Η διάφανη εφηβεία του Justin Bieber και η παραίτησή του από τη μουσική

Η διάφανη εφηβεία του Justin Bieber και η παραίτησή του από τη μουσική Facebook Twitter
Mια από τις καλύτερες φωτογραφίσεις που έκανε πριν δυο χρόνια για το Complex
8

Αρχικά να πω ότι αναγνωρίζω την επιτυχία του Justin Bieber ως το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού ταλέντου, τύχης και φυσικά σκληρής δουλειάς. Το ότι άλλοτε με αφήνει αδιάφορο και άλλοτε μου γυρίζει το μάτι ανάποδα έχει να κάνει με την ηλικία μου, την διαφορετική μουσική που ακούω και την ψηφιακή εποχή που σου υπενθυμίζει κάθε του βήμα. Αυτά όμως δεν γίνεται να ακυρώσουν μια πραγματικότητα: O Bieber δουλεύοντας από τα 14 έχει καταφέρει να χτίσει μια καριέρα στην ποπ τα τελευταία 6 χρόνια. Όσοι λοιπόν μιλούν υποτιμητικά για την επιτυχία του (σ.σ Για αυτή μπορούμε να μιλάμε και μόνο την δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι νωρίς να μιλάμε για καλλιτεχνική αξία) το μόνο που χρειάζεται να τους υπενθυμίσεις είναι ότι τέτοιες επιτυχίες είναι συνδυασμός των τριών παραγόντων που ανέφερα παραπάνω. Αν θες να μιλήσουμε για «κατασκευάσματα και εύκολο χρήμα» στη μουσική σήμερα, ρίξε μια ματιά στις φούσκες τύπου Harlem Shake.

Σε ένα ψύχραιμο άρθρο η εφημερίδα Guardian μιλάει για το δικαίωμά του να παραιτηθεί από την μουσική και να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του. Να ανοίξω μια παρένθεση για να πω το εξής: Σοβαρή δημοσιογραφία είναι αυτή που καταφέρνει να δει τις ειδήσεις από απόσταση, χωρίς να εμπλέκεται συναισθηματικά και χωρίς να επηρεάζεται από τις κραυγές του όχλου, ανεξάρτητα από το είδος της είδησης που παρουσιάζει. Η Guardian το κάνει συχνά.

Ο Michael Hann στο άρθρο του ανάμεσα σε άλλα κάνει μια εξαιρετική διαπίστωση για τα καμώματα του σταρ που είδαν το φως της δημοσιότητας. «Δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν οι περισσότεροι έφηβοι στην πραγματική ζωή» γράφει.

«Ούρησε σε ένα κάδο φωνάζοντας "Fuck Bill Clinton" - έχω κάνει το ίδιο και εγώ με τους φίλους μου όταν ήμασταν μεθυσμένοι μετά την πάμπ σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, γνωρίζοντας ότι δεν θα το μάθει κανείς». Αναφέρεται επίσης στο περιστατικό όπου αναστάτωσε μια ήσυχη γειτονιά περνώντας με το αυτοκίνητο: «Αυτό που τον διαφοροποιεί από τους άλλους εφήβους είναι ότι το έκανε με την Ferrari και όχι με ένα παλιό Fiesta». Ακόμα και το χόρτο που κάπνισε, ο εγωκεντρικός τρόπος που φέρθηκε στο μουσείο της Άννας Φρανκ γράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών ότι «Αν ζούσε θα ήταν Belieber», η 90λεπτη καθυστέρηση σε συναυλία του στο Λονδίνο, ο καβγάς με ένα παπαράτσι, όλα αυτά είναι απόρροια της εφηβείας.

Μπορεί αυτά που γράφει να φαίνονται σαν «χαΐδεμα» στον ποπ σταρ, αλλά έχουν μια μεγάλη δόση αλήθειας: H εφηβεία του Justin Bieber ήταν διάφανη σε όλο τον πλανήτη. Παρακολουθήσαμε το «πάρτι των ορμονών» σε όλες του τις φάσεις. Ίσως η δημόσια εικόνα του να ήταν τελικά λιγότερο ψεύτικη συγκριτικά με άλλους σταρ μεγαλύτερης ηλικίας, που ξέρουν τι τροφή θα πετάξουν στο κοινό και πότε ακριβώς πρέπει να γίνει.

Ο συντάκτης της Guardian κλείνει το άρθρο του λέγοντας να αναζητήσουμε τους λόγους για τους οποίους ένα παιδί, που φαινομενικά στέκεται στα πόδια του, θεωρεί ως την καλύτερη επιλογή του την δεδομένη στιγμή την παραίτηση του από την μουσική βιομηχανία. «Και τότε θα δοξάσουμε τον Θεό που η δική μας ζωή δεν υπόκειται σε τέτοιο έλεγχο» καταλήγει.

Υ.Γ. 1

Ας ελπίσουμε βέβαια όλο αυτό να μην είναι άλλο ένα διαφημιστικό κόλπο…

 

Υ.Γ. 2

Του ρίχνεις ένα δίκιο πού και ποΎ. Όπως με αυτόν τον παπαράτσι:

 

 

 

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

7 σχόλια
ξερετε κατι?! οι περισσοτεροι απο εσας που καθεστε και ασχολειστε μαζι του εχετε προβλημα ανωτεροτητας ,δηλαδη θελετε να ειστε ανωτεροι απο τον οποιοδηποτε, και αν ειστε τοσο εξυπνοι οσο το παιζετε ποιος ο λογος να ασχολειστε με καποιον που στο κατω κατω δεν σας ενοχλησε αλλα ουτε που σας αναγκασε να ακουτε την μουσικη του. Μπραβο του ειναι αυτος που ειναι και φτιαχτηκε απο καποιες που τον αγαπησαν στο ιντερνετ...αν ειστε τοσο μαγκες καντε και εσεις το ιδιο...! προσωπικα τον παραδεχομαι...απλα ας μην κραζουμε πριν αναλογιστουμε τι εχουμε κανει εμεις στη ζωη μας ...!
Κανείς δεν προσπάθησε να τον αγιοποιήσει, το άρθρο προσπαθεί απλά να σου δώσει μια άλλη οπτική που πιθανότατα δεν έχεις. Επικριτικοί γινόμαστε όλοι πανεύκολα, το κάθε στραβό το βλέπουμε αμέσως, το δύσκολο μερικές φορές είναι να κατανοήσεις πως έγινε αυτό. Και το να δίνουμε και κάνα ελαφρυντικό σ' ένα παιδί για τα λάθη που κάνει δεν θα ήταν κακό.Ξεχάσαμε όλοι μου φαίνεται τι κάναμε στην εφηβεία μας!
Η αλήθεια είναι πως οι παπα(ρο)ράτσι είναι εξαιρετικά εκνευριστική φυλή του ανθρώπινου είδους που μπορεί και να φτάνουν στο παλιοχαρακτηρόμετρο τους υπαλλήλους εισπρακτικών (οκ, υπερβολή, αν και έχει δόση αλήθειας δεδομένου ότι τους υπαλλήλους των εισπρακτικών τους πληρώνουν για να έχουν το χαρακτήρα αυτόν και ακριβώς αυτό πουλάνε ενώ οι άλλοι το έχουν και λίγο στο αίμα τους να κάνουν ξεφτίλα κόσμο και να το πουλούν).