Στο σημερινό ‘Α, μπα’: σε πάνελ πρωινάδικου

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: σε πάνελ πρωινάδικου Facebook Twitter
21


________________
1.

Ο τρόπος που γράφεις τον τίτλο με το "επίσης" προέρχεται απ' το The New Yorker;

ps: Με κάνεις να αναρωτιέμαι για πολλά θέματα και σε διαβάζω κυρίως για τον τρόπο σκέψης σου.- eric

Το πιστεύεις ότι δεν κατάλαβα τι εννοείς και άνοιξα το New Yorker για να καταλάβω; Ίσως όχι, αλλά είναι γεγονός. Προφανώς από εκεί το πήρα, αλλά δεν το είχα καν καταλάβει.

________________
2.

Ζω στην Αγγλία και σκέφτομαι να κάνω subscribe στο The New Yorker ώστε να το λαμβάνω κάθε μήνα. Ξέρω την άποψη σου για το περιοδικό απλά αναλογιζόμενη το κόστος (λόγω απόστασης) είπα να σε ρωτήσω.

Σ' ευχαριστώ!

Το New Yorker είναι εβδομαδιαίο. Ο πιο φτηνός τρόπος είναι να γίνεις συνδρομητής μέσω Kindle, δεν βλέπεις τις εικόνες και το layout, κάτι που είναι σημαντικό, αλλά κάνει μόλις 6 δολάρια το μήνα. Μπορείς επίσης να το πάρεις μόνο για tablet ή για κινητό, με φουλ περιεχόμενο, με παρόμοια τιμή. Ζούμε στη ζωή του ίντερνετ, δε χρειάζεται να περιμένουμε το ταχυδρομείο να μας στείλει χαρτιά.

________________
3.


Πώς συνεχίζεις, όταν καταρρέει η κοσμοθεωρία σου, που πρεσβεύει την ύπαρξη λίγων αλλά εκλεκτών γυναικών, που δεν έχουν τη λατρεία του φαλλού και το ''μ'αρέσει να με κοιτάνε όλοι από πίσω'', σαν τις ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ανάγκες της καθημερινότητάς τους? Μήπως τελικά το καράβι το σέρνει ο φαλλός? <<όλα διαλυμμένα ..δε σε νοιάζει τίποτα όταν αιμορραγείς..>>- soul kitchen

Κάνε σε όλους μας μια χάρη, μην ξαναδιαβάσεις 'Α μπα'. Υπάρχουν άφθονες γωνιές στο ίντερνετ που θα σε συγχαρούν για τις κοινοτοπίες του σκυλάδικου που γράφεις, λυπάμαι και τα bytes που σπαταλώ για να σου απαντήσω.

________________
4.


αν έχω κάνει ανταύγειες και μετάπο ένα μήνα πάω να κάνω ρίζα, πώς ο κομμωτής αναγνωρίζει ποιές ακριβώς τρίχες είναι για βάψιμο ρίζας? και επίσης πως θα μπορούσα να ξαναβρώ λιγο την ανεμελειά μου, ώντας 25 και με τις ευθύνες που μου αναλογούν, να αυτοσυντηρούμε ωστε να μην γίνομαι βάρος? ΥΓ: μια ατάκα σου με βοηθησε πολυ: <προτιμώ να κάνω κάτι με τον πιο ευκολο και ανώδυνο τρόπο και να το ευχαριστηθώ, πρά να το πάω μέσω Λαμίας για να μου πουν θειάδες και γνωστοί: ΜΡΑΒΟ, άξια, πολύ δυνατή!- ζουλου

Η ερώτηση με τις ανταύγειες με κάνει να υποψιάζομαι ότι δεν έχεις χάσει την ανεμελιά σου.

________________
5.


Ρε συ α μπά

Είναι ο Hugh Laurie ο πιο sexy άντρας επί της γης ή μόνο εγώ το νομίζω?- dr House maniac

Τι μπαράζ είναι αυτό; Είναι λες και μεταφέρθηκα σε πάνελ πρωινάδικου.

