Τι παίζει με την Apple και το Bitcoin;

Τι παίζει με την Apple και το Bitcoin; Facebook Twitter
1

Μετά τον πρόσφατο μιντιακό χαμό με το ψηφιακό κρυπτο-συνάλλαγμα και τις απότομες διακυμάνσεις του, την απαγόρευση χρήσης του στην Κίνα και τις τραγελαφικές καταστάσεις με χαμένους σκληρούς δίσκους, κάθε δημοσιογράφος έχει σπεύσει να δώσει τη δική του οπτική γωνία για το κατά πόσο το Bitcoin αποτελεί μια «φούσκα» ή το μέλλον του χρήματος.

Ένα πρόσφατο δημοσίευμα του «TechCrunch» εφιστά την προσοχή στον τρόπο που αντιμετωπίζει η Apple και οι υπεύθυνοι του AppStore τις προς έγκριση εφαρμογές που σχετίζονται το Bitcoin.

Η μονολεκτική απάντηση στο παραπάνω; Χάλια!

Τόσο η Coinbase όσο και η Gliph είναι, κατά γενική ομολογία, δύο εταιρείες υψηλού προφίλ που έχουν ως κύριο αντικείμενο εργασιών τους το Bitcoin. H Coinbase είναι κάτι σαν ψηφιακό ανταλλακτήριο που αναλαμβάνει την αγοραπωλησία Bitcoin ανά τον κόσμο, ενώ η Gliph είναι μια εφαρμογή mobile πληρωμών τις οποίες διεκπεραιώνει κυρίως μέσω του ψηφιακού συναλλάγματος.

Πρόσφατα, η εφαρμογή της Coinbase αφαιρέθηκε εντελώς από το AppStore, ενώ η Apple απαίτησε από την Gliph να ξεφορτωθεί κάθε λειτουργία της που σχετίζεται με τo Bitcoin.

Έτσι, αν και η Apple τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με την πολιτική της απέναντι στις εφαρμογές που σχετίζονται με Bitcoin, οι πράξεις της στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η Apple θα απορρίπτει αβλεπτί κάθε εφαρμογή σχετική με το Bitcoin, αλλά, απ' ό,τι φαίνεται, απλώς προστατεύει τα συμφέροντά της από τις όποιες νομικές συνέπειες έως ότου παγιωθεί το πλαίσιο που θα ορίζει επακριβώς την αντιμετώπιση του ψηφιακού συναλλάγματος.

Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της Gliph που ήρθε αντιμέτωπος με την «πόρτα» του AppStore, ξεκαθαρίζει κάπως την υπόθεση, λέγοντας ότι βάσει των κανονισμών του AppStore, τα apps που παίρνουν το πράσινο φως πρέπει να συμβαδίζουν με τη νομοθεσία των κρατών στα οποία κυκλοφορούν. Την ευθύνη για την πλήρη τήρηση των νόμων αναλαμβάνει ο εκάστοτε δημιουργός. Το Bitcoin δεν είναι παράνομο, απλώς δεν είναι ακόμα νομικά κατοχυρωμένο και αναγνωρισμένο από αρκετές κυβερνήσεις ως ένα νόμιμο συνάλλαγμα. Κι αυτή είναι η «γκρίζα ζώνη» στην οποία στηρίζει η Apple την απόφασή της να απορρίπτει τις εφαρμογές που σχετίζονται με το Bitcoin.

Με άλλα λόγια, η Apple έχει τα μάτια της δεκατέσσερα.

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια