Μια 'ιπτάμενη' γέφυρα ανεβοκατεβάζει τα αυτοκίνητα στην Ολλανδία

Μια 'ιπτάμενη' γέφυρα ανεβοκατεβάζει τα αυτοκίνητα στην Ολλανδία Facebook Twitter
4

 

[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

Μια 'ιπτάμενη' γέφυρα ανεβοκατεβάζει τα αυτοκίνητα στην Ολλανδία Facebook Twitter

H Γέφυρα Slauerhoff, όπως είναι το επίσημο όνομα της, είναι μία πλήρως αυτόματη κινούμενη γέφυρα την οποία όλοι στην χώρα γνωρίζουν ως «Ιπτάμενη Γέφυρα».

Δουλειά της είναι να ανεβοκατεβαίνει πάνω από τον ποταμό Harlinger Vaart πολλές φορές τη μέρα επιτρέποντας από την μία να διασχίζουν τον δρόμο τα αυτοκίνητα, κι από την άλλη να διασχίζουν το ποτάμι ψηλότερα πλοία και φεριμπόουτ.

Μια 'ιπτάμενη' γέφυρα ανεβοκατεβάζει τα αυτοκίνητα στην Ολλανδία Facebook Twitter

Είναι εντυπωσιακή γιατί στην ουσία μοιάζει με ένα transformer, ή ένα τεράστιο... παιχνίδι!

Σχεδιάστηκε το 2000 από τους μηχανικούς της Van Driel Mechatronica, και είναι φτιαγμένη από σίδερο και ατσάλι.

Μια 'ιπτάμενη' γέφυρα ανεβοκατεβάζει τα αυτοκίνητα στην Ολλανδία Facebook Twitter

Μια 'ιπτάμενη' γέφυρα ανεβοκατεβάζει τα αυτοκίνητα στην Ολλανδία Facebook Twitter

Ανεβοκατεβαίνει δέκα φορές τη μέρα, σταθερά.

Παρακολουθήστε το παρακάτω time lapse βίντεο για να δείτε πως λειτουργεί.

 

( *Δεν μοιάζει σαν να σκουπίζει τα αυτοκίνητα και να τα πετάει από την άλλη;)

:)

Μια 'ιπτάμενη' γέφυρα ανεβοκατεβάζει τα αυτοκίνητα στην Ολλανδία Facebook Twitter
Μια 'ιπτάμενη' γέφυρα ανεβοκατεβάζει τα αυτοκίνητα στην Ολλανδία Facebook Twitter

 

Design
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«A Future for the Past» μια έκθεση στο μουσείο Μπενάκη συνδέει την παραδοσιακή μαρμαροτεχνία με το σύγχρονο design

Design / Μια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη συνδέει την παραδοσιακή μαρμαροτεχνία με το σύγχρονο design

Η Νίκη και η Ζωή Μοσκόφογλου εξερευνούν τη μαγεία του μαρμάρου, συνδέοντας το παρελθόν και το παρόν ενός πολύτιμου υλικού με έργα σύγχρονου design και Τηνιακών μαρμαρογλυπτών.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Δημιουργώντας σύγχρονα, βιώσιμα κτίρια που ενθαρρύνουν το ευ ζην των χρηστών-εργαζομένων

ADM 2024: The New Vision / Σύγχρονα, βιώσιμα κτίρια που ενθαρρύνουν το ευ ζην των χρηστών-εργαζομένων

Έχοντας σε προτεραιότητα τη βιώσιμη και αρχιτεκτονική μετεξέλιξη των έργων της, η Hellenic Properties συνεχίζει να επενδύει με προσήλωση και αφοσίωση στον πράσινο χαρακτήρα των έργων της, κάτι που αποδεικνύεται από τις πιστοποιήσεις με το διεθνές πρότυπο LEED.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Ίμπιζα- Κάιρο- Σενζέν: Το ελληνικό γραφείο Minas Kosmidis Architects εξασκεί το εκλεκτικό του ύφος σε τρεις πόλεις-σταθμούς

ADM 2024: The New Vision / Ίμπιζα- Κάιρο- Σενζέν: Το ελληνικό γραφείο Minas Kosmidis Architects εξασκεί το εκλεκτικό του ύφος σε τρεις πόλεις-σταθμούς

Με έργα σε απροσδόκητα μέρη του πλανήτη, οι Minas Kosmidis Architects δημιουργούν, με επίκεντρο τις καθαρές γραμμές, τις εκάστοτε πολιτιστικές επιρροές και τα εκλεκτικά στοιχεία, με στόχο μια πολυαισθητηριακή εμπειρία κατοίκησης.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Εξερευνώντας τα όρια του χώρου: Το όραμα του γραφείου PETRĀS architecture για το μέλλον της αρχιτεκτονικής

ADM 2024: The New Vision / Εξερευνώντας τα όρια του χώρου: Το όραμα του γραφείου PETRĀS architecture για το μέλλον της αρχιτεκτονικής

Ο Τσαμπίκος Πετράς διερευνά την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής στο πλαίσιο των σύγχρονων αλλαγών, αναζητώντας, μέσω της δημιουργικής προσέγγισης του γραφείου PETRĀS architecture, νέους τρόπους σύνδεσης των έργων με τον χρήστη, την ύλη και το νόημα.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Αρχιτεκτονική και healthy living: Η ISOMAT δεσμεύεται στη βιώσιμη ανάπτυξη

ADM 2024: The New Vision / Αρχιτεκτονική και healthy living: Η ISOMAT δεσμεύεται στη βιώσιμη ανάπτυξη

Από την ανακαίνιση του Hilton Athens μέχρι το πρώτο ολοκληρωμένο κτίριο του Ελληνικού, τα καινοτόμα προϊόντα της ISOMAT ενισχύουν τα κορυφαία αρχιτεκτονικά έργα με λύσεις που υποστηρίζουν τις πιστοποιήσεις LEED, BREEAM και WELL.
THE LIFO TEAM
Στέλλα Πιερή: «Η αρχιτεκτονική της αειφορίας αναζωογονεί περιβάλλον και συναίσθημα»

ADM 2024: The New Vision / Στέλλα Πιερή: «Η αρχιτεκτονική της αειφορίας αναζωογονεί περιβάλλον και συναίσθημα»

Σε μια εποχή αυξανόμενων περιβαλλοντικών προκλήσεων, το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris.Architects αποδεικνύει ότι το κτίριο του αύριο μπορεί να είναι φιλικό προς το περιβάλλον και την κοινωνία, συνδυάζοντας τη βιωσιμότητα με την αισθητική και την ανθρώπινη ευεξία.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Votanikos Business Park: Η Dimand μεταμορφώνει τις πρώην εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας

ADM 2024: The New Vision / Votanikos Business Park: Η Dimand μεταμορφώνει τις πρώην εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας

Tο όραμα της Dimand, που μέχρι σήμερα μεταφράζεται σε ένα χαρτοφυλάκιο γεμάτο καινοτόμα large-scale projects, εμπλουτίζεται με έναν κόμβο επιχειρηματικής δραστηριότητας που συνδυάζει χώρους πρασίνου και σύγχρονες υποδομές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Βοτανικού.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Ρένα Σακελλαρίδου: «Θέλω η αρχιτεκτονική να έχει βάθος, σύνθεση, δομή»

ADM 2024: The New Vision / Ρένα Σακελλαρίδου: «Θέλω η αρχιτεκτονική να έχει βάθος, σύνθεση, δομή»

Η επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου RS SPARCH και καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κοιτάζει πέρα από τα renders, προτείνει λύσεις για μια νέα σχέση μεταξύ πολιτείας και αρχιτεκτόνων και εξηγεί τη θέση της για μια αρχιτεκτονική με ουσία – και με φαντασία!
ΗΡΑ ΣΙΝΙΓΑΛΙΑ
Η A&M ARCHITECTS επαναπροσδιορίζει τον αρχιτεκτονικό ορίζοντα της Αθήνας αναβιώνοντας ένα κτίριο γραφείων γύρω από το ιστορικό κέντρο

ADM 2024: The New Vision / Η A&M ARCHITECTS επαναπροσδιορίζει τον αρχιτεκτονικό ορίζοντα της Αθήνας αναβιώνοντας ένα κτίριο γραφείων γύρω από το ιστορικό κέντρο

Ένας μοντέρνος ανασχεδιασμός που αγκαλιάζει την αρχαία κληρονομιά και εμπνέει τη σύγχρονη κουλτούρα στον χώρο εργασίας.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ

σχόλια

4 σχόλια
Για ποιον ακριβως λογο δεν εχει περασει το ποστ μου ;Εγραψα : " " ανεβοκατεβαζει αυτοκινητα "Μάλιστα. "Που ακριβως λογοκρινεται ;Περιμενω απαντηση παρακαλω.
"Μια 'ιπτάμενη' γέφυρα ανεβοκατεβάζει τα αυτοκίνητα στην Ολλανδία". Εντυπωσιακός τίτλος, με ώθησε να διαβάσω το άρθρο. Βλέποντας το βίντεο και τις φωτογραφίες, διαπίστωσα ότι είναι απλά μια διαφορετική γέφυρα, η οποία ούτε ανεβοκατεβάζει, ούτε μεταφέρει οχήματα... Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, υπάρχει κόκκινος σηματοδότης αναμμένος. Κάτι που σημαίνει ότι η κίνηση αυτοκινήτων σταματάει όταν περνάει πλεούμενο με ψηλά ιστία... Παρόλα αυτά, η γέφυρα δεν παύει να είναι εντυπωσιακή :)
Αναρωτιέμαι αν αυτή η λύση είναι οικονομικά πιο συμφέρουσα μακροπρόθεσμα από το να χτιστεί μια συνηθισμένη γέφυρα η οποία θα ειναι υπερυψωμένη ωστε να μπορούν να περάσουν από κατω τα πλοία. Αυτο βέβαια θα απαιτούσε απόκτηση/αγορά μεγαλύτερης έκτασης ωστε να χτιστεί η γέφυρα με κατάλληλη κλίση για τα αυτοκίνητα, αλλα και παλι ο συγκεκριμένος μηχανισμός μου φαινεται πιο πιθανό "αποτύχει" από τα πολλά πάνω κάτω!