Νομοσχέδιο στο Κεμπέκ καταργεί τα θρησκευτικά σύμβολα

Νομοσχέδιο στο Κεμπέκ καταργεί τα θρησκευτικά σύμβολα Facebook Twitter
7

Μαντίλες, καπέλα, τουρμπάνια, σταυροί και λοιπά σύμβολα πίστης πολύ σύντομα μπορεί να αποτελούν παρελθόν για τους δημόσιους υπαλλήλους στο Κεμπέκ του Καναδά.

Αν ψηφιστεί ο νόμος 60, όπως έχει γίνει γνωστός, θα καταργηθούν τα θρησκευτικά σύμβολα σε πολίτες που εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας, κατά τον υπουργό Μπερνάντ Ντρενβίλ, τη θρησκευτική ουδετερότητα της κυβέρνησης. Ο νέος νόμος θα απαγορεύει επίσης στους πολίτες που χρησιμοποιούν τις δημόσιες υπηρεσίες να έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους.

Οι Φιλελεύθεροι, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμφωνούν μόνο με την τελευταία απαγόρευση και όχι με την πλήρη κατάργηση των θρησκευτικών συμβόλων. "Στην ίδια τη σημαία του Κεμπέκ υπάρχει θρησκευτικό σύμβολο" σημειώνει βουλευτής της αντιπολίτευσης.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
να το δούμε λίγο στη πράξη αυτό που λες;ωραία τα λόγια αλλά στην πραγματική ζωή μπορείς να μας το μεταφέρεις;Εγώ ας πούμε που θέλω να εκφράσω την θρησκευτική μου πίστη, θα στέλνεις εσύ ως εξουσία τα ματ, τους παρακρατικούς και τους μπάτσους να με δείρουν και να με κλείσουν φυλακή; επειδή; τι; εκφράζω την πίστη μου;Και αν δεις ότι ο λαός αντιστέκεται, θα ανεβάζεις το ποντεσιόμετρο της καταστολής, δηλαδή εκετελέσεις; καλή ώρα όπως ο "πατερούλης" σου;
Προτιμότερο λοιπόν να αποκτήσεις παιδεία,να ξεμπερδεύεις με τις ανοησίες περί έκφρασης θρησκευτικής πίστης και μπούρδες,να μάθει σιγά σιγά ο εγκέφαλός σου να γίνετε πιο χρήσιμος στην κοινωνία για να βοηθήσεις και εσύ με την σειρά σου την πορεία της εξελικτικής διαδικασίας ορισμένων όντων που βρίσκονται ακόμα σε κατάσταση ζωοπλαγκτόν.Δεν αναφέρομαι σε εσένα φυσικά,παρακαλώ μην παρεξηγηθείς.
Ως δημόσιος υπάλληλος πρέπει να έχεις κάποιο βίτσιο να εκφράζεις την πίστη σου; Κράτα την στο σπίτι και στην προσωπική σου ζωή. Δεν ενδιαφέρει κανέναν πόσο πιστός είσαι. Ειδικά αν η δουλειά σου είναι να εξυπηρετείς πολίτες κάθε θρησκεύματος.
Πάσχεις από σύνδρομο ναρκισσισμού, δύσκολα ξεπερνιέται. Κοιτάζεσαι συχνά στον καθρέφτη και λες πόσο σπουδαίος είσαι; πως ανήκεις στην ελίτ της εξελικτικής διαδικασίας; Ξεχωρίζεις το υπερεγώ σου από το "ζωοπλακτόν"; Πρόσεχέ το, είναι σοβαρό
Κοίτα Σίγκμουντ,δεν ανήκω σε καμία ελίτ αλλά σίγουρα δεν ανήκω στους ανόητους με βαθιές θρησκευτικές αντιλήψεις που φτάνει η σκέψη τους μέχρι τον πωπό τους, προσπάθεια κάνω να ξεφύγω από τις ανοησίες που έχουν χώσει στο κεφάλι μου όλα αυτά τα χρόνια της σχολικής υποτιθέμενης μόρφωσης.Στον καθρέφτη δεν κοιτιέμαι εδώ και χρόνια γιατί δεν έχουν μείνει πολλά μαλλιά να χτενίζω είναι και κοντά άλλωστε.Έκανα και κάνω προσπάθειες να μην ανήκω στο είδος του συμπαθέστατου ζωοπλαγκτόν και ναι με κάποιο τρόπο ανήκω στην εξελικτική διαδικασία βοηθώντας άλλους ανθρώπους βοηθώντας και αυτοί με την σειρά του το ίδιο και εμένα.Ποτέ δεν θα το έκανα αλλά δεν πειράζει,μιας και μου έδωσες τον τίτλο του ναρκισσιστή ας τον τιμήσω λίγο.Έχω διαβάσει εδώ και 21 χρόνια τόσα πολλά βιβλία που όσο χρονών και αν είσαι δεν προλαβαίνεις.Θα μου πεις αυτό δεν λεέι τίποτα,για΄σένα,γιατί για εμένα λεέι ότι αυτό που κατάλαβα είναι ότι γνωρίζω καλά την θέση μου στην ύπαρξη όσο σημαντική ή ασήμαντη κι αν είναι,άρα λοιπόν όπως και αν με χαρακτηρίσεις,όποια και αν είναι η άποψη σου για εμένα ξέρω καλά ότι αυτό αφορά εσένα και σε καμία περίπτωση εμένα.Σοβαρό λοιπόν είναι να είσαι ανόητος και προσκολημένος στις θεμελιώδεις αξίες σου που δεν σε οδηγούν πουθενά και δεν σου προσφέρουν τίποτα άλλο παρά τροφή στην ίδια υπάρχουσα βλακεία που σε περιβάλει.Μην είσαι λοιπόν ταπεινόφρων δεν είσαι τόσο μεγάλος και σημαντικός.