Κοινότητα με άγριους και υπερμεγέθεις χιμπαντζήδες βρέθηκε σε ζούγκλα του Κονγκό

Κοινότητα με άγριους και υπερμεγέθεις χιμπαντζήδες βρέθηκε σε ζούγκλα του Κονγκό Facebook Twitter
12
Κοινότητα με άγριους και υπερμεγέθεις χιμπαντζήδες βρέθηκε σε ζούγκλα του Κονγκό Facebook Twitter

Ερευνητική ομάδα επιχειρήσεων στην Αφρική, απεκάλυψε πρόσφατα στην επιστημονική εφημερίδα Biological Conservation τα λεπτομερή ευρήματα που εντυπωσίασαν και θεωρούνται ντοκουμέντα ενός σπάνιου κομματιού άγριας ζωής. Οι ερευνητές ανακάλυψαν κατά τη διάρκεια αποστολής στο τροπικό δάσος Bili-Uele του Κονγκό έναν τεράστιο πληθυσμό χιμπαντζήδων που ήταν άγνωστος στην επιστημονική κοινότητα και είχε πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά.

Τα πρωτεύοντα είχαν αφύσικα μεγαλύτερο του συνηθισμένου μέγεθος και είχαν αναπτύξει εξαιρετική δεξιοτεχνία στη χρήση εργαλείων. Οι ερευνητές κάνουν λόγο για χιλιάδες χιμπαντζήδες που είχαν αναπτύξει τη δική τους κοινότητα και ζούσαν βαθιά στο δάσος ενώ αίσθηση προκαλούν οι αναφορές τους πως κυνηγούσαν και τρέφονταν με λεοπαρδάλεις και τεράστια αφρικανικά σαλιγκάρια. Οι χιμπαντζήδες είχαν βρει τρόπο να σπάνε το κέλυφος των σαλιγκαριών που είναι υπερβολικά σκληρό, συμπιέζοντας το ανάμεσα σε βράχους. Τα αρσενικά περιπολούσαν διαρκώς την περιοχή και είχαν αναπτύξει υπερβολικά επιθετική συμπεριφορά ενώ φαίνεται πως δεν είχαν ποτέ ξανά οπτική επαφή με ανθρώπους.

Η περιοχή της οποία η έκταση είναι 19,000 στρέμματα είχε γίνει το παρατηρητήριο των επιστημόνων από το 2007 αλλά φέτος αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν λόγω των πολεμικών αναταραχών που έχουν γίνει εντονότερες από ποτέ. Τα μέλη της ομάδας αναμένεται να επιστρέψουν στο δάσος Bili-Uele το συντομότερο και να συνεχίσουν την έρευνα τους στο μέρος που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν παρθένο από το ανθρώπινο χέρι.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
"Τα μέλη της ομάδας αναμένεται να επιστρέψουν στο δάσος Bili-Uele το συντομότερο και να συνεχίσουν την έρευνα τους στο μέρος που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν παρθένο από το ανθρώπινο χέρι."Μη χάσουν!
Επίσης πριν λίγα χρόνια είχαν ανακαλυφθεί χιλιάδες γορίλλες σε κάποιο μέρος στο Κονγκό, νούμερο το οποίο διπλασίαζε τον γνωστό αριθμό του συγκεκριμένου είδους γορίλλων
Οι χιμπατζήδες είναι παμφάγα. Ξεκολλάτε από τα πρότυπα των παραμυθιών του Ντίσνεϋ με τις μπανάνες, τα αιωρούμενα ελεφαντάκια, τις μάγισσες και τα δηλητηριασμένα μήλα... Vegan και μ@#$κιες...!