Επεισόδια στην Τουρκία για το νόμο που περιορίζει το ίντερνετ

Επεισόδια στην Τουρκία για το νόμο που περιορίζει το ίντερνετ Facebook Twitter
2

Εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν και πάλι στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης δίνοντας δυναμικό παρών σε αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες. Αιτία η νέα νομοθεσία που προβλέπει ελέγχους στο διαδίκτυο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν αντλίες νερού, δακρυγόνα και φυσίγγια κρότου λάμψης για να διαλύσουν εκατοντάδες πολίτες στην πλατεία Ταξίμ.

 

Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το Ίντερνέτ μου», οι Τούρκοι διαμαρτύρονται για τη νέα νομοθεσία, που επιτρέπει στις κυβερνητικές αρχές να μπλοκάρουν ιστοσελίδες που θεωρούνται προσβλητικές. Έχουν επίσης το δικαίωμα να απαιτούν από τους παρόχους οποιεσδήποτε πληροφορίες για τις σελίδες που επισκέπτεται ένας χρήστης και να τις αποθηκεύουν για δύο χρόνια.

Ο απεσταλμένος του Euronews μετέδωσε ότι οι διαδηλωτές ελπίζουν ότι ο πρόεδρος θα ασκήσει βέτο για το νόμο. Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε θα πραγματοποιηθούν περισσότερες τέτοιες διαδηλώσεις.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ο Ερντογάν το φύλαγε από πέρσυ που τα βρήκε σκούρα στο Γκέζι εξαιτίας του ίντερνετ... Τώρα εκδικείται...ΥΓ: Σας γράφω από την Πόλη! Τώρα μπορεί να με θεωρήσει "προσβλητικό" και να μπλοκάρει τη LIFO στην Τουρκία! Έτσι απλά!