Ισπανία: Μειωμένος ο προϋπολογισμός της βασιλικής οικογένειας

Ισπανία: Μειωμένος ο προϋπολογισμός της βασιλικής οικογένειας Facebook Twitter
3

Θύμα της κρίσης πέφτει και η Ισπανική Βασιλική οικογένεια καθώς ο ετήσιος γενικός προϋπολογισμός της μειώθηκε κατά 2%. Τα ακριβή οικονομικά στοιχεία τα πληροφορούμαστε από τον ίδιο τον βασιλικό οίκο, σε μια προσπάθεια να επιδείξει διαφάνεια μετά τα σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία ενεπλάκησαν η πριγκίπισσα Κριστίνα και ο σύζυγός της.

Η βασιλική οικογένεια λοιπόν θα λάβει από το κράτος επιχορήγηση ύψους 7,775 εκατ. ευρώ, 2% μικρότερη απ'ότι έλαβε το 2013. Ο Χουάν Κάρλος θα εισπράξει ως μισθό 140.519 ευρώ και άλλα 152.233 ευρώ ως έξοδα παράστασης. Ο πρίγκιπας Φελίπε θα λάβει το 50% των απολαβών του βασιλιά, δηλαδή 146.376 ευρώ. Η σύζυγος του Χουάν Κάρλος, πριγκίπισσα Σοφία θα εισπράξει το 45% των απολαβών του βασιλιά και η πριγκίπισσα Λετίθια, σύζυγος του Φελίπε, θα λάβει το 35%. Η πριγκίπισσα Ελένα, μεγαλύτερη κόρη του Βασιλιά, θα λάβει 25.000 ευρώ.

Όπως γράφει η Ημερησία, η πριγκίπισσα Κριστίνα που βρέθηκε στο στόχαστρο της Ισπανικής δικαιοσύνης για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος δεν θα λάβει τίποτα για το 2014. Ο ισπανικός βασιλικός οίκος δεν της αναγνωρίζει έξοδα από το 2011, την χρονιά κατά την οποία ξεκίνησαν τα νομικά προβλήματα του συζύγου της, του Ινιάκι Ουρδανγαρίν, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για διαφθορά από τον ίδιο δικαστή των Βαλεαρίδων.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια