10χρονος μαθητής αυτοκτόνησε μετά από «παραίνεση» του δασκάλου του

10χρονος μαθητής αυτοκτόνησε μετά από «παραίνεση» του δασκάλου του Facebook Twitter
8

10χρονος μαθητής στην Κίνα αυτοκτόνησε πηδώντας από τον 30ο όροφο κτηρίου, μετά την «υπόδειξη» του δασκάλου του να γράψει την αυτοκριτική του ή να πηδήξει από την ταράτσα της πολυκατοικίας του.

Όπως μετέδωσαν κινεζικά ΜΜΕ που επικαλούνται μαρτυρίες γειτόνων, ο μαθητής της 5ης Δημοτικού, κλήθηκε από τον δάσκαλο να γράψει μια επιστολή 1.000 λέξεων με την οποία θα ζητούσε συγγνώμη από το δάσκαλο του επειδή μιλούσε στην τάξη.

Το παιδί απέτυχε να γράψει την αυτοκριτική και πήδηξε από τον 30ο όροφο της πολυκατοικίας, όπου διέμενε.

Σε ένα από τα βιβλία του βρέθηκε γραμμένη η φράση «Κύριε δεν μπορώ να το κάνω. Προσπάθησα πολλές φορές να πηδήξω από την ταράτσα της πολυκατοικίας, αλλά δίστασα».

Έξαλλοι οι συγγενείς του ανήρτησαν έξω από το σχολείο πανό που έγραφε: "Ο δάσκαλος υποχρέωσε το παιδί μας να πηδήξει από την οροφή της πολυκατοικίας".

"Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της περιοχής Τζιντζιάνγκ, όπου  σημειώθηκε το περιστατικό.

Η αυστηρή πειθαρχία είναι ουσιαστικό μέρος του συστήματος εκπαίδευσης και του πολιτισμού της Κίνας, και η παράδοση που απαιτεί σεβασμό στην εξουσία, βάζει στα παιδιά αυστηρούς κανόνες συμμόρφωσης με τις οδηγίες.

Το σχολείο του αγοριού δήλωσε την Πέμπτη στο κινεζικό ισοδύναμο του Twitter, ότι το παιδί και μερικοί από τους συμμαθητές του, είχαν διαταχθεί να γράψουν αυτοκριτική για τη συμπεριφορά τους.

«Ο θάνατος του παιδιού ήταν ένα ατύχημα», ανακοίνωσε το σχολείο.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
...γιατί η υπακοή στην εξουσία και σε ό,τι αυτή αντιπροσωπεύει είναι στην Κίνα μια πραγματικότητα που σπάει κόκκαλα. Έτυχε να τη ζήσω από κοντά, όταν παλιότερα έζησα εκεί για κάποιο διάστημα (έχει διαφορά αν πας να μείνεις σαν απλός τουρίστας, για λίγο, αλλά ίσως ακόμα κι έτσι μπορείς να καταλάβεις το κλίμα).Μπορεί η δική μας κοινωνία να έχει πολλά στραβά, αλλά σε σχέση με καποια βασικά δικαιώματα, όπως π.χ. αυτό της αυτοδιάθεσης και της ελευθερίας να κρίνεις μόνος σου για τον εαυτό σου και αναλόγως να πράττεις, δεν θες να ξέρεις τι συμβαίνει στην ΚίναΌπως επίσης εκείνη η παράξενη αίσθηση ότι είσαι ένας χαμένος μέσα στους πολλούς, κι ότι οι αποφάσεις ενός αόριστου γενικευμένου "συνόλου" ή κάποιας άνωθεν αρχής επηρεάζουν νομοτελειακά τη ζωή σου.Παρ'όλα αυτά δεν θα αποθάρυννα κανέναν από το να επισκευτεί την παράξενη αυτή χώρα. Εκτός του ότι είναι αχανής και πανέμορφη, είναι πάντα καλύτερο να βλέπεις τα πράγματα με τα δικά σου μάτια και να καταλήγεις σε συμπεράσματα, από το να στα περιγράφουν άλλοι ή να τα διαβάζεις/βλέπεις στις ειδήσεις
Νομιζω οτι η αληθεια(οπως παντα) ειναι καπου στη μεση.Οταν εισαι δασκαλος ΔΕΝ λες τετοια πραγματα στα ξενα παιδια,βγαλε τα απωθημενα σου αλλου.Αλλα δεν μπορω να μη σκεφτω οτι κι αυτο το παιδακι ηταν συναισθηματικα ευαλωτο σε παθολογικο βαθμο για να κανει κατι τετοιο και αυτο δεν ειναι αποτελεσμα μιας κακης μερας μονο.Οπως και να χει ειναι παρα πολυ λυπηρο.
Τώρα αστειεύεστε? Αν η κοινωνία και η οικογένεια του παιδιού το έκαναν άβουλο και χωρίς ίχνος και ελπίδα κριτικής σκέψης, ο δάσκαλος θα την πληρώσει? Εγώ όντας πιτσιρίκα έχω ακούσει πολύ χειρότερα, δεν πήγα να πηδήξω απο πουθενά, όπως και κανένα άλλο πιτσιρίκι. Υπερευαίσθητοι γίναμε πια...
Φυσικά και είμαστε υπερευαίσθητοι όταν μιλάμε για το θάνατο ενός 10χρονου παιδιού. Εσύ τι προτείνεις; Να πούμε "δεν πειράζει"; Και βέβαια φταίνε και οι γονείς. Η "κοινωνία" δεν ξέρω. Αλλά και βέβαια φταίει και ο δάσκαλος. Όταν είσαι 10 χρονών ο δάσκαλος είναι κι αυτός μορφή εξουσίας όπως οι γονείς. Η ευθύνη του ενός δε σβήνει την ευθύνη του άλλου.
Εξ ιδίων τα αλλότρια, μόνο που δεν λειτουργεί έτσι το σύστημα, πάντοτε.Ποιο σημείο του:"Η αυστηρή πειθαρχία είναι ουσιαστικό μέρος του συστήματος εκπαίδευσης και του πολιτισμού της Κίνας, και η παράδοση που απαιτεί σεβασμό στην εξουσία, βάζει στα παιδιά αυστηρούς κανόνες συμμόρφωσης με τις οδηγίες."...δεν είναι κατανοητό; Δεν μιλάμε για τις όποιες σχέσεις διδασκόντων και διδασκομένων, στην Ελλάδα του 2013. Ο εν λόγω κινέζος δάσκαλος, προφανώς δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος, αλλά δεν είχε ΚΑΜΙΑ απολύτως δουλειά να πει σ' ένα παιδί να "πηδήξει από το μπαλκόνι", επειδή δεν μπόρεσε να γράψει μία αυτοκριτική έκθεση 1.000 λέξεων, όντας 10 ετών.Επίσης:http://www.ndtv.com/article/world/two-teens-in-china-commit-suicide-over-unfinished-homework-report-362481και"A two-year survey by researchers at Peking University found over 20 percent of 140,000 high-school students interviewed said they had considered committing suicide. And 6.5 percent of the students surveyed said they had made plans to kill themselves."και"A university in southern China asked students entering its freshman class to sign a document absolving the school of responsibility should the student commit suicide — a macabre sign, say some, of the growing pressures of Chinese societyRead more: Chinese University Asks Students to Sign 'Suicide Waivers' | TIME.com http://world.time.com/2013/09/17/chinese-university-asks-students-to-sign-suicide-waivers/#ixzz2jOEsYGR0"...μήπως δεν είναι όλοι αυτοί απλά "υπερευαιθητούληδες;"