________________
6.


Αγαπημένη μου Α μπα θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις δει την ελληνική ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη "Φτηνά Τσιγάρα" και αν ναι , ποια είναι η γνώμη σου γι' αυτή.- συλλέκτης

 

Όχι, άρα δεν έχω γνώμη.


________________
7.

Αγαπητή Α,μπα καλησπέρα. Ήρθε και μου είπε πως με απατούσε. Ήταν χάλια, μου έλεγε πως ήταν ένα λάθος, πως μόνο εμένα θέλει και δεν ξέρει γιατί το έκανε. Ανεξάρτητα από αυτά που είπε, τα συναισθήματα μου είναι τόσο δυνατά που αποφάσισα να μείνουμε μαζί και να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλά μετά από αυτό. Πιστεύεις πως τέτοιες πράξεις πρέπει να τις καταδικάζουμε?.Σ'ευχαριστώ.

Όχι, δεν πιστεύω ότι είναι πράξη που πρέπει να καταδικαστεί, δεν είναι τόσο απλό το θέμα, εξαρτάται. Όμως το «γιατί» θα με απασχολούσε, και αν πραγματικά θέλεις την απάντηση, ίσως δεν χρειάζεται καν να τον ρωτήσεις.

________________
8.


Αγαπητή Α,μπα είσαι η φίλη που θα ήθελε ο καθένας γιατί δε χαϊδεύεις τ' αυτιά! Έχω ταυτιστεί με ερωτήσεις και έχω βοηθηθεί από απαντήσεις (group therapy)
Στο θέμα μου τώρα... Πάντα γοητευόμουν από υπεροπτικούς και απόμακρους άντρες. Οι φίλες μου τους λέγανε "δύσκολες περιπτώσεις". Δεν ήταν σε σχέση και δεν ήταν της σχέσης.
Όσο πιο δύσκολοι τόσο πιο ελκυστικοί για μένα. Το αποτέλεσμα να σπαταλάω άπειρο χρόνο και ενέργεια για ψίχουλα ενδιαφέροντος. Δηλαδή ή που θα έμενε πλατωνικό ή θα γινόταν κάτι βραχύβιο.
Η πρώτη μου σχέση (η μία και μοναδική μακροχρόνια) ήταν εξ αποστάσεως (βλεπόμασταν 1 φορά την εβδομάδα) και ήταν ψυχοφθόρα γεμάτη χωρισμούς διαρκείας, επανασυνδέσεις, πολλή ένταση και καθόλου εγκεφαλική επικοινωνία. Τράβηξε 9 χρόνια αλλά ουσιαστικά αν βάλουμε τους χωρισμούς το σύνολο ήταν γύρω στα 4.Έκανα κάποιες προσπάθειες για σχέση ανάμεσα σε όλα αυτά αλλά στους 2 μήνες έφευγα.. Πιεζόμουν και ήθελα ελευθερία..
Έφτασα λοιπόν σήμερα στα 33 να τα σκέφτομαι όλα αυτά, να λέω στον εαυτό μου "επιβεβαίωση θες και πας στα δύσκολα; Μήπως δε θες σχέση; Είσαι προβληματική." Έψαξα μέσα μου, στη παιδική μου ηλικία και είδα το προφανές!
Ο πατέρας μου λόγω δουλειάς έλειπε μεγάλα διαστήματα από το σπίτι, όταν ήταν εκεί ήταν επιθετικός, ψυχρός, απαιτητικός και όποτε το θυμόταν στοργικός. Το ίδιο περίπου μοτίβο ακολουθούσε και ο αδερφός μου.
Η μητέρα μου και η αδερφή μου με φρόντιζαν, είμαι το μικρότερο παιδί, αλλά λόγω της άσχημης κατάστασης στο σπίτι και εκείνες δεν ήταν ποτέ γαλήνιες..Άρα και στις ερωτικές μου σχέσεις ψάχνω τα ίδια συναισθήματα!! Το ερώτημα μου είναι το εξής: Τώρα που έχω εντοπίσει το πρόβλημα τι γίνεται; Θα κάνω πιο σωστές επιλογές;
Έχω τόση ανάγκη από αγάπη και συντροφικότητα και δε θέλω να τα ζητάω πια από λάθος ανθρώπους. Ρυθμίζεται η έλξη;- μιαου

Καλά τα πας, Ρυθμίζεται, ναι. Αν δεν καταλαβαίνεις πώς και δεν ξέρεις τι να κάνεις, πήγαινε όμως σε ψυχολόγο, δεν γίνεται η δουλειά με απάντηση μιας παραγράφου, ούτε με θαυματουργό χαπάκι. Θέλει δουλειά.

