Athens On Stage

Athens On Stage Facebook Twitter
4

 

Athens On Stage Facebook Twitter

Κουρδιστό Πορτοκάλι

Το ανατρεπτικό, προκλητικό και δυστοπικό έργο του Άντονι Μπέρτζες, που έγινε ευρύτερα γνωστό χάρη στην κινηματογραφική μεταφορά του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, παρουσιάζεται στο θέατρο Αποθήκη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα. Σε ένα απροσδιόριστο χωροχρονικό περιβάλλον το έργο αφηγείται την ιστορία του Άλεξ, του αρχηγού μιας συμμορίας ανηλίκων που διασκεδάζουν προκαλώντας χάος και σκορπίζοντας βία. Όταν μετά από μια δολοφονία ο Άλεξ συλληφθεί και φυλακισθεί, θα δεχθεί να λάβει μέρος σε ένα πειραματικό σύστημα σωφρονισμού. Τον ρόλο του υποδύεται ο Άρης Σερβετάλης. Μαζί του οι Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Αντίνοος Αλμπάνης, Νεκτάριος Λουκιανός, Χρήστος Μαλάκης, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Δρόσος Σκώτης και Κίμων Φιορέτος.

Θέατρο Αποθήκη, Σαρρή 40, Ψυρρή, 210 3253153. Τετ. 20:00, Πέμ. 21:00, Παρ. 21:00 (λαϊκή), Σάβ. 18:00 (λαϊκή) & 21:00, Kυρ. 18:00 & 21:00

 

 

Athens On Stage Facebook Twitter

Βυσσινόκηπος

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της ρωσικής λογοτεχνίας επιλέγει για ν' ανεβάσει στο Studio Μαυρομιχάλη ο θίασος Συνθήκη. O Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ ιχνηλατεί τη μετάβαση από τον από τον 19ο στον 20ό αιώνα στη Ρωσία. Ένα κτήμα με έναν υπέροχο κήπο που ανθίζει αλλά είναι υποθηκευμένo, λόγω κακής διαχείρισης. Οι τόκοι ανεβαίνουν, τα δάνεια δεν αντιμετωπίζονται, οι τράπεζες αδιαφορούν για την ομορφιά, τη φήμη ή τη χρησιμότητά του. Τον βγάζουν σε πλειστηριασμό. Ο Βυσσινόκηπος θα γίνει οικόπεδα. Οι ομοιότητες με την εποχή μας φανερές. Η σκηνοθεσία είναι του Κωστή Ζ. Καπελώνη.

Studio Mαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, 210 6453330, Δευτ. 20:00, Τρ. 21:00

 

 

Athens On Stage Facebook Twitter

 

Γυναικών... μονόλογοι

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Δημοτικό Θέατρο παρουσιάζει ένα τριήμερο αφιέρωμα στη γυναικεία θεατρική έκφραση με τον τίτλο «Μονόλογοι Γυναικών» μέσα από ένα εναλλασσόμενο ρεπερτόριο στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου και στο Φουαγέ. Η Ρένη Πιττακή με τη μονόπρακτη όπερα του Γιώργου Σισιλιάνου Η κυρία του σεληνόφωτος, η Μαρίνα Ασλάνογλου με το έργο Τζόρνταν, μια συγκλονιστική μαρτυρία βασισμένη στην αληθινή ιστορία της κρατούμενης στη φυλακή Σίρλεϊ Τζόουνς, η Υρώ Μανέ με τον Συμβολαιογράφο του Νίκου Βασιλειάδη και η Εύα Κεχαγιά με το Morendo, έναν μονόλογο για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας. 7-9/3.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, 210 4143300, www.dithepi.gr

Athens On Stage Facebook Twitter

Δυο γυναίκες χορεύουν

Μία από τις μεγάλες επιτυχίες του φετινού θεατρικού χειμώνα στο θέατρο «Ιλίσια-Βολανάκη».

