Πώς θα είναι ο πλανήτης, όταν λιώσουν οι πάγοι

Πώς θα είναι ο πλανήτης, όταν λιώσουν οι πάγοι Facebook Twitter
10

Το ερώτημα τι θα γίνει αν λιώσουν οι πάγοι, θέτει το National Geographic  που δημιούργησε και έναν διαδραστικό χάρτη με την «εικόνα» του πλανήτη, αν συμβεί κάτι τέτοιο. Θα χρειαστούν βέβαια 5 χιλιάδες χρόνια σύμφωνα με τους υπολογισμούς για να λιώσουν οι πάγοι της Γης, όμως όταν αυτό θα συμβεί η Ελλάδα φαίνεται να τη γλυτώνει με μικρές απώλειες, την ώρα που άλλες περιοχές του πλανήτη θα «συρρικνώνονται» κατά πολύ.

Με βάση το σενάριο του National Geographic που βασίστηκε σε επιστημονικά δεδομένα και εκτιμήσεις, η στάθμη του νερού θα ανέβει κατά 65 μέτρα. Το Λονδίνο θα είναι απλώς μια ανάμνηση, όπως και η Βενετία. Η Ολλανδία θα σκεπαστεί από το νερό, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Δανίας. Ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης θα χαθεί, ενώ Κασπία και Μαύρη Θάλασσα θα γίνουν ένα με τη Μεσόγειο.

Πώς θα είναι ο πλανήτης, όταν λιώσουν οι πάγοι Facebook Twitter

Φθηνά φαίνεται να τη γλυτώνει και η Αφρική, όχι όμως και η Β. Αμερική, όπου η Καλιφόρνια και το Σαν Φρανσίσκο θα είναι πλέον νησιωτικές περιοχές. Στη Ν.Αμερική, ο Αμαζόνιος θα γίνει ένα με τη θάλασσα ενώ στην Καραιβική από τα εξωτικά της νησιά θα εξέχουν μόνο οι κορυφές των βουνών.

Πώς θα είναι ο πλανήτης, όταν λιώσουν οι πάγοι Facebook Twitter
Πώς θα είναι ο πλανήτης, όταν λιώσουν οι πάγοι Facebook Twitter

Στην Ασία, 600 περίπου μίλια της αχανούς κινεζικής γης θα πλημμυρήσουν, όπως και όλο το Μπαγκλαντές αλλά και μεγάλο μέρος της παράκτιας Ινδίας.

Πώς θα είναι ο πλανήτης, όταν λιώσουν οι πάγοι Facebook Twitter

«Αλλοιώσεις» θα υποστεί και η Αυστραλία.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Όλο προβλήματα αυτή η ζωή. Άντε τώρα να ξανασχεδιάζω από την αρχή τη λίστα με τα ταξίδια που θέλω να κάνω πριν πεθάνω, με γνώμονα το ποιο θα "πνιγεί" πρώτο. Τς τς τς. Άδικη η ζωή για εμάς τους Έλληνες που δεν θα πνιγούμε. Άδικη.
Λίγο περίεργο το κείμενο μιας και μια άνοδος της στάθμης τον 65 μέτρων δεν προκύπτει στις μελέτες το IPCC. Αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα καθώς μια άνοδος του ενός μέτρου ως στο τέλος του αιώνα μπορεί να έχει καταστρεπτικές συνέπειες για τον άνθρωπο. Σχεδόν όλες οι μεγαλούπολης του πλανήτη βρίσκονται στην ακτογραμμή (Ιδικά σε Αν.Ασία και Αμερική)και η τάση του παγκόσμιου πληθυσμού είναι να μετοικίζει σε αυτές της περιοχές. Επιπλέον από τα λιμάνια περνάει το 80% του παγκόσμιου εμπορίου. Η μετανάστευση που προκύπτει (Μπαγκλάντες) και θα προκύπτει εντονότερα στο μέλλων σε συνδυασμό με τα τεράστια κατασκευαστικά έργα που θα χρειαστούν για να συνεχίσει η παγκόσμια οικονομία να τσουλάει θα επιφέρουν φτώχεια. Στην άνοδο της στάθμης έχει μεγαλύτερη επιρροή η διογκωσή των Ωκεανών λόγο αύξησης της θερμοκρασίας τους παρά το λιώσιμο των πάγων (με πάγους Γροιλανδίας και Καναδά να παίζουν σημαντικότερο ρόλο). Στην Ελλάδα οι περιοχές της Θεσσαλονίκης η Κως και η Λήμνος μοιάζουν πιο ευάλωτες στην άνοδο της θάλασσας αλλά κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πια θα είναι η συνέπεια στον τουρισμό μας λόγο της απώλειας τόσων παραλιών (αν δεν έχει επέλθει τέτοια φτώχεια όπου η λέξη τουρίστας δεν θα είναι αυτό που φανταζόμαστε). http://www.ipcc.ch/
...Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει...!ΥΓ. Το μέλλον της Γης προβλέπεται δυσοίωνο. Είναι τραγικό το γεγονός που η πολιτική συνεχίζει να αδιαφορεί "χαιδεύοντας" την οικονομία για να μην πέσουν οι συντελεστές ανάπτυξης αλλά να υποθηκεύει με αυτό τον τρόπο το μέλλον της ανθρωπότητας. Αλλά ακόμη τραγικότερο είναι ότι η πολιτική αυτή στηρίζεται με την ψήφο μας...
Ή γη δεν εξυπηρετεί σκοπούς,είτε λοιπόν κατοιτείται από ασπόνδυλα(όπως τώρα)είτε από πλακτόν ή μονοκύτταρους οργανισμούς,το ίδιο θα γυρνάει.