________________
9.


όταν αρχίζεις να γνωρίζεις κάποιον και βλέπεις στοιχεία χαρακτήρα που δεν σου αρέσουν και δεν θα μπορούσες να διαχειριστείς, του το λες κι αυτός πάνω στον ενθουσιασμό του τα διορθώνει όλα, επειδή λέει ότι θέλει να είναι μαζί σου. Εσύ καταλαβαίνεις και του λες ότι αυτό δε θα κρατήσει πολύ γιατί θα πιεστεί, όπως και θα γίνει άλλωστε, κάθεσαι ή φεύγεις γιατί το έργο το έχεις ξαναδεί; Κι αυτό το να είσαι με το ένα πόδι μέσα και το άλλο απ'έξω είναι λες κι έχεις βάλει τον άλλο σε καραντίνα...- από πάνω

Είναι κακή ιδέα και για τους δύο να μένεις με κάποιον υπό προϋποθέσεις, ακόμα και αν τις τηρεί.

________________
10.


Έχει πρόβλημα μια φίλη μου και θα ήθελα τη γνώμη σας (εσένα και του κοινού). Είναι 5 χρόνια σε μια σχέση εκ των οποίων το μισό καιρό δε βρίσκονταν στην ίδια πόλη λόγω της δουλείας τους. Στα ενδιάμεσα διαστήματα έμεναν ωστόσο στο ίδιο σπίτι.
Τον τελευταίο 1,5 χρόνο η φίλη μου δεν νιώθει όπως παλιά για αυτόν καθώς δεν ταιριάζουν. Σε ένα από τα διαστήματα που ήταν χώρια του είχε ζητήσει να μην είναι πλέον μαζί και όταν επέστρεφαν στην ίδια πόλη να το συζητούσαν ξανά, οπότε χώρισαν αλλά χωρίς να το κάνουν γνωστό γύρω τους. Γυρνώντας του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία. Τώρα όμως εδώ και λίγους μήνες είδε πως δεν προχωράει και ενώ του έχει ζητήσει να το συζητήσουν εδώ και αρκετό διάστημα αυτός δεν είναι πρόθυμος και κάνει την πάπια. Τον νοιάζει μόνο να συζούν.
Η φίλη μου θέλει να φύγει αλλά δεν το τολμά. Μένει μόνο επειδή την απειλεί. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω με τι την απειλεί αλλά από ότι έχω καταλάβει είναι απλά συκοφαντίες για την ίδια. Ο τύπος δεν έχει αξιοπρέπεια. Δεν ξέρω σε ποιον να μιλήσω για να την πείσει να φύγει. Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει εκβιασμός στη μέση εξοργίζομαι να μένω άπραγη. Η μία λύση είναι όταν ξαναφύγει με τη δουλειά του να τον φέρει εκτός απροόπτου, αλλά αυτό θα γίνει σε μερικούς μήνες.
Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις;- Είμαι θυμωμένη και δε βλέπω ξεκάθαρα.

Η περίπτωση δεν είναι δική σου, είναι της φίλης σου, η οποία υποθέτω ότι είναι ενήλικη. Σου ζήτησε να βοηθήσεις; Ζητάει συμβουλές ή υπάρχει περίπτωση να ανακατευτείς και να τα κάνεις χειρότερα; Είσαι σίγουρη ότι θέλει να φύγει αλλά δεν τολμά; Είσαι σίγουρη ότι σου λέει όλη την αλήθεια;


Αυτό θα το κρίνεις εσύ, και συνεχίζω. Η συκοφαντία είναι πολύ σοβαρό θέμα, υπάρχει νομοθεσία για αυτές τις περιπτώσεις. Εγώ θα πρότεινα δικηγόρο. Αν ο τύπος αυτός το εννοεί, δεν είναι για τα δόντια σας, η υπόθεση χρειάζεται συμβουλές επαγγελματία.