Ορισμένα θέατρα φαίνεται ότι είναι προορισμένα για να φιλοξενούν μόνο επιτυχίες. Η πιο ατμοσφαιρική σκηνή της Αθήνας, μετά από απουσία πέντε ετών, επαναλειτούργησε φέτος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μετά τη Ρόουζ, τον Συλλέκτη, τις Πέτρες στις τσέπες του, τον Όσκαρ, την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και τα Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες, έρχεται το πολυβραβευμένο Δύο γυναίκες χορεύουν του Καταλανού συγγραφέα Ζουζέπ Ζουρνέτ για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Ένα καταπληκτικό ντουέτο, δύο καταπληκτικές ερμηνεύτριες σε μια παράσταση, γεγονός που δείχνει ότι το καλό θέατρο είναι ακόμα ζωντανό. Μια ηλικιωμένη γυναίκα δέχεται τις επισκέψεις μιας νεαρής που τη βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού. Μετά τις αρχικές συγκρούσεις τους, αναπτύσσεται μεταξύ τους μια σχέση δυνατή, μια επαφή που θα τις οδηγήσει να «χορέψουν» τη ζωή τους με διαφορετικό τρόπο απ' ό,τι τους επιβάλλει ο περίγυρος. Η Χρυσούλα Διαβάτη βρίσκεται στην κορυφαία στιγμή της καριέρας της και αποδεικνύει πόσο σπουδαία ηθοποιός είναι. Η Θάλεια Ματίκα δείχνει ότι στη νέα γενιά ηθοποιών κρύβονται υπέροχες πρωταγωνίστριες. Είναι καθηλωτική! Οι δυο κυρίες δένουν υποδειγματικά και με όχημα το συνταρακτικό κείμενο του Ζουρνέτ «γεμίζουν» κάθε βράδυ το θέατρο, παίρνοντας όλα τα καλλιτεχνικά εύσημα.

Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκη, Παπαδιαμαντοπούλου 4, 210 7210045
Γενική είσοδος: ¤16. Φοιτητικό/Ανέργων: ¤12 Παραστάσεις: Τετάρτη 19.00
Πέμπτη 21.00, Παρ. 21.00, Σάβ. 21.00, Κυρ. 19.00

Athens On Stage Facebook Twitter

Blue Room

Βασισμένο στο Der Reigen (γνωστό ως Το ερωτικό γαϊτανάκι) του Άρθουρ Σνίτσλερ, το Blue Room του David Hare είναι μια γοητευτική αλληγορία για την υπαρξιακή ερημιά της σύγχρονης εποχής, το σύμπαν των φαντασιώσεων και το κενό ανάμεσα σε αυτό που ονειρευόμαστε, αυτό που θυμόμαστε και αυτό που πραγματικά ζούμε. Πρωταγωνιστές είναι δύο ηθοποιοί που ερμηνεύουν μια αλληλουχία χαρακτήρων, των οποίων η σεξουαλική ζωή διαρκεί όσο η ζωή μιας πεταλούδας.

Η σκηνοθεσία και το κείμενο της παράστασης είναι του Χρήστου Λύγκα. Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης: Στο Blue Room του Dave Hare είδα την αγωνία στα αλογάκια του καρουζέλ να συναντηθούν σε ένα ατέρμονο κυκλικό χορό θανάτου.Την λαχτάρα να επιστρέψουμε στο γενέθλιο τόπο , στη γιορτή, ακόμα κι αν γνωρίζουμε πως έχει τελειώσει. Σε εκείνη την πρωταρχική συγκίνηση, στη χαμένη μας αθωότητα. Την επιτακτική ανάγκη για την κάθοδο στην κόλαση με την ελπίδα μιας ανάστασης, ανύψωσης, αναγέννησης μέσα από τον άλλο.Παίζουν: Στεφανία Κριεζή και Νικόλας Αναστασόπουλος. Aπό τα μέσα Μαρτίου.

