Σε ισχύ η απόφαση για το δωρεάν ρεύμα τις ημέρες με αιθαλομίχλη

Σε ισχύ η απόφαση για το δωρεάν ρεύμα τις ημέρες με αιθαλομίχλη Facebook Twitter
13

Τίθεται σε ισχύ η απόφαση για την παροχή δωρεάν ρεύματος στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ, τις ημέρες που οι συνθήκες ευνοούν τη συγκέντρωση αιωρούμενων μικροσωματιδίων.

Οι δικαιούχοι θα έχουν δωρεάν ρεύμα τις διπλάσιες ημέρες για τις οποίες εξέδωσε προειδοποίηση το υπουργείο Περιβάλλοντος. Αν για παράδειγμα το υπουργείο Περιβάλλοντος εκδόσει ανακοίνωση τέσσερις ημέρες το μήνα, με την οποία προειδοποιεί ότι οι συνθήκες ευνοούν τη δημιουργία νέφους αιθαλομίχλης και ζητά τον περιορισμό της χρήσης τζακιών, από το λογαριασμό των δικαιούχων κοινωνικού τιμολογίου θα αφαιρείται το ποσό της κατανάλωσης ρεύματος για οκτώ ημέρες.

Στις δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας δεν αναφέρθηκε στο όριο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης πάνω από το οποίο θα παρέχεται το δωρεάν ρεύμα. Πληροφορίες των Νέων ανέφεραν ότι το δωρεάν ρεύμα θα παρέχεται όταν η ρύπανση φθάνει τα 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό ρεύμα αέρα.

Ελλάδα
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Ελλάδα / Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ τονίζει πως η ανοχή έχει και τα όριά της και πως αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα προχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο των σταθμών
NEWSROOM
Γυναικοκτονία στο Μενίδι:

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Είχε απειλήσει τη 40χρονη Ενκελέιντα ότι θα την σκοτώσει, αλλά δεν είχε προφυλακιστεί

Ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών - Το θύμα είχε καταγγείλει τον σύντροφό της που απειλούσε ότι θα την σκοτώσει - Η 40χρονη είχε προμηθευτεί panic button - Οι αρχές γνώριζαν ότι ο βασικός ύποπτος για τη γυναικοκτονία ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Υπέροχη ιδέα!Δηλαδή τώρα ένα μεγάλο μέρος του πλυθησμού, ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ να είναι ανεβασμένα τα επίπεδα αιθαλομίχλης. Όσο εκδίδονται ανακοινώσεις από το Υπουργείο για κίνδυνο συσσώρευσης αιθαλομίχκης, τόσο κερδίζουν σε δωρέαν ρεύμα. Για να δούμε πως θα πάει αυτό...Αμα δουλέψει αποδοτικά, προτείνω το καλοκαίρι να έχουμε δωρεάν ρεύμα όλοι για κάθε μέρα που μαίνεται κάποια πυρκαγιά σε κάποιο δάσος της Ελλαδίτσας μας...
...και οι σόμπες, τα μαγγάλια, οι φούρνοι,κλπ.Επίσης τζάκι έχουν όλα τα σπίτια στο χωριό, που παλιά ήταν και τα προάστεια της Αττικής. Αλλά δεν είναι αυτό το νόημα. Το νόημα είναι πως ο απ΄λος πολίτης αντιδρά στα κίνητρα που του δίνονται. Και το μέτρο αυτό αποτελεί κίνητρο για να ανεβει η αιθαλομίχλη.Crazy, eh?
Προφανώς η Aria εννοεί ότι δεν είναι μόνο οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου που δυσκολεύονται. Θα έπρεπε να υπάρχει μια ευρύτερη κοινωνική πολιτική. Και όχι ψίχουλα στους ήδη ισοπεδωμένους. Η Γιάννα δεν νομίζω καν να είναι εν Ελλάδι τέτοιες μέρες.
Ρε είστε καλά λέω εγώ; Ευρύτερη κοινωνική πολιτική με τι χρήματα; Προτεραιότητα με τους όσους πόρους διαθέτει το χρεοκοπημένο κράτος έχουν όσοι δεν διαθέτουν στον ήλιο μοίρα. Μακάρι να είχαμε τόσους πόρους ώστε να εξασφαλίζονταν ένα ανθρώπινο επίπεδο διαβίωσης για όλους αυτούς και να δίνονταν και το παντεσπανάκι στους υπόλοιπους. Λεφτόδεντρα ωστόσο δεν υπάρχουν!
Όταν παίρνει παράταση η είσπραξη φόρου επι των διαφημίσεων των καναλιών, τότε δε μπορεί να γίνει έστω κάποια ήπια κοινωνική πολιτική;Έχεις ιδέα πόσοι δυσκολεύονται εκεί έξω ενώ δεν πληρούν τα τυπικά κριτήρια του 'κοινωνικού τιμολογίου';Απλά αυτές οι εξαγγελίες όλες (όπως και το επίδομα στους μακροχρόνια ανέργους) καταλήγουν με τους όρους και τις προϋποθέσεις να τις παίρνουν ελάχιστοι. Στάχτη στα μάτια των υπολοίπων.
Μένη τα περισσότερα κανάλια είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Ο συγκεκριμένος έκτακτος φόρος και να επιβάλλονταν άμεσα δεν θα ήταν δυνατόν να εισπραχθεί στις παρούσες συνθήκες. Υπολογίζεις σε χρήματα που δεν είναι δυνατόν να εισπραχθούν. Εγώ βλέπω πως υπάρχουν άτομα με πραγματικές ανάγκες που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις βιοτικές τους ανάγκες. Αντί να στεκόμαστε όσο μπορούμε (και μπορούμε περισσότερο!) αλληλέγγυοι σε αυτούς τους ανθρώπους κοιτάμε μόνο το δικό μας τομάρι ελπίζοντας πως θα γίνει κάτι έτσι ώστε να επιστρέψουμε στα περασμένα μεγαλεία μας! Όχι δεν θα πάθει ο κώλος μας αν χαμηλώσουμε 2-3 βαθμούς την θερμοκρασία στους θερμοστάτες μας. Δεν χρειαζόμαστε να ανάψουμε ούτε τζάκια ούτε να λαμπαδιάσουμε το λέβητα. Εκατομμύρια συμπολιτών μας ζούσαν και ζούνε χωρίς αυτά που εμείς τα θεωρούμε απαραίτητα (το να κυκλοφορούμε καταχείμωνο με φανελάκι μέσα στο σπίτι). Η αύξηση στις τιμές των καυσίμων (που επηρεάζει μόνο όσους δεν λαμβάνουν την επιδότηση και συνεπώς δεν ανήκουν στις περισσότερο ευπαθείς ομάδες) μπορεί να ισοσκελιστεί με μια ανάλογη μείωση της κατανάλωσης. Τα δεδομένα λένε πως χρησιμοποιούσαμε της περισσότερη ενέργεια και με διαφορά (w.r.t. καιρικές συνθήκες) σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο Ευρωπαίο. Από το κρύο δεν πρόκειται να πεθάνει η Ελληνική upper middle class!
Φίλε μου αταξινόμητεποτέ δεν αναφέρθηκα στην greek upper middle class.Αναφερόμουν στην ευρύτερη middle class.Δικαιούμαι επίδομα θέρμανσης και σε πληροφορώ ότι δεν καθιστά την θέρμανσή μου ιδιαίτερα ελαφρότερη επιβάρυνση.Επίσης όσον αφορά τα κανάλια, έχω να προσθέσω το εξής. Όταν επιβλήθηκαν οι έκτακτες εισφορές (οριζόντιες παρακαλώ) και οι μειώσεις μισθών, ούτε όλα αυτά τα νοικοκυριά μπορούσαν να ανταπεξέλθουν και ήταν/και είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Αλλά εκεί δεν υπήρχαν τα ίδια διαπλεκόμενα. Δεν μπορώ να λυπηθώ τα κανάλια. Τόσα χρόνια τόσα εκατομμύρια που τους χαρίζονταν τι έγιναν;
Μένη από την ανώτερη μέση τάξη και πάνω έχουν τζάκια. Δεν νομίζω πως είναι πολλοί που μένουν στο κέντρο των Αθηνών και έχουν τζάκια. Κανένας από τους αρκετούς συγγενείς, γνωστούς και φίλους που μένουν στο κέντρο δεν έχουν τζάκια και όχι ο λογαριασμός της ΔΕΗ δεν είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικός. Κάποιοι την βγάζουν με air condition κάποιοι άλλοι προνόησαν και εγκατέστησαν κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου στην πολυκατοικία τους. Αντιθέτως γνωρίζω κάποιους άλλους που οδηγούν Mercedes, μένουν δε νεόδμητες οικοδομές, και διαθέτουν τζάκια (τα οποία χρησιμοποιούν μονίμως) που πληρώνουν κάτι 300αρες και 400αρες στην ΔΕΗ αφού δεν έχουν μάθει να περιορίζουν την κατανάλωση τους. Ε όχι σε αυτούς δεν θέλω να πάνω τα χρήματα των φόρων μου. Να βοηθηθούν όλοι όσοι ζουν πάρα πολύ δύσκολα και για τους οποίους νιώθω θλίψη - ΑΥΤΟΙ πρέπει να είναι η προτεραιότητα μας ως κοινωνία. Δεν αντέχω άλλο να βλέπω τις χήρες να κλαίνε να βλέπω από πάνω και τις παντρεμένες! Όσο για τα κανάλια δεν νομίζω πως σου ζήτησε κανείς να τα λυπηθείς. Δεν είναι αυτό το θέμα. Αυτό που λέω είναι πως όλα τα μέσα είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένα και όσους φόρους και να τους βάλεις σήμερα δεν πρόκειται να εισπράξεις δραχμή. Το θέμα είναι κάποια πράγματα να είχαν γίνει την εποχή των παχιών αγελάδων. Να επιβληθεί ο φόρος στον οποίο αναφέρεσαι και να κλείσουν τα κανάλια. Δεν με ενδιαφέρει. Λεφτά - ειδικά για παροχή δωρεάν ηλεκτρικού σε όλους - δεν υπάρχουν!
Ο Μένης καταλαβε τι εννοώ. Στη πολυκατοικια μας εχουμε μονο κλιματιστικά και αερόθερμα και φυσικά ελαχιστα χρηματα. Με αυτες τις πορ-δηθεν τακτικες, είναι σαν να μας λενε καλό ψόφο....! Αν δεν πάμε απο αιθαλομίχλη θα πάμε απο το κρύο ;)