________________
11.

Γεια σου Α, μπα!

Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια..Η κοπέλα μου έχει γενέθλια το Γενάρη και ήθελα να της/μας κάνω δώρο ένα ταξίδι (σου στέλνω από τώρα για να προλάβω να κάνω λίγη οικονομία και να μπορέσω να δω και τη δική σου άποψη πριν το οργανώσω). Έχει πάει Βαρκελώνη μία φορά και τη γοήτευσε απίστευτα. Εσύ ποια πόλη της Ευρώπης θα πρότεινες για ένα 5ήμερο ταξιδάκι;
Για να σε βοηθήσω λιγάκι, λατρεύει την τέχνη, τα μουσεία, τον κινηματογράφο και τις μεγάλες βόλτες στην πόλη.
Σκεφτόμουν Βερολίνο..Εσύ πού θα επέλεγες να πας ένα ταξίδι για 5 μέρες;

Καλή συνέχεια και σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! –Ελπίδα

Αν κάνεις λίγη οικονομία μπορείς να κάνεις δώρο ένα πενθήμερο ταξίδι σε οποιαδήποτε πόλη της Ευρώπης, αρκεί να έχει «μουσεία, τέχνη, κινηματογράφους»; Σοβαρά; Τότε προτείνω το εξής.
Πάρε το χάρτη της Ευρώπης. Κλείσε τα μάτια. Πέτα ένα βελάκι στην τύχη. Πήγαινε εκεί που καρφώθηκε το βελάκι.


________________
12.

είμαι 16 χρονών και αυτό το καλοκαίρι γνώρισα έναν 44χρονο (ο οποίος ειναι χωρισμένος παρεμπιπτόντως) από το εξωτερικό. εγώ ήμουν αυτή που τον πλησίασε εξ' αρχής και συναντηθήκαμε αρκετές φορές και κάθε φορά μιλάγαμε για αρκετή ώρα. αυτός ήταν πολύ φιλικός και έδειχνε ενδιαφέρον και μάλιστα μια φορά που ήμουν έτοιμη να φύγω μου είπε "από τώρα; κάτσε κι άλλο". την τελευταία φορά που τον είδα, του ζήτησα το email του και από τότε έχουν ανταλλάξει πολλά. αλλά αυτός το έχει πάρει πολύ σοβαρά γιατί όλα του τα μηνύματα είναι μεγάλα, μου μιλάει με οικειότητα και μου γράφει μέχρι και ποιήματα. το θέμα είναι ότι σε λίγο καιρό θα πάω στην πόλη του με το σχολείο μου και είπαμε να συναντηθούμε και ο τύπος μου έστειλε μέχρι και τη διεύθυνσή του. δεν ξέρω τι περιμένει από μένα. είναι δυνατόν ένας 44χρονος να ασχολείται τόσο πολύ με ένα 16χρονο; με θέλει μόνο για σεξ? αλλά και πάλι, τόσο καιρό που μιλάγαμε δεν ήξερε ότι κάποια στιγμή θα ξανασυναντιόμασταν, οπότε δεν βγάζει λογική. εμένα από την άλλη μου αρέσει πάρα πολύ και εμφανισιακά και απο θέμα προσωπικότητας και θέλω να συναντηθούμε αλλά με τίποτα στο σπίτι του (μόνο σε κεντρικό μέρος αν είναι ή κάπου με όλο το σχολείο μου), αν και θα ήθελα πολύ να κάνω κάτι μαζί του έστω για μια φορά (δεν το έχω ξανακάνει ποτέ παρεμπιπτόντως). πως σου φαίνεται όλο αυτό; σε παρακαλώ, απάντησέ μου σοβαρά. δεν είμαι καμιά πεταχτούλα σε καμία περίπτωση, είμαι πολύ σοβαρή, αλλά δεν ξέρω τι θέλει από μένα. αν θέλει μόνο σεξ είναι κρίμα, γιατί είχαμε πολύ καλή χημεία. πώς σου φαίνεται εσένα όλο αυτό; Ευχαριστώ

Ελπίζω να σε πρόλαβα. ΟΧΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΑΜΕΣΩΣ.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΣΕΞ. Και μόνη σου το καταλαβαίνεις. Το τι άλλο θέλει και γιατί διάλεξε εσένα ενώ σε περνάει 28 χρόνια δεν είναι δική σου δουλειά, δεν χρειάζεται να το καταλάβεις. Αρκεί να καταλαβαίνεις ότι είναι κάτι πολύ επικίνδυνο για σένα. Είσαι πολύ μικρή, σου είναι αδύνατον να καταλάβεις πώς μπορεί να σκέφτεται ένας 44χρονος και γιατί φρικάρω εγώ τόσο πολύ. Σε μερικά χρόνια ίσως θα μπορείς να χειριστείς τις διαφορές ηλικίας, αλλά όχι ακόμη, και σίγουρα όχι τόσο μεγάλες. Γνώρισε τα αγόρια της ηλικίας σου πρώτα, κάνε πράγματα που αντιστοιχούν στην ηλικία σου γενικώς, και έχεις χρόνο για γοητευτικούς μεγάλους άντρες. Πρώτα πρέπει να γνωρίσεις λίγο τον εαυτό σου και τα όριά σου. 

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
Επειδή ζούμε στην εποχή του ιντερνετ δε πρέπει να διαβάζουμε έντυπα από χαρτί δηλαδή? Είτε περιοδικά, είτε βιβλία? Πρέπει να κουβαλάμε το τάμπλετ παντού δηλαδή? Πριν κοιμηθούμε το βράδυ να μας βγαίνουν τα μάτια? Εχω δει και εγώ τυπους να κουβαλάνε ταμπλετ στη παραλία. Ηταν φανερό οτι ήταν εκτός τόπου και χρόνου...Σχετικά με το 12 που είναι και σοβαρό, προς τη κοπέλα που κάνει την ερώτηση: Κάνε οτι σου απαντησε η α,μπα γιατί θα έχεις κακά ξεμπερδέματα...Αν ξεμπερδεψεις δηλαδή...
Δεν είπε "δεν πρέπει να διαβάζουμε έντυπα από χαρτί" είπε "δεν χρειάζεται να περιμένουμε το ταχυδρομείο να μας στείλει χαρτιά". Για να σε προλαβω, το "δεν χρειάζεται" σημαίνει "δεν είναι απαραίτητο", αν γουστάρουμε μπορούμε και να περιμένουμε. ΕΕΠ, αρχικά δεν είπε ταμπλετ, είπε kindle. Με το kindle δε σου βγαίνουν τα μάτια γιατί έχει απαλό φωτισμό με κατεύθυνση προς το κείμενο κι όχι προς τα μάτια.
Δηλαδή με λίγα λόγια μας λες οτι η α,μπα ήξερε οτι η κοπέλα που κάνει την ερώτηση έχει σίγουρα kindle...Από που? Μύρισε τα νύχια της? Κοίτα, η εμπάθεια σου υπέρ της συντάκτριας είναι εμφανής. Προσπάθησε να βρίσκεις πιο έξυπνα επιχειρήματα όμως από εδώ και πέρα, γιατί αν δε το κάνεις, θα σε θεωρήσω ένα αδιάφορο μέλος του ΟΑΤ και δε θα διαβάζω καν τα σχόλια σου. Και αυτό γιατί βαριέμαι, βαριέμαι τρομερά όμως να εξηγώ τα αυτονόητα...
Γιατί; πρέπει να έχει kindle κάποιος για να του πεις ότι η πιο φτηνή συνδρομή είναι στο kindle; Εσύ μύρισες τα νύχια σου ότι έχει ταμπλετ που λες ότι θα βγάλει τα μάτια της; Μου αρέσει να μου κάνουν επιθέσεις ad hominem, δείχνει ότι δεν έχουν να πουν κάτι για αυτά που λέω...
(Συγγνώμη που παρεμβαίνω στο άσχετο αλλά βλέπω να με πονάει η κοιλιά μου αν δεν...)@Aquarius: παιδάκι μου, ερωτεύεσαι με πάθος αλλά άγαρμπα, το ξέρεις; Πάρτο απόφαση επιτέλους, η Α,μπα αγαπάει άλλον! Ακούς; Άλλον!Get over it asap, γιατί σε βλέπω να καταλήγεις γραφική φιγούρα της στήλης. Αυτό θέλεις; Επίσης, πρέπει επιτέλους να εμπεδώσεις το γεγονός ότι κανείς δεν είναι τέλειος,ούτε εσύ, ούτε η λατρεμένη σου Α,μπα, ούτε το στρώμα σου προφανώς, γιατί μου στραβοκοιμάσαι συνεχώς και με τσιτώνεις. Τέλος, δεν (ή κάνεις πως δεν) καταλαβαίνεις ότι εκτός από την ευφυϊα των επιχειρημάτων υπάρχει και η κοινωνική και συναισθηματική νοημοσύνη. Τί άλλο να πω πια.Υ.Γ. Α,ναι θυμήθηκα: το ελληνικό ερωτηματικό βρίσκεται στο γράμμα Q. Φιλικά, πάντα
Σανάνθη κοριτσάρα μου που είσαι εσύ? Μου έλειψες...Η αλήθεια είναι οτι κάνω οτι είμαι ερωτευμένος με την α,μπα για να θολώσω τα νερά..Στη πραγματικότητα είμαι ερωτευμένος μαζί σου και το κάνω για να ζηλεψεις...Κάθε μέρα έψαχνα εναγωνίως ένα σχόλιο σου. Ενα σου σημαδι οτι δε σου ειμαι αδιαφορος...Δεν έβρισκα και γιαυτό γίνομαι εμπαθής με την α,μπα, για να με προσέξεις...Αλλά που εσύ...Με γράφεις και γιαυτό γίνομαι τόσο ξινός...Δέξου τον έρωτα μου και θα γίνω και εγώ μέλος του ΟΑΤ!Κοριτσαρα μου εσύ!ΥΓ. Α και για το οτι κανείς δεν είναι τέλειος, δε το δέχομαι. Η α,μπα προσπαθεί, εγώ είμαι στο πάρα ένα αλλά εσύ είσαι!
Αχ μη μου το κάνεις αυτό μικρέ νεροχύτη, πως θα ζήσω αν δε με διαβάζεις... Βέβαια αφού μετά από 2 σχόλια δεν κατάλαβες ότι είσαι εκτός θέματος, δεν νομίζω ότι αν διάβαζες τα επόμενα θα το καταλάβαινες...
#3: αουτς!#6: ξεκίνησα να τη δω με μισό μάτι κατέληξε όμως να γινει μια απ τις αγαπημένες μου..ομορφα δεμένο,λίγο σουρεαλ,πολύ αλληλογορικο,ενδιαφέρον σεναριο, που σε κάνει αρκετες φορές να δεις κ να ξαναδείς την ίδια σκηνή,υπέροχο σάουντρακ. Κάθε φόρα που την βλεπω όντας σε μια συγκεκριμένη ψυχολογική κατάσταση με αγγιζει τρομερά.
@12Κοπελιά πριν από όλα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι ο τύπος για τον οποίο μιλάς είναι στο τσακ να χαρακτηριστεί από τον (ελληνικό) ποινικό κώδικα παιδεραστής, γιατί το όριο εδώ ειναι 15 έτη. Στη χώρα του μπορεί και να είναι παράνομος. Αυτό είναι δεδομένο που δεν πρέπει να το ξεχνάς. Εσύ μπορεί να θεωρείς ότι έχετε χημεία. Η παιδεραστία τιμωρείται όμως όπως κι ο βιασμός. Γιατί ο παιδεραστής μπορεί να χρησιμοποιήσει την πείρα του ώστε να σε πείσει τόσο εύκολα. Αυτό που εσύ λες χημεία κατά πάσα πιθανότητα είναι χειραγώγηση. Το ξέρω ότι είναι άσχημο και δύσκολο να παραδεχτείς ότι κάποιος σε δουλεύει, και δε γίνεται ευκολότερα όσο περνάνε τα χρόνια... Απλά έχε το στο μυαλό σου. Αν όντως σε θέλει επειδή τον γοήτευσες ας σε περιμένει να ωριμάσεις. Μην πουλάς τον εαυτό σου φτηνά...
