Φοβούνται τα Νότια Προάστια της Αθήνας;

Φοβούνται τα Νότια Προάστια της Αθήνας; Facebook Twitter
8

Η φήμη για τα "Εξάρχεια των Νοτίων Προαστίων" ξεκίνησε απ' το vimaonline (καμία σχέση με το γνωστό ΒΗΜΑ) και εξαπλώθηκε σε δεκάδες "ενημερωτικά σάιτ", από ένα άρθρο που, χρησιμοποιώντας κάποια αληθινά στοιχεία, σπέρνει το φόβο και στοχοποιεί κάθε μορφή αγώνα ως εν δυνάμει τρομοκρατία.

 

Φοβούνται τα Νότια Προάστια της Αθήνας; Facebook Twitter

(Η φωτογραφία φυσικά δεν έχει σχέση με οτιδήποτε έχει συμβεί μέχρι στιγμής στα Νότια Προάστια και είναι αρχείου, προσδίδει όμως δραματικότητα στα υποτιθέμενα, μελλούμενα γεγονότα.)

 

Ο αρθρογράφος ισχυρίζεται πως πηγές της ΓΑΔΑ του είπαν ότι φοβούνται για χτύπημα στα Νότια Προάστια.

 

Να ένα απόσπασμα του άρθρου:

Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στα Νότια Προάστια

Του Γιάννη Καλογερά - Κονταρίνη

Φόβοι για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στα νότια προάστια εκφράζουν πηγές της ΓΑΔΑ μετά και τα τελευταία γεγονότα στην Γλυφάδα (εμπρησμός των γραφείων της Ν.Δ. Τοπικής Οργάνωσης Γλυφάδας).

Στα άλλοτε ήσυχα νότια προάστια έχουν αρχίσει και βρίσκουν καταφύγιο παρακλάδια ομάδων-οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας.

 

Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την αγανάκτηση του κόσμου στο υπάρχον πολιτικό προσωπικό έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα στην κοινωνία.

Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία αρκετών συλλογικοτήτων πολιτών, είτε για να βοηθήσουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είτε για να διαμαρτυρηθούν για την υπάρχουσα κατάσταση.

Το τελευταίο όμως διάστημα αρκετές ομάδες που προσδιορίζονται στον ακραίο αριστερό και αναρχικό χώρο έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην νοτιοανατολική Αττική και προσπαθούν με στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες να αλιεύσουν νέα μέλη προκειμένου να ριζοσπαστικοποιήσουν τις δράσεις τους.

 

Φοβούνται τα Νότια Προάστια της Αθήνας; Facebook Twitter

 

Οι "Επιτροπές για τα χαράτσια", "Επιτροπές ενάντια στο μνημόνιο" κ.α. που αποτελούνται από πολίτες της "διπλανής πόρτας" φαίνονται ως κατάλληλες δεξαμενές για την επάνδρωση των καινούργιων ομάδων.

Κέντρο αυτών των ομάδων είναι οι δήμοι της Ηλιούπολης και Ελληνικού - Αργυρούπολης όπου έχουν βρει "ιδεολογικό" καταφύγιο.

 

Οι χώροι του "Συνεργείου" στην Ηλιούπολη και του "Υπόστεγου" στην Αργυρούπολη έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους μαζί με τους βραχίονές τους στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων με εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες στους δρόμους της περιοχής. Οι δύο οργανώσεις σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, θεωρούνται συγκοινωνούντα δοχεία και αρκετές φορές έχουν διοργανώσει δράσεις από κοινού.

Μάλιστα η πρώτη είχε δεχθεί επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών, ως πράξη αντεκδίκησης μετά από συμπλοκή ομάδων στο Ελληνικό.

 

Ήδη για τον δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού αρκετοί μιλάνε για τα "Εξάρχεια των Νοτίων Προαστίων". Οι δημότες του δήμου βλέπουν παντού συνθήματα για "επανάσταση και εξέγερση του λαού", επαναστατικά πανό, καθώς και πολλά συνθήματα συμπαράστασης σε φυλακισμένους για εξτρεμιστικές ή τρομοκρατικές πράξεις.

 

Φοβούνται τα Νότια Προάστια της Αθήνας; Facebook Twitter

 

Επίσης ριζοσπαστική ζύμωση γίνεται και στην "Κατάληψη του camping Βούλας" με χαρακτηριστικό γεγονός την ακραία συμπεριφορά ενός εξ αυτών εναντίον του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ότι "θα του πάρει το κεφάλι", αλλά και εναντίον δημοτικών συμβούλων. Το ότι ο ίδιος μετά από λίγες ημέρες κρατούσε πανό συγκεκριμένου κόμματος είναι ένα άλλο θέμα που θα το αναπτύξουμε σε μελλοντικό μας άρθρο.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Γρ. Κωνσταντέλλος είχε χαρακτηρίσει τότε το camping Βούλας, ως την "Βίλα Αμαλίας" των νοτίων προαστίων.

 

Φοβούνται τα Νότια Προάστια της Αθήνας; Facebook Twitter

 

Όλες αυτές οι ομάδες παρότι έχουν διαφορετικά ονόματα και στέκια έχουν κοινές ιδεολογικές αναφορές και αλληλοσυμπληρώνονται με στελέχη αναλόγως την δράση που θα πραγματοποιήσουν. Μάλιστα μία εξ αυτών χαρακτηρίζεται ως ο ιδεολογικός βραχίονας του athens Indymedia, της γνωστής αντιεξουσιαστικής ιστοσελίδας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τα πιο ενεργά μέλη φέρεται να είναι πρόσφατα απολυμένος υπάλληλος του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, και η αίσθηση που κυριαρχεί στην κοινωνία της πόλης είναι ότι η συγκεκριμένη οργάνωση λειτουργεί με την υλικοτεχνική βοήθεια μελών πολιτικής παράταξης του δήμου καθώς πολλοί αναρωτιούνται πώς καλύπτονται τα έξοδα της μονοκατοικίας στην Αργυρούπολη, την οποία έχουν ως έδρα.

[...]

 

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

Ήδη ανώτατοι αξιωματικοι της ΕΛΑΣ μιλούν για ριζοσπαστικοποίηση αυτών των οργανώσεων. To ενδεχόμενο δε, εντυπωσιακότερου χτυπήματος εξετάζεται με πολύ προσοχή, καθώς στα νότια προάστια υπάρχει πληθώρα σημείων όπου μπορεί να συγκεντρωθεί η "προσοχή" τρομοκρατικών οργανώσεων.

"Τα νότια προάστια αποτελούν εύκολο στόχο για τέτοιου είδους χτυπήματα καθώς προσφέρουν αρκετές εναλλακτικές οδούς διαφυγής" αναφέρει πηγή της ΓΑΔΑ.

"Η προσοχή μας μέχρι τώρα εστιαζόταν στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα θα πρέπει να κατέβουμε και στα νότια", συνέχισε, προσθέτοντας ότι "μετά και τα τελευταία γεγονότα είμαστε σε διαρκή επιφυλακή".

*Από τα σχόλια:

Κώστας Χ.

Όλα σε ένα τσουβάλι, Υπόστεγο, Συνεργείο, Προκάτ, κατάληψη camping Βούλας, Δήμος Ελληνικού, συνθήματα σε δρόμους, πανό, πορείες, κοινωνικές δράσεις, πολιτικές δράσεις ενάντια σε χαράτσια ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας κλπ, καταλήγουν στην τρομοκρατία την οποία υποκινεί το Αριστερό Άκρο που δέρνει χρυσαυγίτες και καίει τα γραφεία την ΝΔ ενω προετοιμάζεται για μεγάλο χτύπημα. Φοβάστε κύριοι μου φαίνεται και λέτε όλες αυτές τις ασυναρτησίες γιατί ενώ πριν 4-5 χρόνια δεν κουνιόταν φύλο στην περιοχή μας, ξεπηδάνε οι συλλογικότητες και οι αντιστάσεις διαρκώς και επιστρατεύετε το φόβο (...)

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

8 σχόλια
Συνομοσιολογία, τρομοκρατία και ψέμματα, η μόνιμη τροφή των νοικοκυρέων. Αλήθεια οι τρομοκράτες γιατί ονομάζονται τρομοκράτες αφού δεν μας τρομοκρατούν; Προφανώς και όσοι θέλουν να βολευτούν με την απάθεια τους θα πιστέψουν τέτοια αναληθή άρθρα. Όσοι πάλι έχουν αμφιβολίες μια βόλτα απο τους 3 ελεύθερους χώρους (καμπινγκ, συνεργείο και υπόστεγο) που αναφέρονται στο άρθρο θα τους πείσει οτι καμία σχέση δεν έχουν όσα τους χρεώνει το άρθρο. Και κάτι για να μην παραμυθιάζεστε, ιδεολογικός βραχίωνας ιντιμεντια δεν υφίσταται. Ελέυθερο μέσο αντιπληροφόρησης είναι που ο οποιοσδήποτε στέλνει ότι θέλει! Ήμαρτον!
από εκεί να καταλάβει κανείς πόσο λυσσαλέα πλέον φοβούνται το ξύπνημα του κόσμου. Μια σούπα τα έχουν κάνει...μπράβο για το άρθρο και προσυπογράφω επίσης το σχόλιο του Κώστα Χ.
Είμαι ταμπουρωμένος σε ένα λεβητοστάσιο στον Άλιμο. Έχω ξηρά τροφή και νερό για έναν μήνα και βλέπω για να περνάει η ώρα Ρετιρέ και Λαβ Σόρι. Άμα γίνει το χτύπημα ειδοποιήστε να βγω.
Λατρεύω φράσεις όπως: ιδεολογικό καταφύγιο, ριζοσπαστική ζύμωση, ιδεολογικός βραχίονας. Πιο γραφικός και από τη Πλάκα ο κύριος Καλογεράς-Κονταρίνης
Κλαίω από τα γέλια με τα άρθρα και τις ειδήσεις που σκοπό έχουν να καλλιεργήσουν ένα κύμα τρομοπανικού,με σκοπό να περαστούν μέτρα που θα καταστέλλουν και θα ποινικοποιούν μορφές αγώνα,με τις ευλογίες και των μεσαίων στρωμάτων βεβαίως-βεβαίως.Άιντε βρε,προχθές η απεργιακή πορεία,χθες η συγκέντρωση αντίφα,σήμερα η αντι-Ε.Ε. πορεία,αύριο ακόμα και το gay pride.Τί;Δεν είναι μορφή αγώνα και αυτό;Τις εθνικές επετείους που είναι(στο βάθος-βάθος,όχι το σουργελιστάν με τις μιλιτέρ παρελάσεις και το εθνικιστικό ντελίριο που καλλιεργείται)πορείες μνήμης για άλλους αγώνες που έδωσε ο ΛΑΟΣ -το τονίζω,πότε θα τις ποινικοποιήσουμε;Γιατί κάτι είχε ειπωθεί και για την επέτειο της 17 Νοέμβρη.Αλλά ναι,ξέχασα,αυτό είναι άλλο...