Σύγχρονο Θέατρο/Εταιρεία θεάτρου, Eυμολπιδών 45, Γκάζι (δίπλα στο μετρό Κεραμεικός), 210 3464380

Athens On Stage Facebook Twitter

H εκδοχή του Μπράουνινγκ

H Eλένη Σκότη σκηνοθετεί και ο Δημήτρης Καταλειφός πρωταγωνιστεί στο πιο αντιπροσωπευτικό έργο του Βρετανού συγγραφέα Τέρενς Ράτιγκαν που παίζεται στο θέατρο Εμπορικόν. Η Εκδοχή του Μπράουνινγκ ακολουθεί τη ζωή του Άντριου Κρόκερ-Χάρις, ενός κλασικού φιλολόγου σ' ένα αγγλικό κολέγιο, που δεν είναι αρεστός ούτε στη γυναίκα του, ούτε στους μαθητές του, ούτε στους συναδέλφους του. Μια αυθόρμητη πράξη καλοσύνης από ένα παιδί γίνεται η αφορμή να αποκαλυφθούν και να ξετυλιχθούν οι περίπλοκες σχέσεις των ενήλικων ηρώων. Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Κυριάκος Ψυχαλής, Άγης Εμμανουήλ, Μαρία Καλλιμάνη, Δημήτρης Καταλειφός, Βύρων Σεραϊδάρης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Λουκία Μιχαλοπούλου.

Θέατρο Εμπορικόν, σαρρή 11, ψυρρή, 210 3211750. ώρες παραστάσεων: tετ., κυρ. 20.00, πέμ., παρ. 21.00, σάβ. 18.00, 21.00.

Athens On Stage Facebook Twitter

Ο Επιστάτης

Γραμμένο από τον Χάρολντ Πίντερ το 1951, πρωτοπαρουσιάστηκε στο Arts Theatre London στις 27 Απριλίου του 1960 και είναι το έργο που έκανε διάσημο τον Άγγλο συγγραφέα. Ένας άστεγος μεσήλικας βρίσκει καταφύγιο στο ακατάστατο δωμάτιο ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού, ενός χώρου που διεκδικούν δύο αδέρφια, ο Άστον και ο Μικ. Ο άστεγος θα δεχθεί τη δουλειά του επιστάτη που του προσφέρουν. Ο Πίντερ χρησιμοποιεί τις ταραγμένες σχέσεις των τριών προσώπων για να σχολιάσει με καυστικό τρόπο θέματα όπως τα πολλαπλά πρόσωπα της εξουσίας και οι κοινωνικοί κανόνες. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Γιώργος Χρανιώτης, Νίκος Γεωργάκης. Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης.

Θέατρο «Δημήτρης Χορν», Αμερικής 10, Αθήνα, 210 3612500. Τετ., Κυρ. 20:00, Πέμ., Παρ. (λαϊκή), Σάβ. 21:00.

Athens On Stage Facebook Twitter

Συρανό ντε Μπερζεράκ

Ένα από τα πιο συναρπαστικά και δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, η έμμετρη «ηρωική κωμωδία» του Εντμόν Ροστάν, ανεβαίνει στη σκηνή του Παλλάς από τις 25 Φεβρουαρίου. Το πεντάπρακτο έργο, σε 15σύλλαβη ομοιοκατάληκη μετάφραση της Λουίζας Μητσάκου, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Γιάννη Κακλέα μετατρέπεται σε ένα σκηνικό υπερθέαμα με 48 χαρακτήρες, οι οποίοι ξεδιπλώνουν επάνω στη σκηνή έρωτες και πάθη, απαγγέλλουν ποιήματα, τραγουδούν, κάνουν αστεία κα πολεμούν με φόντο τα ευφάνταστα σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη. Τον ομώνυμο κεντρικό ήρωα και δεινό ξιφομάχο με τη χαρακτηριστική μύτη και την ευγενική προσωπικότητα που έγινε διάσημος για την τρυφερότητα αλλά και την τραγική του φύση ενσαρκώνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ενώ την ωραία εξαδέλφη του Ρωξάνη, για την οποία θα παραδεχτεί τον έρωτά του μόλις λίγες στιγμές πριν ξεψυχήσει, υποδύεται η Σμαράγδα Καρύδη. Μαζί τους ο Όμηρος Πουλάκης στον ρόλο του νεαρού Κριστιάν, ο Νίκος Αρβανίτης ως κόμης Ντε Γκις κι ένα πλήθος ηθοποιών και χορευτών. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, πλαισιωμένη από την ορχήστρα της, δίνει το δικό της χαρακτηριστικό μουσικό και ερμηνευτικό στίγμα μέσα από τις μελωδίες που έχει συνθέσει αποκλειστικά για την παράσταση, ενισχύοντας τον ηρωισμό και το χιούμορ που χαρακτηρίζει το έργο.

