Γυναίκες και media 2013

Γυναίκες και media 2013 Facebook Twitter
4

Bλέποντας αυτό το αναδρομικό video του 2013, αντιλαμβάνεσαι πως υπάρχει ακόμη πολύ μεγάλη διαδρομή ως την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό για τη θέση της γυναίκας στη κοινωνία.

 

*Credits στον οργανισμό The Representation Project που μάχεται να εξαλείψει τα παρωχημένα και προσβλητικά στερεότυπα στα media.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Σεξισμός υπάρχει και μάλιστα μπόλικος. Είναι η στάση απέναντί στις γυναίκες ως διανοητικά και ηθικά κατώτερες μ' ό,τι αυτό συνεπάγεται στην κοινωνική και ιδιωτική ζωή τους. Νομίζω όμως πως ο φεμινισμός έχει καταντήσει μια δογματική ηθικολογία. Έναν κώλο, βυζιά ή σεξουαλικά υπονοούμενα με τα γυναικεία χείλη να δούμε στην τηλεόραση, και κατευθείαν σεξισμός, ασέβεια και εξευτελισμός του γυναικείου φύλλου κτλ. Η ίδια σέξι προβολή ισχύει και για τους άνδρες. Κοιλιακοί, τρίγωνες πλάτες, υπονοούμενα με το φουσκωμένο μπροστά παντελόνι κτλ. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες πχ ανδρών να είναι στα τέσσερα και να παριστάνουν τους σκύλους κυριαρχικών γυναικών; Είναι σεξισμός κι αυτό κατά των αντρών; Είναι η εποχή μας που όλα γυρνάνε γύρω απ' το σεξ. Και εκεί επικεντρώνεται η βιομηχανία του θεάματος. Είναι πολύ μπερδεμένα τα πράγματα με το σεξισμό πλέον.
εγω παντως καθε μερα οταν ειμαι στο ιντερνετ ολο βυζια και κωλους βλεπω , αντρες ελαχιστα ως καθολου.Ο σεξισμος δεν εγκειται στο γεγονος οτι γινεται σεξι προβολη των γυναικων , αλλα οτι γινεται προβολη μερικες φορες και χυδαια ΜΟΝΟ γυναικων , αυτο ειναι σεξισμος , οχι η προβολη αυτη καθαυτη.
Σκεψου μονο εκτος απο το ιντερνετ ΤΙ βλεπεις ανοιγοντας τη τηλεοραση.. Χυδαιες και σεξιστικες διαφημισεις και μονο.. Ενα παραδειγμα μονο θα σου πω.. Ξεκινησε η Ηλεκτρονικη Αθηνων βαζοντας προκλητικες διαφημισεις με την "Πετρουλα". Θορυβηθηκαν τα υπολοιπα παρομοια καταστηματα μη και χαζουν τη πελατεια τους και μεσα σε ενα μηνα σκασανε μυτη τρεις "γυμνες" που κρυβουν τα βυζια τους απο τον Κωτσοβολο, και απο την αλλη αλλες τρεις (χαζο)γκομενες που παλευουν για χαμηλες τιμες στη media markt. <-- Ενα απο τα πολλα παραδειγματα.. Καμια ελπιδα.