Προσπάθησα να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από γνωστότατη μάντρα...

Προσπάθησα να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από γνωστότατη μάντρα... Facebook Twitter
18
Προσπάθησα να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από γνωστότατη μάντρα... Facebook Twitter

Ενώ σε καμία περίπτωση δεν είναι το χειρότερο παράπτωμα που έχει κάνει Έλληνας πολιτικός (εδώ έχουμε στη Βουλή κοτζάμ εγκληματική ομάδα), το παράπτωμα του Λιάπη είναι απ' τα πιο εξευτελιστικά. 

Ένας υποτιθέμενος αριστοκράτης που προβάλλεται ως μπον βιβέρ και έχει άπειρο εισόδημα, στήνει τέτοια απάτη για (αυτά που για τον ίδιον είναι) φραγκοδίφραγκα. 

Το ότι δεν έχει διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία -γιατί άραγε;- είναι επίσης εξοργιστικό. [Update: Μόλις διαγράφηκε.]

Επιτρέψτε μου πάντως να πω ότι ο Λιάπης ακολουθεί μια γνωστή ελληναράδικη τακτική, αυτή της μικροαπάτης και της κουτοπονηριάς. Σε ένα δελτίο κάποιος αναθεμάτιζε τον Λιάπη λέγοντας ότι κανένας Έλληνας δεν θα σκεφτόταν να κάνει κάτι τέτοιο. Ναι καλά!

Οι μικροαπατεωνιές δίνουν και παίρνουν σε όλη την ελληνική κοινωνία. Όταν προσπάθησα να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από γνωστότατη μάντρα της Θεσσαλονίκης με δυο τρία υποκαταστήματα, γνώρισα τον υπέροχο, παρανοϊκό κόσμο των αγοραπωλησιών Αυτοκινήτου...

 

 

Προσπάθησα να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από γνωστότατη μάντρα... Facebook Twitter
Όχι το αυτοκίνητο που αγόρασα

Με κορόιδευαν καθημερινά, στα μούτρα μου, είχαν πειραγμένα τα χιλιόμετρα, μου το πούλησαν με αυτό που αποδείχτηκε πως ήταν πλαστές πινακίδες, η μηχανή ήταν αλλαγμένη, με ένα κόλπο δεν το είχαν περάσει ΚΤΕΟ ενώ το εμφάνιζαν να έχει περαστεί, είχαν υποσχεθεί να πληρώσουν τα τέλη και δεν το έκαναν. 

Για μήνες δεν το οδηγούσα γιατί δεν είχα όλα τα σωστά χαρτιά - έκανα τα πάντα για να τους πιέσω να μου τα δώσουν. Για πάνω από 50 μέρες προσπαθούσα να βγάλω άκρη, να πιέσω την μάντρα, παίρνοντας τηλέφωνα τα οποία δεν σήκωναν, πηγαίνοντας εκεί σχεδόν καθημερινά, απειλώντας τους, ικετεύοντάς τους. 

Σ' όποιον το έλεγα με έβγαζε τρελό. "Είσαι τρελός που δεν το οδηγείς, όλοι έτσι κάνουν, σιγά, ποιος θα σε πιάσει." Επίσης κανένας δεν ένιωθε έκπληξη που μου είχαν φερθεί έτσι. "Έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές, συμβιβαζόμαστε με τις μικροαπατεωνιές των άλλων και κάνουμε τις δικές μας". 

Έλα που δεν ήθελα να κάνω τις δικές μου! Πέρασα μια τεράστια γραφειοκρατική περιπέτεια - τους απείλησα με το ότι είμαι δημοσιογράφος (εκεί ξέπεσα), πήγα στην αστυνομία, έβαλα δικηγόρο. Μετά από αρκετό καιρό, κι αφού ξόδεψα πάνω από 1000 ευρώ σε επιδιορθώσεις του κατεστραμμένου αυτοκινήτου τις οποίες δεν είχαν καν εντοπίσει οι μηχανικοί αρχικά, κατόρθωσα να το οδηγήσω.

Σύντομα το αμάξι άρχισε να καταρρέει.

Την επόμενη μέρα έπαθε την πρώτη βλάβη. Πήρα την οδική βοήθεια, ήρθε με πήρε, συνεργείο για μέρες, λεφτά. 

Μετά, δεύτερη βλάβη. Οδική βοήθεια, μεταφορά, συνεργείο, λεφτά. 

Η τρίτη βλάβη όμως ήταν η καλύτερη, και η πιο εντυπωσιακή! Τρίτη και φαρμακερή.

Είχα το θράσος να θέλω να πάω για Σ/Κ στην Χαλκιδική (όλα όσα αφηγούμαι έγιναν απ' τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο, φέτος). Πλησιάζαμε στη στροφή της Καρδίας όταν ο Γιώργος πρόσεξε διάφορους περίεργους ήχους - από περίεργους ήχους όμως αυτό το αμάξι άλλο τίποτα, οπότε δεν έδωσα μεγάλη σημασία στην αρχή. 

