Τατσόπουλος: "Η απλή αναλογική οδηγεί στην ακυβερνησία

Τατσόπουλος: "Η απλή αναλογική οδηγεί στην ακυβερνησία Facebook Twitter
15

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος σχολίασε τις θέσεις του Μανώλη Γλέζου και Δημήτρη Παπαδημούλη, αλλά και του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς στο ραδιόφωνο Βήμα 99,5.

"Διαφωνώ με αυτό. Και αν έρθει στη Βουλή οποιαδήποτε πρόταση, θα την καταψηφίσω. Θα εξαρτηθεί από το ποια είναι. Απλή και άδολη αναλογική; Να πάμε στο 50%; Αυτή δεν νομίζω ότι τη συζητάει κανένας, εκτός από τον Μανόλη Γλέζο. Δεν τη συζητάει κανένας στα μεγάλα κόμματα.

"Απλή και άδολη αναλογική, μεταπολιτευτικά, ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Μπήκε στο ψυγείο, ή μάλλον στη φορμόλη. Και τώρα γίνεται μια προσπάθεια να νεκραναστηθεί".

"Αν θέλεις αύριο το πρωί να εφαρμόσεις απλή και άδολη αναλογική, απλώς αποδέχεσαι δύο πράγματα. Πρώτον, ότι η αυτοδυναμία είναι ανέφικτη στον αιώνα τον άπαντα στο ορατό μέλλον, στα επόμενα 50-100 χρόνια και δεύτερον, ως απόρροια του πρώτου, αποδέχεσαι συμμαχικές κυβερνήσεις. Και ερωτώ: υπάρχει κουλτούρα συμμαχιών στην Ελλάδα".

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις επικριτικές δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Τατσόπουλος είπε: "Ο Γλέζος μοιάζει με τον γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα".

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Πολιτική / Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα Ελλάδας 17:00
NEWSROOM
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
τώρα που ο δούρειος ίππος του νεοφιλελευθερισμού τείνει ν' αγγίξει το 3%, διατηρούμε το μπόνους για να επιβεβαιώσουμε ότι θα κυβερνάει ο λαός. (γιατί παλιότερα που ο λαός έπαιρνε κάτι λίγο παραπάνω από 3% απαιτούσαμε την απλή αναλογική για να εκφράζεται δημοκρατικά). Κατά τα άλλα, ακυβερνησία μέχρι να μάθουμε να συνεργαζόμαστε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο∙ δημοκρατία έχουμε, δε χρειαζόμαστε πατερούληδες -έτσι θέλουμε να λέμε.
Επειδή την άκουγα την συζήτηση είναι τελείως προπαγανδιστικός ο τρόπος που μεταφέρεται η συγκεκριμένη ατάκα..Κάποιος από τους συνομιλητές του είπε ότι ο Γλέζος μοιάζει με τον Πανοραμίξ και ο Τατσόπουλος είπε ότι του θυμίζει τον γέρο..Και μετά ακολούθησε μία χιουμοριστική κουβέντα στην οποία προσπαθούσαν να βρουν σε ποιόν μοιάζει εμφανισιακά..Έλεος πια με τις μεταφορές δηλώσεων όπως συμφέρουν τον καθένα που τις γράφει..Και σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του για απλή αναλογική είπε επίσης ότι πρέπει πρώτα να καλλιεργηθεί το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων γιατί τώρα δεν έχουμε την παιδεία να το κάνουμε..Και πολλά άλλα είπε που είχαν ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου..Δεν είμαι ψηφοφόρος του κυρίου Τατσόπουλου ούτε όμως και μου είναι αντιπαθής..Εκνευρίζομαι όμως που οι δημοσιογράφοι και όσοι τέλος πάντων γράφουν άρθρα προσπαθούν να μας τα πλασάρουν όπως γουστάρουν..Και πιο πολύ εκνευρίζομαι με μας που καταπίνουμε αμάσητο ότι μας ταίζουν..Χωρίς να δούμε το πλαίσιο της κουβέντας..Και φανταστείτε ότι αυτή ειναι μία δήλωση χωρίς καμία βαρύτητα..
αυτή η αθλιότητα να κόβονται και να ράβονται οι δηλώσεις διαφόρων πολιτικών στα μέτρα του καθενός πρέπει κάποτε να σταματήσει, αλλιώς το είπε ο συγκεκριμένος αυτό που είπε και μετά αναπαράχθηκε με εντελώς διαφορετικό τρόπο... δεν μου είναι και πολύ συμπαθής ο Τατσόπουλος αλλά αυτό με την κοπτοραπική έχει παραγίνει, είναι χυδαιότητα... αν θες να αντιπαρατεθείς με εναν πολιτικό χώρο ή με ένα πολικό πρόσωπο κάντο με πολικά επιχειρήματα, το να παραποιείς και να διαστρεβλώνεις τις δηλώσεις του άλλου είναι χυδαίο και άνανδρο....
Φορμολη , νεκραναστηματα.. Τι αδεξια προσπαθεια να κρυψουμε τα "καλα και συμφεροντα "Μεχρι τωρα ουρλιαζαμε για το αδικο αλλα τωρα ειμαστε "μεγαλο κομμα" οχι μπακατελα . Στα προθυρα διακυβερνησης.Ε, εμεις να μην εχουμε "ενισχυμενη "; Να μην εχουμε και το μπονους των +50 ; Ετσι κι αλλοιως ισχνη πλεοψηφια περιμενουμε. Γιατι οι αλλοι κι οχι κι εμεις ;"Θεογκομενα" .. Τι κοινοτυπος , παλαιομοδιτικος επαρχιωτισμος !
Δυστυχώς έχει δίκιο ο Τατσόπουλος ότι η εφαρμογή της απλής αναλογικής στην Ελλάδα θα οδηγούσε μάλλον σε ακυβερνησία διότι δεν διαθέτουμε κουλτούρα κυβερνήσεων συνεργασίας. Βέβαια δεν θα έβλαπτε να την αποκτήσουμε κάποτε. Μακροπρόθεσμα η «αυτοδυναμία» μάς έκανε μεγάλο κακό.
Steppenwolf,Δεν νομίζω να έχει σημασία η χρονολογική τοποθέτηση του Γλέζου στο διαταραγμένο φαντασιακό του τατσόπουλου.Η εκφορά και το περιεχόμενο των σχολίων του, είναι που καθορίζει την πολιτική ποιότητά του.Τα_γεράκος_αστερίξ_θεογκόμενες, στην καλύτερη περίπτωση και με την μεγαλύτερη επιείκεια του ακροατηρίου, απλά δ ε ν έχουν μας πουν τίποτα σαν μέρος λόγου στην άσκηση πολιτικής. Εκτός βέβαια, από την απεγνωσμένη προσπάθεια διαφοροποίησης να βασίζεται στο ότι κάποιος διαβάζει και αναπαράγει αστερίξ σε αντίθεση με τους υπόλοιπους "δυσκοίλιους" εκεί μέσα. Λίγο σεβασμό στο ακροατήριο θα έλεγα και αυτό ισχύει τελικά για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ανεξάρτητα παράταξης.
Απλή αναλογική = Δημοκρατία και ισότητα των ψηφων.Ενισχυμένη αναλογική = Πόσο λίγο ή πολύ θα στρεβλώσουμε τη δημοκρατία και θα μετράμε με διαφορετική αξία τις ψήφους των πολιτών