτων για στρατιωτικούς σκοπούς.

Κατά την διάρκεια του Πολέμου του Πρώτου Συνασπισμού (1792-1797), αιχμαλωτίστηκε και φυλακίστηκε στη Βούδα για δύο χρόνια. Όταν επέστρεψε στη Γαλλία ξεκίνησε να πειραματίζεται με το αλεξίπτωτο.

Στις 22 Οκτωβρίου του 1797, σαν σήμερα,  πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη πτώση με αλεξίπτωτο. Αφού ανέβηκε με αερόστατο πάνω από πάρκο Μονσό, έκοψε το καλάθι, και έπεσε με το αλεξίπτωτό του από ύψος 915 μέτρων.

Ο Αντρέ-Ζακ Γκαρνερέν σκοτώθηκε στο Παρίσι στις 18 Αυγούστου 1823. Καταπλακώθηκε ένα μεγάλο δοκάρι, ενώ κατασκεύαζε ένα αερόστατο.

Το επετειακό doodle

 

Το σημερινό doodle της Google είναι διαδραστικό και μπορείτε με τα βέλη να καθοδηγήσετε τον αλεξιπτωτιστή δεξιά ή αριστερά. Πατήστε το play και ο Γκαρνερέν θα ανέβει με αερόστατο στον ουρανό. Μετά, πατήστε ένα από τα βελάκια που βρίσκονται στα σύννεφα. Ο Γκαρνερέν πέφτει με το αλεξίπτωτο, ανάλογα προς το μέρος που εσείς θα τον κατευθύνετε, κλικάροντας με το ποντίκι σας. Ο Γκαρνερέν είτε θα προσθαλασσωθεί (αριστερά) , είτε θα προσγειωθεί (δεξιά).

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM
Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Τech & Science / Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Google θα δαπανήσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει τους τομείς της με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης
NEWSROOM