Kαι δεύτερος ζωολογικός κήπος στη Δανία λέει ότι θα σκοτώσει καμηλοπάρδαλη

Kαι δεύτερος ζωολογικός κήπος στη Δανία λέει ότι θα σκοτώσει καμηλοπάρδαλη Facebook Twitter
8

Ένας δεύτερος ζωολογικός κήπος στη Δανία είπε ότι μπορεί να χρειαστεί να θανατώσει μία από τις καμηλοπαρδάλεις του, παρά τη διεθνή κατακραυγή που γνώρισε ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης όταν σκότωσε πριν λίγες μέρες μια καμηλοπάρδαλη. Και ο δεύτερος ζωολογικός κήπος προέβαλε τους ίδιους λόγους για την απόφαση που αφορούν κυρίως τα προγράμματα αναπαραγωγής των ζώων.

Σε ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας και η νέα καμηλοπάρδαλη που κινδυνεύει να θανατωθεί λέγεται Μάριος. Ο ζωολογικός κήπος Jyllands στη δυτική Δανία είπε ότι ο δικός της Μάριος είναι ένα μείγμα από διάφορα υποσαχάρια είδη και ότι μένει μαζί με μια άλλη αρσενική καμηλοπάρδαλη, τον Έλμερ. Ως τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά σε λίγο καιρό θα αποκτήσουν μια θηλυκή καμηλοπάρδαλη η οποία θα πρέπει να ζευγαρώσει με τον Έλμερ που είναι καθαρόαιμος. Οι δύο καμηλοπαρδάλεις θα παλέψουν για τη θηλυκή και μπορεί μία από τις δύο να πεθάνει, είπε ο ζωολόγος του κήπου Jasper Moeghring στο BBC.

O ζωολόγος είπε ότι θα ειδοποιηθούν έξι μήνες πριν φθάσει η θηλυκή καμηλοπάρδαλη και θα κάνουν ότι μπορούν να βρουν νέο σπίτι για τον Μάριο, όμως υπερασπίστηκε την απόφαση που πήρε ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης.

Ο επιστημονικός διευθυντής του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης Bengt Holst είπε ότι τα γονίδια του Μάριου που σκότωσαν ήταν παρόμοια με άλλα γονίδια στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα αναπαραγωγής και ότι υπήρχε ρίσκο να εισαγωγής σπάνιων και επιζήμιων γονιδίων στον πληθυσμό των καμηλοπαρδάλεων, αν του επιτρεπόταν να αναπαραχθεί. Ο κύριος Host είπε επίσης ότι η απόφασή του να αφήσει να δουν οι επισκέπτες τη διαδικασία τεμαχισμού του Μάριου, ανάμεσα στους οποίους βρισκόντουσαν και πολλά παιδιά, είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
ντροπή .εδώ φαίνεται ποσο μ*λ*κ*ς μπορεί να γίνει ο ανθρωπος.ΝΤΡΟΠΗ , τιποτ'αλλο(θέλω να γράψω πολύ περισσότερα , αλλά και μόνο η ψυχρότητα με την οποία γίνεται όλο αυτό το σκηνικό, και η εξουσία που έχουν αυτοί οι άνθρωποι, και το οτι δεν μπορεί δημοκρατικά να ληφθεί μια αποφαση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, την επιλογή αναμεσα στο δικαίωμα ή όχι στη ζωή ενός (άλλου) ζώου -γιατί και ο άνθρωπος ζώο είναι-, και το γεγονός οτι είναι 'τετελεσμενο' το τι θα συμβεί και απλώς το διαβάζουμε στα μίντια χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα, απευθείας με βούλιαξαν σε έναν λάκο απελπισίας, ανικανότητας, και meaninglessness)
Ο δημόσιος τεμαχισμός είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα;;;!!!!Μάλιστα..Είναι φορές που φανατασιώνομαι πως ένα άλλο, εφυέστερο ημών είδος, εμφανίζεται στον πλανήτη και συμπεριφέρεται στο ανθρώπινο είδος με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφερόμαστε εμείς τώρα, στα άλλα είδη του ζωϊκού βασίλειου..Σφαγές δελφινιών για την πλάκα,σφαγές φαλαινών για ευχαρίστηση, ειδήσεις σαν κι αυτή πιό πάνω,σφαγές ελεφάντων για ελεφαντόδοντο ..και πάει λέγοντας..Λες και τούτος ο πλανήτης με την απίστευτη βιοποικιλότητα του, μας ανήκει,είναι τσιφλίκι του πατέρα μας,και μόνο εμείς πρέπει να υπάρχουμε σε αυτόν..Το αγριότερο όλων των ζώων ..ο άνθρωπος..η κορωνίς της δημιουργίας..ας γελάσω..Εγραψα πολλά, συμπαθάτε με....αλλά με πόνεσε η είδηση,την άλλη με τους ελέφαντες δεν την διάβασα καν ,δεν μπόρεσα..
Στο πιο επικινδυνο πλασμα του κοσμου,το οποιο ειναι το μονο που σκοτωνει χωρις λογο,τι πρεπει να κανουμε?Αισχος απλα.Οσο πιο πολιτισμενος τοσο πιο φονικος τελικα.