H κηδεία του Μαντέλα ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη της ιστορίας

H κηδεία του Μαντέλα ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη της ιστορίας Facebook Twitter
9
H κηδεία του Μαντέλα ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη της ιστορίας Facebook Twitter

Πυρετώδεις προετοιμασίες και φρενήρεις ρυθμοί κυριαρχούν από σήμερα το πρωί στη Ν,Αφρική για το σχεδιασμό της κηδείας του μεγάλου ηγέτη. Η τελετή αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε δέκα ημέρες και στο ενδιάμεσο θα υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, προς τιμήν του ηγέτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν στα διεθνή μέσα, τις επόμενες 4 ημέρες η σορός του Μαντέλα θα βρίσκεται σε στρατιωτική κλινική της Ν.Αφρικής στην οποία θα πραγματοποιηθεί κάποιου είδους ταρίχευση ώστε μετά να εκτεθεί  σε λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Γιοχάνεσμπουργκ.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και ήδη οι Αρχές προετοιμάζουν έναν προσεχτικό σχεδιασμό για να υποδεχτούν στη περιοχή εκατοντάδες προσωπικότητες που αναμένονται στη διάρκεια των ημερών αυτών.

Τα πρώτα ονόματα που ακούγονται και που θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα παρευρεθούν στη κηδεία περιλαμβάνουν την οικογένεια Ομπάμα, τον Τζέιμς Κάμερον, τους Κλίντον, δεκάδες ακόμη πρωθυπουργούς και αξιωματούχους, καλλιτέχνες όπως ο Μπόνο, η Μαντόνα, η Όπρα Γουίνφρι και η Ναόμι Κάμπελ αλλά και ο Μπιλ Γκέιτς.

Την επιμνημόσυνη δέηση λέγεται πως θα τελέσει ο Ντέσμοντ Τούτου και θα υπάρξει ζωντανή αναμετάδοση της από παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα.

Παράλληλα η Ν.Αφρική καλείται να υποδεχτεί και μια αρμάδα τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων από όλα τα διεθνή δίκτυα καθώς και πληθώρα ξένων τουριστών που θα θελήσουν να παρευρεθούν στη τελετή. Ήδη τα ξενοδοχεία και τα πρακτορεία δέχονται βομβαρδισμό κρατήσεων αν και φημολογείται ότι τα μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων είχαν κάνει συμφωνία από πριν ώστε να έχουν προτεραιότητα όταν χρειαστεί.

Όλα αυτά είχαν εδώ και περίπου ένα χρόνο αρχίσει να προβλέπονται και το πρωτόκολλο είχε καθοριστεί στη θεωρία όταν και εμφανίστηκαν τα πρώτα έντονα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι προετοιμασίες και το μέγεθος της τελετής θα θυμίζουν αρκετά αλλά θα ξεπερνάνε σε μεγαλοπρέπεια, την κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου β' το 2005 μιας και ήδη χαρακτηρίζεται ως global event της χρονιάς που τελειώνει.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Δύο πράγματα νομίζω δείχνει αυτή η πιθανότητα. Ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την προσφορά του Μαντέλα και ότι έχει ανάγκη ανθρώπους-σύμβολα όπως ο Μαντέλα.
Δεν καταλαβαίνω πού κολλάνε οι αρνητικές ψήφοι. Δεν είπε κανείς ότι η κηδεία αποτελεί lifestyle event. Είπε ότι έτσι την αντιμετωπίζουν - λανθασμένα προφανώς - ορισμένοι. Αμφιβάλλετε γι'αυτό; Δεν πάνε ορισμένοι μόνο και μόνο για να τους δουν, να πουλήσουν και καλά πολιτική συνείδηση ή ακόμη και γιατί "θα είναι όλος ο καλός ο κόσμος"; Δε μιλάμε για τους πολίτες της χώρας του, μιλάμε για το κάθε μοντέλο και σελέμπριτι (χωρίς αυτό να σημαίνει πως κι αυτοί δεν θα έχουν ειλικρινείς προθέσεις σε κάποιες περιπτώσεις).