Ισόβια στον Μπο Σιλάι

Ισόβια στον Μπο Σιλάι Facebook Twitter
1

Επικυρώνοντας την αρχική πρωτόδικη απόφαση για ισόβια κάθειρξη, δικαστήριο της ανατολικής Κίνας απέρριψε την έφεση του πρώην ανερχόμενου αστέρα της πολιτικής σκηνής Μπο Σιλάι.

Το πρώην μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Μπο Σιλάι, έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για δωροδοκία, διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, και βρισκόταν στη φυλακή από τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Νέα Κίνα, το δικαστήριο στην ανατολική επαρχία Σαντόνγκ, από το οποίο είχε αρχικά δικασθεί ο Σιλάι, απέρριψε την έφεσή του.

Έξω από το δικαστήριο, όπου αναμενόταν η απόφαση, βρίσκονταν εκατοντάδες αστυνομικοί, ενώ απαγορευόταν η είσοδος σε ξένους δημοσιογράφους.

Επίσης, κλειστά ήταν τα καταστήματα και οι γύρω δρόμοι, ενώ είχε επιβληθεί, όσον αφορά τους δρόμους γύρω από το δικαστήριο, απαγόρευση κυκλοφορίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μπο Σιλάι είχε κατηγορηθεί για παθητική δωροδοκία και υπεξαίρεση από τα ταμεία της πόλης Νταλιάν, στην οποία ήταν δήμαρχος.

Ακόμα κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση εξουσίας επειδή προσπάθησε να καλύψει τη σύζυγό του Γκου Καϊλάι, η οποία τελικά κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του Νιλ Χέιγουντ. Η Καϊλάι, είχε δηλητηριάσει τον Βρετανό επιχειρηματία, που ήταν και  οικογενειακός φίλος, και καταδικάστηκε πέρσι για την πράξη της.

Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση του δικαστηρίου είναι οριστική και δεν μπορεί να ασκηθεί άλλη έφεση.

Ωστόσο, ακόμα και αν τελικά ο Μπο Σιλάι προσφύγει στο Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο του Πεκίνου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απορριφθεί το αίτημά του χωρίς να υπάρξει δίκη.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια