Aκτιβιστές έσωσαν 2800 γάτες από το δρόμο προς σφαγείο

Aκτιβιστές έσωσαν 2800 γάτες από το δρόμο προς σφαγείο Facebook Twitter
17
Aκτιβιστές έσωσαν 2800 γάτες από το δρόμο προς σφαγείο Facebook Twitter

Το φορτηγό κινούταν έξω από την πόλη Γουχάν  όταν περίπου τριάντα μέλη μιας ομάδας ακτιβιστών του έκλεισαν το δρόμο και το ακινητοποίησαν. Στην καρότσα του και στοιβαγμένες σε δεκάδες κλουβιά υπήρχαν περίπου 2800 ζωντανές αλλά σε άθλια κατάσταση γάτες.

Το φορτίο προορίζονταν για σφαγείο στην νότια επαρχία όπου η γάτες εξακολουθούν να είναι δημοφιλής πρώτη ύλη για την παραδοσιακή κουζίνα. Τελικά όταν οι ακτιβιστές ειδοποίησαν την Αστυνομία για να κάνει έλεγχο στο όχημα, διαπιστώθηκε πως ο οδηγός είχε πλαστή άδεια μεταφοράς φορτίου και υγειονομικές παραβάσεις οπότε και προχώρησαν σε κατάσχεση και σύλληψή του.

Aκτιβιστές έσωσαν 2800 γάτες από το δρόμο προς σφαγείο Facebook Twitter

Αυτή ήταν μια μόνο από τις πολλές δράσεις που έχουν ξεκινήσει πρόσφατα και που φαίνεται να πυκνώνουν σε μια χώρα που έχει πολλάκις δεχτεί διεθνή κατακραυγή για την μεταχείριση των ζώων. Πρόσφατα με τον ίδιο τρόπο οι εθελοντές είχαν καταφέρει να γλιτώσουν ακόμη 600 γάτες και σκύλους.

Aκτιβιστές έσωσαν 2800 γάτες από το δρόμο προς σφαγείο Facebook Twitter
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
και τα δυο που λέτε δεν αναιρούν οτι μπορεί να τα τρώνε επειδή ΠΕΙΝΑΝΕ! Δεν ξερω αν ισχύει, αλλά αν είναι να κάνουμε διάλογο, να τον κάνουμε σωστά. Δεν μου απαντάτε σε αυτο που ρωτάω.
μετά τις αφήνουν απλά ελεύθερες ή τις πάνε σε κάποιο κέντρο για εξετάσεις και μετά για υιοθεσία? ελπίζω το δεύτερο γτ δεν φαίνονται καθόλου υγιείς + το οτι αμα αφήσεις 600 γάτες σε μία περιοχή παίζει να χαλάσεις το οικοσύστημα
θέλεις να μου πείς οτι άμα αφήσεις 600 σκύλους και γάτες δεν θα γίνει τίποτα? αν υποθέσουμε οτι οι γάτες είναι 300 και 150 απο αυτές είναι θηλυκές (και οτι οι γάτες γεννάνε απο 7 μέχρι 9 γατιά) τσίμα τσίμα έχεις 1000+ γατιά μέσα σε μικρό διάστημα μηνών. και αμα υπολογίσεις οτι οι γάτες μπορούν να μείνουν έγκυες απο το πρώτο έτος της ζωής τους φαντάσου τι θα γίνει μετά! και τώρα πρόσθεσε τα σκυλιά :P
Ποια η διαφορά; Υπέρμετρη κατανάλωση κρέατος που οδηγεί στη συστηματική θανάτωση εκατομμυρίων ζώων. Επειδή τα μεν είναι γατούλες που οι δυτικοί τα έχουμε για κατοικίδια, το κάνει αυτό διαφορετικό; Εγκληματικό είναι μόνο ότι δεν μας είναι οικείο; Αυτό, αν το καλοσκεφτείς, είναι άκρως ρατσιστικό. Ας περιορίσουμε, λοιπόν, όλοι μας την κατανάλωση κρέατος στο αναγκαίο, αντί να δείχνουμε με το δάχτυλο άλλους λαούς επειδή τρώνε τα ζώα που εμείς δεν τρώμε.