Η απάντηση της Ελευθερίας Αρβανιτάκη

Η απάντηση της Ελευθερίας Αρβανιτάκη Facebook Twitter
6

 

  • Συντάσσω αυτή την επιστολή απαντώντας στα όσα έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες μέρες στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την επικείμενη συναυλία μου στο Carnegie Hall και το Υπουργείο Πολιτισμού. Δεν το έπραξα νωρίτερα γιατί μία σοβαρή ίωση δεν μου το επέτρεψε.

    • Ουδέποτε ζήτησα χρήματα από το Υπουργείο Πολιτισμού και ουδέποτε κινήθηκα προς το Υπουργείο για να ζητήσω οικονομική υποστήριξη.
    • Ποτέ δεν είπα ότι ζήτησα την αιγίδα ούτε του Υπουργείου Πολιτισμού, ούτε κανενός άλλου Υπουργείου ή φορέα πολύ απλά γιατί δεν τίθεται τέτοιο θέμα από το ίδιο το Carnegie Hall. To Carnegie Hall εντάσσει τη συναυλία μου στο πρόγραμμα των εκδηλώσεών του και είναι ο παραγωγός, επομένως δεν δέχεται την αιγίδα οιουδήποτε φορέα, δημοσίου ή ιδιωτικού.
    • Ο λόγος που θέλησα να επικοινωνήσω με το Υπουργείο Πολιτισμού είναι ότι θεωρώ ότι η πρόσκληση από το σπουδαίο αυτό θέατρο είναι μια μεγάλη τιμή για έναν Έλληνα καλλιτέχνη και ήθελα να το κάνω γνωστό στο αρμόδιο Υπουργείο.
    • Σε πρόσφατη συνάντηση με δημοσιογράφους με αφορμή την εν λόγω συναυλία ερωτήθηκα αν θα υπάρξει κάποιο ηχητικό ντοκουμέντο ή αν θα βιντεοσκοπηθεί αυτή η συναυλία. Απάντησα αρνητικά λέγοντας ότι το κόστος είναι πάρα πολύ υψηλό, άρα και απαγορευτικό. Απορώ κι εγώ με όλα αυτά τα δημοσιεύματα που με φέρουν να αιτούμαι του ποσού των 160.000€ από το Υπουργείο Πολιτισμού για να μπορέσω να βιντεοσκοπήσω και να ηχογραφήσω την παράσταση – πόσο μάλλον να την κυκλοφορήσω μέσω πολυεθνικής, όπως διάβασα στο άρθρο του κυρίου Μποσκοΐτη στη Lifo.

    Όλη αυτή η παρεξήγηση δε θα είχε συμβεί αν η κυρία Ναταλί Χατζηαντωνίου, η κυρία Χρυσούλα Παπαϊωάννου και ο κύριος Αντώνης Μποσκοΐτης είχαν επικοινωνήσει πρώτα μαζί μου.

    Μετά από 30 χρόνια πορείας και 17 χρόνια ενός υπέροχου μουσικού ταξιδιού σε πολλά φεστιβάλ, θέατρα και χώρους στο εξωτερικό, για τα οποία ποτέ δεν ενόχλησα κανέναν για να τα ανακοινώσω, αναρωτιέμαι τώρα γιατί τόση εμπάθεια. Δεν το αξίζω.