Θέατρο Παλλάς, citylink, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, 210 3213100. ώρες παραστάσεων: Τετ., Πέμ., Παρ., Σάβ. 20.30, κυρ. 20.00.

 

 

Athens On Stage Facebook Twitter

 

Πράματα και Θάματα

Ο Θοδωρής Αθερίδης έγραψε και σκηνοθετεί μια underground πολιτική σάτιρα βασισμένη σε μία ιστορία πιο αληθινή απ' τις πραγματικές ιστορίες που ανακοινώνουν στις ειδήσεις. Στο Πράματα και Θάματα παίζουν οι Γιάννης Ζουγανέλης, Λευτέρης Ελευθερίου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Νάντια Κοντογεώργη και Γιάννης Μπισμπικόπουλος.

Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου, 210 3210025. ώρες παραστάςεων: Τετ. 20.00, Πέμ., Παρ. (λαϊκή). 21.00, Σάβ. 18.00 (λαϊκή), 21.00, Κυρ. 18.00, 21.00.

 

Athens On Stage Facebook Twitter

Ψύλλοι στ' αφτιά

H ξεκαρδιστική φάρσα του Ζορζ Φεντό, ενός εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων της γαλλικής φάρσας, που γράφτηκε στις αρχές του αιώνα (1907) αναβιώνει στη σκηνή του θεάτρου Αλίκη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Το σκηνικό της παράστασης τοποθετείται στο Παρίσι της Μπελ Επόκ και ακολουθεί τις περιπέτειες στις οποίες μπλέκεται ένα ανδρόγυνο, η Γκάμπριελ και ο Βικτόρ-Εμμανουέλ. Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Μίνα Αδαμάκη, Κώστας Αποστολάκης, Σοφία Μουτίδου, Πάνος Βλάχος, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

Θέατρο Αλίκη, City link, Aμερικής 4, 210 3210021. ώρες παραστάσεων: Tετ. 20.00, Πέμ., Παρ. (λαϊκή) 21.00, Σάβ.: 18.00 (λαϊκή), 21.00, Κυρ. 18.00 & 21.00.

Athens On Stage Facebook Twitter

Τρωικός Πόλεμος

Ο Στρατής Πασχάλης εμπνεύστηκε από το ομηρικό έπος της Ιλιάδας, τη μυθολογία και τους αρχαίους τραγικούς κι έγραψε μια θεαματική τοιχογραφία που αφηγείται ολόκληρο τον μύθο του Τρωικού Πολέμου, από το μήλο της Έριδος μέχρι τον Δούρειο Ίππο. Το ερωτικό ειδύλλιο, η επική αφήγηση, το ρομαντικό δράμα και το κινηματογραφικό σασπένς εναλλάσσονται επί σκηνής σε μια συναρπαστική αλληλοδιαδοχή που επενδύεται από μπόλικες δόσεις χιούμορ και πικρής ειρωνείας αλλά και πρωτότυπες μουσικές που παραπέμπουν στην αρχαία και πρόσφατη παράδοση, δημιουργώντας ένα πραγματικό υπερθέαμα με ηθοποιούς, χορευτές και ακροβάτες για μικρούς και μεγάλους. Η σκηνοθεσία είναι της Σοφίας Σπυράτου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Μανόλη Παντελιδάκη και η μουσική της Κατερίνας Πολέμη. Πρωταγωνιστούν: Αντίνοος Αλμπάνης, Μάξιμος Μουμούρης, Δούκισσα Νομικού, Γιώργος Νούσης, Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Παλλάς, City Link, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, 210 3213100, ώρες παραστάσεων: Σάβ., Κυρ. 11.30 & 15.00. Παραστάσεις για σχολεία - καθημερινές, κρατήσεις: 210 5752978, 210 5767193.