#12σκεφτομαι ολους αυτους που φωναζουν τωρα μονοι τους "ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ!!!!!" και κοντευουν να μπουν στην οθονη τους.πως πειθεις ενα παιδι να προστατευθει, χωρις τις κραυγες της απαγορευσης? πως γινεσαι πειστικος?δοκιμαστε.....ο τυπος απευθυνεσαι σε εσενα γιατι δεν καταφερε να πεισει κανενα αλλο κοριτσι. το πιθανοτερο ειναι οτι προσπαθει και με πολλες αλλες παραλληλα με εσενα. σιγουρα θελει σεξ. μπορει να ειναι ηδη σε σχεση η σε πολλαπλες σχεσεις.
"πως πειθεις ενα παιδι να προστατευθει, χωρις τις κραυγες της απαγορευσης? πως γινεσαι πειστικος?"αυτη ειναι μια πραγματικα δυσκολη ερωτηση.Το θετικο στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι οτι ο τυπος επεσε σε πιτσιρικα με μυαλο. Αυτο φαινεται απ τον τροπο που γραφει, απ το οτι αναρωτιέται για το πως να χειριστεί την όλη ιστορία και κυρίως γιατι 8ελει να τον δει μονο μαζι με κοσμο και οχι σπιτι του.Το ΟΧΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ το υπογραμμιζω αν μας διαβαζεις να σου εντυπωθει. Αν δεν νιωθεις ανετα να το πεις στους γονεις σου μίλα σε κάποιον μεγαλυτερο που του εχεις εμπιστοσύνη, δεν ειναι δυσκολο την αρχη την εκανες ρωτωντας την Α μπα πως της φαινεται ολο αυτο. Εχει αναψει ενα κοκκινο φωτακι στο πισω μερος του μυαλου σου που σου λεει προσοχη κινδυνος. Μη το αγνοείς.
#10 "...Η φίλη μου θέλει να φύγει αλλά δεν το τολμά. Μένει μόνο επειδή την απειλεί .."Υπάρχει περίπτωση να υφίσταται βία; Θυμίζουμε ότι η βία σε μια σχέση μπορεί να είναι ψυχολογική, εκτός από σωματική. Για την ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη γυναικών θυμάτων βίας λειτουργούν ειδικά συμβουλευτικά κέντρα: http://www.isotita.gr/index.php/docs/c41/http://womensos.gr/symvouleutika_kentra_ota/Υπάρχει επίσης και η Τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, στην οποία μπορείς να απευθυνθείς και εσύ για πληροφόρηση και ενημέρωση. Δες και εδώ: http://womensos.gr/
#10αν δεν ξερεις πως ακριβως την απειλει, μπορει να μην ξερεις και πολλα αλλα γι αυτην την υποθεση. κι αν δεν ειναι συκοφαντιες αλλα πραγματικοτητες και γι αυτο δεν στις εμπιστευεται? απο την μια "την απειλει" κι απο την αλλη αρνειται να συζητησουν? τι θελει να συζητησουν η φιλη σου, εφοσον εχει αποφασισει να φυγει?την προηγουμενη φορα, πως εφυγε? γιατι δεν απειληθηκε τοτε?μηπως σε αφορα λιγοτερο απ οτι φανταζεσαι το ολο θεμα?
3# Αει χάσου μα....... μυρμηγκάκι11# Έχουμε και λέμε, Βερολίνο, Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Μαδρίτη, Κοπεγχάγη, Πράγα, Βιέννη κλπ κλπ κλπ ή όπως το είπε και η Λένα ρίξε βελάκι. 12# Λένα πόσο παλιά είναι η ερώτηση γιατί ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ! Ελπίζω να μην είναι αργά.... Τα στοιχεία του στην Αστυνομία και γρήγορα.
Ευχαριστώ Parisios δεν γνώριζα ότι το όριο στην Ελλάδα είναι 15 ετών!!! Πολλές αμερικανιές έχω δει και νόμιζα ότι είναι τα 16... Πάντως σε κάποιον πρέπει να μιλήσει γιατί τόσα έχουμε δει και ακούσει να γίνονται.