Πλαστικό νόμισμα θα έχει η Βρετανία από το 2016

Πλαστικό νόμισμα θα έχει η Βρετανία από το 2016 Facebook Twitter
8

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε και επισήμως σήμερα ότι από το 2016 η Βρετανία θα υιοθετήσει τα πλαστικά νομίσματα, αφήνοντας πίσω της μια περίοδο 320 ετών όπου δέσποζε η χρήση των χαρτονομισμάτων ως μέσο συναλλαγών. Οι υπέρμαχοι της χρήσης του πλαστικού, ή όπως τους αρέσει καλύτερα να το αποκαλούν συνθετικού νομίσματος, υποστηρίζουν ότι τα νέα νομίσματα θα είναι πιο ασφαλή, δυσκολότερα στην πλαστογράφηση και πιο ανθεκτικά.

Η υιοθέτηση του νέου, συνθετικού νομίσματος θα ξεκινήσει με την κυκλοφορία του τραπεζογραμματίου των 5 στερλινών με το πρόσωπο του Γουίνστον Τσόρτσιλ το 2016. Εναν χρόνο αργότερα, το 2017, θα κυκλοφορήσει το τραπεζογραμμάτιο των 10 στερλινών με το πρόσωπο της Τζέιν Οστεν.

Η Βρετανία δεν είναι η πρώτη χώρα που θα υιοθετήσει συνθετικά τραπεζογραμμάτια. Στον Καναδά κυκλοφορούν ήδη ενώ στην Αυστραλία χρησιμοποιούνται, όπως γράφει ο Guardian, εδώ και δεκαετίες.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
γιατι πηγαινετε μακρια βρε παιδια....εδω διπλα στην ρουμανια εχουν πλαστικα.....πριν λιγο καιρο δεν καταφερα με ολη την δυναμη να σκισω ενα που μου εφερα ενας φιλος μου http://www.youtube.com/watch?v=uP6Qh0ozj_4
Τα γνωστά μας χαρτονομίσματα είναι φτιαγμένα από ίνες βαμβακιού και όχι χαρτί.Αυτά είναι πολυμερή (σαν πλαστικά). Μάλιστα είχα δεί ένα (καναδικό ή αυστραλέζικο) που κάποια τμήματα ήταν διάφανα.