    Ελευθερία Αρβανιτάκη
    25.01.2014
     
    * Η κυρία Ελευθερία Αρβανιτάκη επικοινώνησε το πρωί μαζί μου από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με ίωση, και με ενημέρωσε πως θα κάνει κοινοποίηση στην επίσημη ιστοσελίδα της. Το έκανε και την ευχαριστώ προσωπικά. Μια και με αναφέρει ονομαστικά, όμως, οφείλω κι εγώ να πω ότι τίποτα ενδεχομένως να μη γραφόταν αν η ίδια δεν σημείωνε πως ''έφαγε πόρτα'' από το ΥΠΠΟ, έστω και για μια απλή ενημέρωση για τη συγκεκριμένη σημαντική συναυλία της. Επίσης, θυμίζω ότι το ερώτημα μου για το αν θα κυκλοφορήσει σε cd/ dvd η συναυλία της, το διατύπωσα με ''κάθε επιφύλαξη''. Τέλος, χθες βράδυ προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί της λίγο πριν συντάξω το κείμενο, αλλά βρισκόταν στο νοσοκομείο, όπου και συνεχίζει να βρίσκεται. Προσωπικό της τηλέφωνο δεν έχω, αλλά και να είχα, πάλι δεν θα ενοχλούσα άνθρωπο που νοσηλεύεται. Τονίζω όμως ότι επιχείρησα να βρω την ίδια, μια και οι συνεργάτες της είχαν φροντίσει να επικοινωνήσουν με συναδέλφους μου - απ' τους συνεργάτες της κυρίας Αρβανιτάκη διέρρευσε αυτό το ''περί ραντεβού με το ΥΠΠΟ για την αιγίδα του'' και σε καμία περίπτωση από μένα ή τις κυρίες Χατζηαντωνίου και Παπαϊωάννου. Ουδέν κακό αμιγές καλού. Σήμερα μ' αυτή της την επιστολή, νομίζω, τα πράγματα ξεκαθάρισαν. Λυπάμαι αν της έγινα δυσάρεστος, γιατί έχω αποδείξει εδώ και αρκετά χρόνια - όπως μου είπε και η ίδια - τη στήριξη μου στο σημαντικό καλλιτεχνικό
    της έργο. Εμένα με έπεισε με την επιστολή της. Ελπίζω και το μέρος εκείνο του κόσμου, που ''αναστατώθηκε''. Της εύχομαι καλή ανάρρωση και κάθε επιτυχία στο Carnegie Hall.
     
     
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

5 σχόλια
Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αρκούνται απλά σε ένα "συγγνώμη, έσφαλα", αλλά επιμένουν να δικαιολογούν μια αποκοτιά τους; Είναι τόσο τρομερό να κάνεις λάθος και να το παραδέχεσαι;
Μιας και έχω κάνει σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση, λέγοντας πως απογοητεύτηκα αν είναι αλήθεια, να πω ότι: 1) χαίρομαι που είναι ψέματα. 2) μάθημα να μου γίνει, να μην βιαστώ άλλη φορά να σχολιάσω ή να εκφράσω γνώμη πριν ακούσω και τις δυο απόψεις. 3) να ομολογήσω ότι δίκιο είχε ο Dorian που στο σχόλιό του απέκλειε κατηγορηματικά να έχει κάνει κάτι τέτοιο η κ. Αρβανιτάκη.
Α χα χα χα!!!!Πλάκα έχει η απάντηση!Δεν θα ενοχλούσε ποτέ τηλεφωνικά άνθρωπο που νοσηλεύεται για να τον ρωτήσει τι συμβαίνει.Προσπάθησε πάραυτα!Τελικά θα τον ενοχλούσε ή δεν θα τον ενοχλούσε τηλεφωνικά εάν είχε τον αριθμό;Και δεν τον ενόχλησε τηλεφωνικά αλλά χειρότερα:δημοσιοποιώντας ανεδαφικές πληροφορίες που μάντεψε από την πρόταση "έφαγα πόρτα" που κατ' αυτόν σημαίνει χιλιάρικα!!!Ουδέν κακό να ταράζεις άρρωστο άνθρωπο! Εύγε!
Υπό τις παρούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες πράγματι ο κόσμος ειναι ικανός να αποδομήσει μέσα σε ένα βράδυ άνθρωπους που με την πορεία τους τόσα χρόνια έχουν κερδίσει την αξιοπρέπεια και το σεβασμό μας. Αυτοί οι άνθρωποι όντως δεν αξίζουν να είναι θύματα της όποιας εύκολης σκανδαλολογίας. Και γενικα υπάρχουν κ άλλα παραδείγματα (Νταλάρας, παράσταση Λένας Κιτσοπούλου κλπ) που οδηγούν σε λάθος εντυπώσεις κ αντιδράσεις τον κόσμο για δήθεν πέταμα του δημοσίου χρήματος.
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια τι είδους καλλιτέχνης είναι. Το Lifo μπορεί να μην έχει τόσα χρόνια, αφού το διαδίκτυο είναι πρόσφατο ως μέσο, όμως έχει επιδείξει υπευθυνότητα. Απλά παρεξήγησις......