Δικάζεται σήμερα ο 22χρονος που κατηγορείται για την κακοποίηση της 16χρονης Μυρτούς

Δικάζεται σήμερα ο 22χρονος που κατηγορείται για την κακοποίηση της 16χρονης Μυρτούς Facebook Twitter
20

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου για το αδίκημα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης θα καθίσει σήμερα ο 22χρονος Πακιστανός Αχμέτ Βάκας, ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποίησε βάναυσα  τον Ιούλιο του 2012 την 16χρονη Μυρτώ στην Πάρο. Η δίκη αφορά στα στοιχεία που έδωσε για την ταυτότητα και την ηλικία του, όταν συνελήφθη.

Στη δίκη θα παραστούν και οι γονείς της 16χρονης, οι οποίοι ταξίδεψαν από τη Βοστόνη, όπου βρίσκονται με την κόρη τους σε κέντρο αποκατάστασης από τις αρχές Ιουνίου.

Η μητέρα της 16χρονης μίλησε στο MEGA και είπε μεταξύ άλλων:

"Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τίποτα που να αφορά αυτό το πλάσμα (τον Πακιστανό) γιατί όσο και να το σκεφτώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τρελαθώ. Κοιτάω μόνο τη Μυρτώ. Πως θα αντιμετωπίσω τα προβλήματα της. Για μένα είναι πολύτιμη".

Για την κατάσταση της υγείας της κόρης της η κ. Κοτρώτσου σημειώνει ότι η βελτίωση όσον αφορά την κίνηση και την ομιλία είναι υποτυπώδης και μόνο όσον αφορά τη νόηση υπάρχει κάποια βελτίωση.

"Το κυριότερο όμως πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μυρτώ αυτή τη στιγμή είναι από κάποιες κρίσεις νευρικές που καταλήγουν σε επιληπτικές", υπογράμμισε η μητέρα της.

 Η οικογένεια της Μυρτούς έχει ζητήσει την αναβολή της δίκης για ανθρωποκτονία καθώς η μητέρα είναι και η μοναδική μάρτυρας κατά του Πακιστανού, ο οποίος σχεδίαζε όπως φαίνεται την επίθεση στο κορίτσι αρκετό καιρό.

"Είμαι η μοναδική αυτόπτης μάρτυς. Είμαι η μοναδική που τον είδε πως κοιτούσε και τι έκανε, πριν κάνει ο,τι έκανε. Είμαι η μοναδική που μπορεί να περιγράψει με σαφήνεια τον τρόπο, που μελετούσε τις κινήσεις μας", λέει χαρακτηριστικά η μητέρα της Μυρτούς.

Ελλάδα
20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: Πληροφορίες για ληγμένες πρώτες ύλες ενός χρόνου στο εργοστάσιο Γιαννίτση που παρασκεύαζε σχολικά γεύματα

Ελλάδα / Λαμία: Πρώτες ύλες ληγμένες έναν χρόνο κατασχέθηκαν στο εργοστάσιο που παρασκεύαζε σχολικά γεύματα

Κατά την διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησαν στελέχη της Πυροσβεστικής στον χώρο του εργοστασίου εντόπισαν και κατάσχεσαν ως πειστήρια, ληγμένες πρώτες ύλες
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Προς ΜπουχόςΓια τον ΕΟΠΥΥ το ξέρουμε! Για τους "ευαισθητοποιημένους" Έλληνες καλλιτέχνες και "ανθρωπιστές" και "αντιρατσιστές" μιλάμε. Που θεωρούν ότι ο λαός οδηγήθηκε στην ψήφο των ναζιστόσκυλων επειδή δεν είχε τι να κάνει (γι' αυτό και αφού δε συμφωνεί μαζί μας ιδεολογικά, ας προβούμε σε εθνοκάθαρση, όπως λέει και η Μποφίλιου). Σε αντίθεση με τους ΕΛΛΗΝΕΣ των ΗΠΑ που έκαναν συναυλία. Τους οποίους θεωρούσαμε λιγότερο Έλληνες από τον εν λόγω Πακιστανό (που στήριζε μία ιστοσελίδα που προωθούσε την τουρκοσκοπιανή φιλία), μέχρι που τους χτυπήσαμε την πόρτα για δουλειά και συμπαράσταση στους "εν Ελλάδι αδερφούς".Η δε υπόθεση Κούνεβα προβλήθηκε ως ρατσιστική, για να μη φανεί ότι τα εργασιακά δικαιώματα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Ότι το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα δεν έχει καταφέρει τίποτα και οι πορείες και συναυλίες είναι για το θεαθήναι. Πόσοι Έλληνες έχουν φάει ξύλο επειδή είχαν το θράσος να ζητήσουν τις αμοιβές τους; Φυσικά και αλλοδαποί τόσο από Έλληνες όσο και από τα αλλοδαπά αφεντικά τους. Ποιά κομματική, "ανθρωπιστική", "φιλολαϊκή" οργάνωση ερεύνησε αν στον ιδιωτικό τομέα τηρείται το Οχτάωρο; Αν η επιθεώρηση εργασίας κάνει τι δουλειά της;
Αχ... 'anonymous' για πες μας το δικό σου το "ψευδονυματακι" από που προέρχεται καλέ? από το¨φοβάμαι να βάλω το όνομα μου δίπλα από τα σχολεία που κάνω"; Δεύτερον: δεν χρειάζεται να σου αρέσουν τα αστεία μου. Μην γελάς στο κάτω-κάτω. Δεν θα σου ζητήσω και την άδεια για να ποστάρω αυτό που θέλω.Και τρίτον: το Salazar είναι επίθετο, σε αντίθεση με το ... α ναι, το anonymous.
Καμία συναυλία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και οικονομικής ενίσχυσης γι' αυτή την οικογένεια. Απλώς, κάποιες ημέρες μετά τη σύλληψη του δράστη, έγινε συναυλία συμπαράστασης του, με το πρόσχημα του αντιρατσισμού. Αυτό δεν έχει γίνει σε καμία χώρα του κόσμου.
1. Μέσω ΕΟΠΥΥ δόθηκαν 340.000 ευρώ για τη νοσηλεία του κοριτσιού στις ΗΠΑ. Κανείς βέβαια δεν έφερε αντίρρηση, σε αντίθεση π.χ. με τις διαμαρτυρίες για την κρατική βοήθεια στην -Βουλγάρα αναρχοάπλυτη- Κωνσταντίνα Κούνεβα.2. Δεν υπήρξε καμία "συμπαράσταση" στον δράστη, αλλά κάποιες (ανεπαρκείς) αντιδράσεις στο όργιο των ρατσιστικών επιθέσεων που ακολούθησαν. Ορισμένοι, φαίνεται, είχαν την απαίτηση να μην ακουστεί κιχ για τα "ανδραγαθήματα" των χρυσαυγίτικων ταγμάτων.3. Ο Πακιστανός δικάζεται για ψευδή δήλωση της ηλικίας του, οπότε πάνε περίπατο τα περί υποτιθέμενης προστασίας του ως ανηλίκου. Γενικότερα, οι χρυσαυγίτες έσκουζαν για μια υπόθεση που οι αρχές έκαναν σωστά τη δουλειά τους (από τον εντοπισμό του δράστη και την ταυτοποίηση του DNA του μέχρι την εξακρίβωση της ηλικίας του).
@Μπουχός 30/10/13 9.17. Αφήστετα αυτά για την Κούνεβα. Ολη η Ελλάδα την υπολήπτεται και τη σέβεται, εκτός απο εσας που την χρησιμοποιείτε και την προσβάλετε αυτη τη στιγμή, τάχα μου υπερασπίζοντάς την. Η "αριστεροσύνη" σας μοιάζει με την "καλοσύνη" άσπονδης φίλης που τρέχει να μας προλάβει ότι χυδαίο ξεφούρνησε για μας και ο τελευταίος σκουπιδιάρης. Άκου, "αναρχοάπλυτη βουλγάρα" ... Ντρέπομαι και που το γράφω. Μαζέψτε τις "ευαισθησίες" σας...
Αυτό το νεοκαθαρευουσιάνικο της Μυρτούς πάει κατά το Φωφούς, Γωγούς, Μαριγούς και τα όμοια φαντάζομαι.. Ακόμα κι Ελύτης της Σαπφώς λέει. Δεν είναι σχετικό με το θέμα αλλά με την ορθογραφία του θέματος.
Δε φτανει που δεν ξερουν που παν τα τεσσερα οσον αφορα τα ελληνικα, πανε να πουλησουν και μουρη με τα της Μυρτους. Ο,τι πιο ακαλαισθητο εχω ακουσει τον τελευταιο καιρο.
Ούτε το ''της Μυρτώς'', ούτε το ''της Μυρτούς'' είναι λάθος. Εάν ο αρθρογράφος έγραφε ''της Γωγούς'' θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου, γιατί ΑΥΤΟ θα ήταν λάθος. Το να πει κάποιος ''της Μυρτούς'' όμως, όπως και ''της Σαπφούς'' είναι ακόμα σωστό. Ναι, το -ως είναι νεοελληνική κατάληξη και το -ους αρχαιοελληνική, αλλα αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται ακόμα. Είναι θέμα αισθητικής, αφήστε τον κόσμο να εκφραστεί ελευθερα. Έλεος!
Τι να πω; Ας εκφράζονται ελεύθερα οι αγράμματοι δημοσιογράφοι! Όχι όμως στην κούτρα κάποιων ανήλικων θυμάτων, που το μόνο που τους απέμεινε είναι το όνομά τους. Όπως τώρα με την περίπτωση της Μυρτώς που παριστάνουν τους αρχαιολάτρες γράφοντας "Μυρτούς" ή με τον Γρηγορόπουλο που -από βαρεμάρα να γράφουν ολόκληρο το όνομά του- τον μεταβαπτίσανε εν μία νυκτί από Αλέξανδρο σε Αλέξη, λες και το δεύτερο αποτελεί υποκοριστικό του πρώτου! Άσε που δεν ξέρω αν η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτρέπει να εκφράζονται ελεύθερα οι αγράμματοι!