Και τότε, ξαφνικά, ακούστηκε ο ήχος μιας μίνι έκρηξης, και καπνοί τύλιξαν την ατμόσφαιρα γύρω μας. Δεν μπορούσα να δω τίποτα έξω, παρά μόνο καπνούς, σα να πετούσαμε μεσα από ένα σύννεφο. Συνέχισα για λίγο πηγαίνοντας το αμάξι προς τα δεξιά για να το παρκάρω, ελπίζοντας να μην με τρακάρουν οι από πίσω. Έσβησα τη μηχανή, κι όταν οι καπνοί καθάρισαν λιγάκι, είδαμε δεκάδες αυτοκίνητα σταματημένα και κόσμο να έχει βγει απ' αυτά και να μας κάνει αγωνιώδη νοήματα.

Ούρλιαζαν προς το μέρος μας αλλά δεν μπορούσα να ακούσω τι. Κατέβασα το παράθυρο για να ακούσω. 

"ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ!!! ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΦΩΤΙΑ!!!" μας φώναζαν, "ΕΠΙΑΣΕ ΦΩΤΙΑ, ΘΑ ΕΚΡΑΓΕΙ!!!!!"

Δεν έχω ξανακινηθεί πιο γρήγορα στη ζωή μου. Έβγαλα τη ζώνη, άνοιξα την πόρτα κι άρχισα να τρέχω όσο πιο μακριά μπορούσα. Έτρεχα, έτρεχα, κι ήταν αστείο εδώ που τα λέμε, και στο μυαλό μου είχα όλες τις κινηματογραφικές εκρήξεις αυτοκινήτων που έχω δει στο σινεμά.

Καθώς απομακρυνόμουν όσο πιο γρήγορα μπορούσα, θυμήθηκα και τη σκηνή απ' το Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς, τότε που σκότωσαν τον πατέρα του Ντίλαν που ήταν μέσα σ' ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο. 

Ο Γιώργος ήταν πιο ηρωϊκός από εμένα, αφού μετά κατάλαβα ότι δεν απομακρύνθηκε αμέσως κι ότι έβγαλε πρώτα απ' το αυτοκίνητο τα πράγματά μας. 

Όταν ήμουν αρκετά μακριά, κοιτούσα το αμάξι και περίμενα να εκραγεί, μπας και δικαιολογηθεί το τρέξιμο...

Μετά ήρθε η πυροσβεστική, μου έκαναν ανάκριση, γλιτώσαμε την έκρηξη, ο κινητήρας καταστράφηκε, το αυτοκίνητο πήγε για απόσυρση, ο δικηγόρος μου μου πρότεινε να κυνηγήσουμε την μάντρα που μου το πούλησε, εγώ δεν άντεξα άλλο να ασχοληθώ με αυτό το κωλοαυτοκίνητο και προτίμησα την ψυχική μου ηρεμία. 

 

Γέλασα πικρά όμως με όσους έπεσαν από τα σύννεφα με το θέμα Λιάπη και πίστευαν ότι τέτοια πράγματα είναι σπάνια. Οι πλαστές πινακίδες, η αλληλοκοροϊδία, τα κόλπα που κάνει ο κόσμος για να γλιτώσει ακόμα και ένα ευρώ, η αίσθηση ότι "έλα μωρέ, εμένα θα πιάσουν;" ή το "αφού όλοι το κάνουν, εγώ θα σώσω τον κόσμο;" ήταν και είναι μέρη της καθημερινότητας πολλών Ελλήνων - και πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. 

 

Πολλούς η κρίση δεν τους έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Αντιθέτως. 

Δεν είναι ότι δεν είδαν την κρίση ως ευκαιρία, όπως λέμε συχνά ότι πρέπει να γίνει. Είναι ότι την είδαν ως ευκαιρία να εξαπατήσουν τους συνανθρώπους τους και την κοινωνία ακόμα περισσότερο!

