Το επεισόδιο του Good Wife που έδειξε τι σημαίνει πραγματικά καλή τηλεόραση

Το επεισόδιο του Good Wife που έδειξε τι σημαίνει πραγματικά καλή τηλεόραση Facebook Twitter
10

Το 'Good Wife', μια σειρά που μάλλον ανήκει στο 'δικηγορικό δράμα', διανύει την 5η σεζόν. Και η 5η σεζόν φαίνεται να είναι η καλύτερη απ' όλες ως τώρα.

Η σειρά από το πρώτο επεισόδιο δείχνει ότι δεν είναι απλώς μια σειρά με δικηγόρους. Η υπόθεση ξεκινάει από μια οπτική γωνία που ποτέ δεν παρουσιάζεται στις ειδήσεις, τα συνηθισμένα ρεπορτάζ: έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε για τους άντρες που μπλέκουν στα σκάνδαλα, που εμφανίζονται μετανιωμένοι ή εξοργισμένοι στις κάμερες, ζητώντας συγνώμη ή ζητώντας δικαιοσύνη. Τι αισθάνονται οι γυναίκες τους, που βρίσκονται στο φόντο, που συχνά τους κρατάνε το χέρι, δηλώνοντας 'συμπαράσταση;'

Αυτή την ιστορία λέει η σειρά 'Good Wife', τη ζωή μιας γυναίκας που δήλωσε 'συμπαράσταση' αλλά μέσα της βράζει από θυμό και απογοήτευση. Η σειρά δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς την πρωταγωνίστρια, τη Julianna Margulies, η οποία πολύ συχνά παίρνει πάνω της όλο το βάρος της υπόθεσης, δίνοντας σε δύσκολες σκηνές ένταση χωρίς να μιλάει, μόνο με τα μάτια. Το βασικό της ατού, είναι αυτό που ζητάει ο ρόλος: την βουβή οργή και την αυτοσυγκράτηση που απαιτείται από γυναίκες σαν κι αυτή.

Η 4η σεζόν έκανε ένα τεράστιο λάθος με μια παράπλευρη ιστορία που μας έκανε να αναρωτιόμαστε αν βλέπουμε την ίδια σειρά (η Καλίντα και ο άντρας της; Τι;) αλλά η νέα σεζόν ξεκίνησε με φόρα, φτάνοντας με το επεισόδιο 'Hitting the fan' σε ύψη που σπάνια βλέπουμε στην τηλεόραση. Δεν θέλω να σας το χαλάσω, σε περίπτωση που δεν το έχετε δει, αλλά αυτό που θα σας πω είναι ότι το να γυρίσεις ένα ωριαίο επεισόδιο με την ένταση μονίμως ανεβασμένη στα ύψη χωρίς να χαλαρώσεις την πλοκή και χωρίς να φανεί το σύνολο βεβιασμένο αλλά με απολύτως λογική συνέχεια, είναι κάτι που απαιτεί τεράστιες ικανότητες στο σενάριο. Σχεδόν όλοι οι κριτικοί τηλεόρασης παραληρούν εδώ και μέρες, με τη λέξη 'brilliant' να εμφανίζεται πιο συχνά από όλες.

Με τέτοια επεισόδια ξαναθυμόμαστε γιατί είναι βλέπουμε τηλεόραση. Και, αυτή η εμμονή των αφεντικών, να αμφισβητούν το φιλότιμο των υπαλλήλων μόνο όταν θίγονται τα δικά τους συμφέροντα, βλέπω ότι είναι διεθνής. Αν βλέπετε τη σειρά, θα καταλάβετε τι εννοώ: και η Lockhart & Gardner με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε, αλλά κατά τον Will εκείνο ήταν μπίζνες, ενώ η Alicia είναι προδότρια.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Η σειρά γενικά είναι εξαιρετική αλλά αυτό το επισόδειο ειδικότερα ήταν το καλύτερο επισόδειο της σειράς ως τώρα και το καλύτερο επισόδειο τηλεοπτικής σειράς που είδα γενικότερα μέσα στο 2013 (ίσως και πιο πολύ αλλά ας πω μόνο για το 2013).
Η σειρά είναι εξαιρετική την είχα δει όλη μέχρι και τον 4ο κύκλο μέσα σε 2 εβδομάδες όμως δεν μπορώ να βρω πουθενά τα επεισόδια του 5ου κύκλου,αν ξέρει κάποιος πως γίνετε παρακαλώ ας βοηθήσει..δεν είναι να την χάνεις τέτοια σειρά !!
Κι εγώ αυτά σκεφτόμουν όταν είδα το επεισόδιο - ήταν καταπληκτικό! Επίσης σκεφτόμουν ότι, παρά την αγάπη μου για τη σειρά, ελπίζω να είναι αυτή η τελευταία της χρονιά - δεν μπορώ να τη φανταστώ να γίνεται καλύτερη.
Πραγματικά εκπληκτικό επεισόδιο, σου κεντρίζει την προσοχή απ'το πρώτο κιόλας λεπτό και δεν σ'αφήνει μέχρι το τέλος! Πραγματικά για τέτοιες σειρές αξίζει να βλέπεις τηλεόραση.