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

13 σχόλια
Δεν μπορώ να πω είχε πολύ πλάκα η ιστορία!Φυσικά εκ των υστέρων έχει πλάκα, γιατί ξέρω πως είναι να σε αφήνει το αυτοκίνητο στην μέση του δρόμου και μάλιστα μεσούσης της νυκτός! Την άλλη φορά περισσότερη προσοχή και επιμονή!!!!!!
"Δεν έχω ξανακινηθεί πιο γρήγορα στη ζωή μου. Έβγαλα τη ζώνη, άνοιξα την πόρτα κι άρχισα να τρέχω όσο πιο μακριά μπορούσα. Έτρεχα, έτρεχα, κι ήταν αστείο εδώ που τα λέμε, και στο μυαλό μου είχα όλες τις κινηματογραφικές εκρήξεις αυτοκινήτων που έχω δει στο σινεμά." Υπέροχο !
Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει το αμάξι αφού τρίτωσε που τρίτωσε, θα ήταν να κάνει μπουμ...Θα "έφευγε" πανηγυρικά και σου έδινε και μια αίσθηση περιπέτειας...Στη δική μου περίπτωση, πήρα ένα αμάξι χωρίς να το πάω συνεργείο για έλεγχο, χωρίς να ασχοληθώ ιδιαίτερα με το αν έχει πρόβλημα (που ευτυχώς ΔΕΝ είχε) και τελικά μου έχει βγει πάρα πολύ καλό!!!!
Αν ημουν στην θεση σου και μου ειχαν φερθει τοσο "...." στην μαντρα μπορει και να ειχα μπουκαρει με το αμαξι μεσα και να το ανατιναζα!! Αφου δεν σεβονται τιποτα πλεον θα τους αξιζε!
"Ο δικηγόρος μου μου πρότεινε να κυνηγήσουμε την μάντρα που μου το πούλησε, εγώ δεν άντεξα άλλο να ασχοληθώ με αυτό το κωλοαυτοκίνητο και προτίμησα την ψυχική μου ηρεμία."Σε αυτο ποντάρουν φίλε μου. Και κάπως έτσι πάντα οι μικρο(μεγαλο)απατεωνιές θα συνεχίζονται... Γιατί κανείς δεν κυνηγάει κανέναν σε αυτή τη χώρα, προτιμώντας έναν ήρεμο ύπνο.Δεν "σε παίρνω απ' τα μούτρα"... Και εγώ ίσως το ίδιο θα έκανα. Δεν ξέρω...Το γαμώτο είναι πως αν γράψεις ΠΟΙΑ είναι η μάντρα που πήρες το κωλάμαξο, κινδυνεύεις από αγωγή τόσο εσύ όσο και το μέσο! Δημοσιογραφία δεμένη χειροπόδαρα...
Πόσο βαρετή θα ήταν η ζωή μας χωρίς όλα αυτά (not). Θα μπαίναμε στην λαϊφο και θα είχες γράψει " Πήγα Χαλκιδική με το αυτοκίνητο. Καλά πήγε. Κάναμε μπάνιο...Ωραία ήταν, δεν είχε και κίνηση....έχει γίνει και το μετρό στην πόλη, απαγορευσαμε και στους Αθηναίους να λένε τη λέξη μπουγάτσα"Ενώ τώρα....έχεις ένα σωρό ιστορίες κ εμπειρίες...μην είσαι αχάριστος!Live your hell in GreeceΕχω νεύρα άρα υπάρχω
Έχοντας η ίδια τη χειρότερη δυνατή άποψη για τους πολιτικούς μας, εκνευρίζομαι με όσους ουρλιάζουν απλώς για "αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ", λες και η χώρα τελούσε υπό εξωγήινη κατοχή, ή λες και είχαμε κάποια απόλυτη μοναρχία την οποία δε μπορούσαμε να ξεφορτωθούμε. Όλοι οι πολιτικοί μας, από τις τάξεις μας προέρχονταν - όχι, ούτε καν αποκλειστικά από επιλεγμένα "τζάκια", η οικογενειοκρατία ευθύνεται για μέρος μόνο της πολιτικής μας κατάντιας - δείγμα του ευρύτερου πληθυσμού ήταν και, το κυριότερο, όλοι εμείς τους ψηφίζαμε. Η μόνη διαφορά είναι πως υπάρχουν και αρκετοί τίμιοι, σοβαροί άνθρωποι ανάμεσά μας, και είναι η μόνη ίσως ομάδα που πραγματικά υποεκπροσωπείται στο χώρο της πολιτικής (και εν γένει των δυνάμεων εξουσίας), αφού ελάχιστοι πραγματικά καθαροί άνθρωποι τα βγάζουν πέρα σε αυτούς τους χώρους (εμποδίζονται από τους άλλους ή αηδιάζουν από μόνοι τους). Αλλά όχι ότι τα σιχάματα είναι μόνο στη βουλή και όλοι οι απ'έξω είμαστε οι αθώες κορασίδες. Αρχή άνδρα δείνκυσι. Να δούμε πόσοι γκρινιάρηδες δεν θα έκαναν τα ίδια στη θέση των πολιτικών...
Το μονο συμπερασμα που βγαζω εγω ειναι οτι δεν εχουμε ενα αποδοτικο, γρηγορο και οικονομικο συστημα απονομης δικαιοσυνης.Γιατι και εσυ το ειπες εδωσες χρημα για δικηγορο και στο τελος δεν ηθελες καν να ασχοληθεις με δικαστικο αγωνα. Για φαντασου να γινομασταν σαν τα αμερικανακια, που κοροιδευουν οι ντοπροι, γεματοι φιλοτιμοι συμπατριωτες μας, για καθε ψηλου πηδημα αγωγη και συντομα η εκδικαση. Θα περναγαμε μια δεκαετια με συνεχεις αγωγες μεταξυ μας μεχρι να στρωσουμε, μεχρι να εδραιωθει μια κοινωνικη συνειδηση οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. Μετα θα εστρωναν οι μαντραδες και πολιτικοι-σωτηρες μας.
να αναγνωρίσουμε πάντως στους αμερικανούς ότι έχουν εδώ και δεκαετίες τυποποιήσει για λεχρίτες και λαμόγια την έκφραση : "θα αγόραζες μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από ΑΥΤΟΝ τον τύπο;"