 

Athens On Stage Facebook Twitter

Bedtime Stories

H ομάδα Poisoned by the small fish παρουσιάζει για 4η συνεχόμενη χρονιά στο θέατρο Eliart την απολαυστική μαύρη κωμωδία του Γιώργου Ηλιόπουλου. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό έργο όπου άτομα καθημερινά, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, λίγο πριν πέσουν για ύπνο, ακριβώς δηλαδή τη στιγμή που οι αντιστάσεις και οι άμυνες πέφτουν, εξομολογούνται σε πρώτο πρόσωπο, ξαφνιάζοντας με τις αποκαλύψεις τους. Κεντρικός άξονας των μονολόγων αυτών είναι το σεξ. Άλλοτε ως πληγή, ως τραύμα ή απωθημένο και άλλοτε ως απόλαυση.

Θέατρο Eliart, Kωνσταντινουπόλεως 127, Gκάζι, 210 3477677, Πέμ., Κυρ. 21:15, www.eliarttheater.gr

 

Athens On Stage Facebook Twitter

 

Όταν έχω εσένα

Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η ομάδα Σπείρα, ανανεωμένη και ενισχυμένη, παρουσιάζουν στο θέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» μια διαφορετική μουσικοθεατρική παράσταση σε δύο μέρη. Στο πρώτο, μέσα από δέκα μικρούς μονολόγους, καινούργια αλλά και δοκιμασμένα τραγούδια γραμμένα από τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον νεότατο ταλαντούχο συνεργάτη του Άρη Βλάχο, παρουσιάζεται στη σκηνή όλη η σύγχρονη Ελλάδα. Στο δεύτερο μέρος η βραδιά κορυφώνεται και ολοκληρώνεται με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τα πιο αγαπημένα του τραγούδια, που τραγουδάει παρέα με το κοινό.

Θέατρο ΙΜΚ, Πειραιώς 206 (ύψος χαμοστέρνας), 210 3418550, πέμ. 20:00, Παρ. & Σάβ. 21:00, www.mcf.gr

 

Athens On Stage Facebook Twitter

Cleansed

Γραμμένο το 1998, θεωρείται κατά πολλούς το πιο σκληρό και ταυτόχρονα το πιο ελπιδοφόρο έργο της Σάρα Κέιν. Μέσω αυτού, η Βρετανή θεατρική συγγραφέας αφήνει το δικό της διαχρονικό σχόλιο για τη βαναυσότητα της εξουσίας. Σε ένα ακαθόριστο και άχρονο περιβάλλον, ένας άνδρας παρακολουθεί, ελέγχει και βασανίζει σωματικά και ψυχολογικά τα μέλη ενός ακαδημαϊκού «ιδρύματος». Ο ερχομός της νεαρής Γκρέις που αναζητά τον νεκρό αδερφό της θ' αλλάξει τις ισορροπίες.

Θέατρο Σημείο, Χαριλάου Τρικούπη 4 (πίσω από το Πάντειο), 210 9229579. Aπό 24/2. Δευτ., Τρ. 21:15

 

 

Καβγάδες στην Κιότζα

Γραμμένο το 1760, το έργο του Kάρλο Γκολντόνι είναι μια κωμωδία καταστάσεων της γνήσιας λαϊκής ζωής στην Ιταλία της συγκεκριμένης περιόδου, και ειδικότερα σε ένα μικρό ψαροχώρι, την Κιότζα, κοντά στη Βενετία. Ο Γκολντόνι παρουσιάζει την καθημερινότητα των κατοίκων, σκιαγραφώντας τις συνήθειες και τις συμπεριφορές, τις σχέσεις, αλλά και την ευδαιμονία της άγνοιας, προσθέτοντας μπόλικες δόσεις καυστικού χιούμορ. Τη σκηνοθεσία και μετάφραση του έργου υπογράφει ο Βασίλης Παπαβασιλείου. Από τις 19 Μαρτίου.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, 210 4143300, www.dithepi.gr

 

Athens On Stage Facebook Twitter

Εκείνη τη φορά...
Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ

Με επίκεντρο τις έννοιες της μνήμης και της προσπάθειας ανασύνθεσης του παρελθόντος, ο Νίκος Πασχίδης παρουσιάζει δύο έργα του Σάμιουελ Μπέκετ, το Εκείνη τη φορά και την Τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ, ως ένα, ενοποιώντας ουσιαστικά τη φιγούρα σε μια εικόνα. Ερμηνεύει ο Κώστας Γαλανάκης.

Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι, 210 3479426, 210 3479169, Δευτ., Τρ. 21:00

 

Athens On Stage Facebook Twitter

Gagarin Way

Ο βραβευμένος με Αργυρό Λέοντα στο πρόσφατο Φεστιβάλ της Βενετίας Αλέξανδρος Αβρανάς σκηνοθετεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη μαύρη κωμωδία του Gregory Burge. Πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι δυο εργάτες που αποφασίζουν να επαναστατήσουν κατά του συστήματος και οργανώνουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα πιστεύοντας πως μέσα από τη βία θα καταφέρουν να ξυπνήσουν τον κόσμο. Ιδεολογία και ωμή βία έρχονται αντιμέτωπες και ερωτήματα γύρω από την ηθική, τον πολιτικό ακτιβισμό, τη βία και την απάθεια αναδύονται συνεχώς.

Θέατρο Βασιλάκου, Πλαταιών & Προφ. Δανιήλ 3, Κεραμεικός, 210 3470707. Τετ. 19:00, Πέμ., Κυρ. 20:00, Παρ. & Σάβ. 21:00. www.acropoltheater.gr

 

Athens On Stage Facebook Twitter

Τα παιδιά που βλέπουν τα τρένα... να πετούν!

Ένα πρωτότυπο σιδηροδρομικό ταξίδι περιμένει τους μικρούς φίλους της παιδικής σκηνής της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου Το Τρένο στο Ρουφ. Πρόκειται για μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση που λειτουργεί παράλληλα ως διαδραστικό ταξίδι και παιδαγωγικό παιχνίδι και είναι εμπνευσμένη από το κλασικό αριστούργημα παιδικής λογοτεχνίας της Βρετανής συγγραφέως Έντιθ Νέσμπι με τίτλο Τα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν. Τρία μικρά παιδιά, η Μπόμπι, ο Πίτερ και η Φύλις, που η ζωή τους αλλάζει δραματικά όταν ο πατέρας τους φεύγει μυστηριωδώς από το σπίτι, εγκαταλείπουν την άνετη ζωή στη μεγαλούπολη και μετακομίζουν με τη μητέρα τους σ' ένα μικρό αγροτόσπιτο δίπλα στα τρένα. Εκεί γίνονται φίλοι με τον σταθμάρχη και ξεκινούν ένα ταξίδι ανακάλυψης, φιλίας και περιπέτειας.

Παραστάσεις: Σάβ. 17.00, Κυρ. 12.00, καθημερινές παραστάσεις για σχολεία 10.00

 

Athens On Stage Facebook Twitter

 

To Τρένο των Νεφών

Το μυστηριώδες τρένο αναχωρεί τακτικά από την αποβάθρα του Ρουφ για τον μαγικό κόσμο της Λατινικής Αμερικής. Μια τολμηρή θεατρική πρόταση της Τατιάνας Λύγαρη που συναντά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού με 11 ηθοποιούς και μόνο για 50 θεατές κάθε βράδυ. Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο σκηνικό που περιλαμβάνει πέντε διαφορετικούς χώρους, στους οποίους μεταφέρεται ο θεατής ανακαλύπτοντας πρωτόγνωρα μέρη και βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες. Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου Το Τρένο των Νεφών. Η συγγραφέας εμπνέεται από ένα υπαρκτό τρένο –από τα ελάχιστα στον κόσμο– που ταξιδεύει σε ύψος 4.220 μέτρων στην κορδιλιέρα των Άνδεων και γράφει για ένα τρένο-φάντασμα που «όταν φεύγει από τον σταθμό, βγαίνει από τις ράγες, χώνεται στα νέφη και χάνεται». Το έργο, επηρεασμένο από τη λατινοαμερικάνικη λογοτεχνία και το συγγραφικό σύμπαν του Μάρκες, της Αλιέντε, του Λιόσα, του Αμάντο, του Φουέντες και του Σεπούλβεδα, συνδέει τον μύθο του Οδυσσέα με την ισπανόφωνη παράδοση, ενώ ταυτόχρονα είναι απόλυτα επίκαιρο και διαχρονικό.

Παραστάσεις: Τετ.-Σάβ. 21.00, Σάβ. 19.00 (απογευματινή), Κυρ. 20.00

Αμαξοστοιχία-Θέατρο Το Τρένο στο Ρούφ, Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως (δωρεάν πάρκινγκ), 210 5298922, 6937 6049988, www.totrenostorouf.gr

 

Athens On Stage Facebook Twitter

Άντρες έτοιμοι για όλα

H δημοφιλέστατη κωμωδία των Stephen Sinclair και Anthony McCarten συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά με απόλυτη επιτυχία στο θέατρο Λαμπέτη. Η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή. Σε μια επαρχιακή πόλη μια ετερόκλητη αντροπαρέα, που δοκιμάζεται από σημαντικά οικονομικά προβλήματα και βρίσκεται σε αδιέξοδο, αποφασίζει να ασχοληθεί με το στριπτίζ. Η επιλογή τους θα αναστατώσει τη ζωή τους, τη μικρή πόλη και τις γυναίκες τους. Απόδοση-σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας. Πρωταγωνιστούν: Κώστας Κόκλας, Θανάσης Ευθυμιάδης, Κώστας Ευριπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μάνος Ιωάννου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Νίκη Λάμη.

Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, 210 6457086. Τετ. 20:00, Πέμ. 21:00, Παρ. 21:00 (λαϊκή), Σάβ. 18:00 (λαϊκή) & 21:00, Κυρ. 18:00

 

Athens On Stage Facebook Twitter

Κωμικό Μπουμ

Κάθε Δευτέρα μία ξεχωριστή ομάδα εναλλακτικών κωμικών της Αθήνας, με τη συμμετοχή ενός all star cast από τις ομάδες Κάψε το Σενάριο, Abovo και 8Kick, ανεβαίνει στη σκηνή του Μικρού Παλλάς για να παρουσιάσει κάθε φορά μια διαφορετική κωμική παράσταση αυτοσχεδιασμού και stand up comedy, όπου βασικός πρωταγωνιστής είναι το ίδιο το κοινό. Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι των Λάμπρου Φισφή και Δημήτρη Μακαλιά.

Mικρό Παλλάς, Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου, 210 3210025. Δευτ. 21:15

 

Athens On Stage Facebook Twitter

 Φάουστ... εγώ μέσα στον κόσμο που ζω

Με μια νεανική ματιά πάνω στον Φάουστ ολοκληρώνεται από τη σκηνοθέτιδα και θεατροπαιδαγωγό Τζωρτζίνα Κακουδάκη και την ομάδα 4Frontal η Τριλογία της ουτοπίας. Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων παραστάσεων Όρνιθες και Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας έρχεται ο Φάουστ, που θέτει ένα ερώτημα διαρκείας για τον άνθρωπο σε όλες τις ηλικίες: ποιος είμαι, τι θέλω, τι μου ταιριάζει, τι συνέπειες έχω, τι είναι η ευτυχία και ποιο το τίμημά της.

Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος. κάθε Σάββατο στις 16:00

Athens On Stage Facebook Twitter

Ο Πελεκάνος

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στο BETON7, το εξαιρετικό έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου Από Μηχανής από την ομάδα Lydia Lithos Dancetheatre σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου. H υπόθεση του έργου ακολουθεί την αλληλουχία συγκρούσεων που προκαλεί ο γάμος της κόρης και ο θάνατος του πατέρα μιας οικογένειας. Στην προσέγγιση της σκηνοθέτιδας κυριαρχούν το εξπρεσιονιστικό στοιχείο και η ανάδειξη της ψυχοσύνθεσης των χαρακτήρων μέσα από την κίνηση.

Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, 210 5231131, Τρ.: 19.00, Τετ.: 21.30. www.Syn-Epi.Com

Athens On Stage Facebook Twitter

Nυν και αεί... Τσιτσάνης

Με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο ενός εκ των κορυφαίων Ελλήνων λαϊκών συνθετών, ο Σταύρος Ξαρχάκος επιλέγει τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη απ' όλες τις εποχές (από το πρώιμο ρεμπέτικο μέχρι τα λαϊκά του '70), τα ενορχηστρώνει και προσθέτοντας μια ενότητα από το δικό του κλασικό και διαχρονικό «Ρεμπέτικο» στήνει ένα ξεχωριστό λαϊκό πάλκο όπου κάθεται και ερμηνεύει με τη μοναδική της φωνή η σπουδαία τραγουδίστρια Ελένη Βιτάλη. Μαζί τους η Ηρώ Σαΐα και μια δεκαμελής ορχήστρα.

Iερά Oδός 18-20, 210 3428272, Παρ., Σάβ. 22:30

 

Athens On Stage Facebook Twitter

H άλλη πλευρά του μπλε

Τρία χρόνια μετά την τελευταία συναυλία επανένωσης των Πυξ Λαξ στο ΟΑΚΑ, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας συναντιούνται ξανά επί σκηνής για να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό, μια παράσταση που επιθυμεί να ταξιδέψει το μελαγχολικό μπλουζ μέσα από την ηπειρώτικη μουσική και την κοφτερή φωνή της κρητικής λύρας. Παράλληλα, Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί, όπως ο Γιώργος Χωραφάς και η Νάντια Σπηλιωτοπούλου, ζωντανά με τη σκηνοθετική βοήθεια του Στάθη Λιβαθινού, και μέσα από βίντεο η Κάτια Γέρου, ο Δημήτρης Ήμελλος και ο Αιμίλιος Χειλάκης, με τη σκηνοθεσία της Γιολάντας Μαρκοπούλου, θα αποδίδουν ποιήματα μεγάλων Ελλήνων ποιητών.

Γκάζι live, Ιερά Οδός 11, 213 0185040, 22/2, 1/3, 8/3, 15/3, www.gazilive.gr

Athens On Stage Facebook Twitter

Οι Dub Inc στο Gagarin

Μετά από τρία χρόνια, μία από τις κορυφαίες μπάντες της world reggae μουσικής σκηνής επιστρέφει στην Ελλάδα για τρεις μοναδικές συναυλίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Η επίσκεψή τους πραγματοποιείται στο πλαίσιο της νέας παγκόσμιας περιοδείας τους «Paradise Tour 2014», που ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό, και με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του ομώνυμου άλμπουμ τους. Πρώτη τους στάση, την Παρασκευή 21/2, το Gagarin, για μια αυθεντική live εμπειρία με ισχυρές δόσεις reggae, dub, hip-hop και ethnic μουσικής. Μαζί τους οι Los Dos O Mas.

Gagarin 205, Λιοσίων 205, 215 5400888, 21/2. ώρα έναρξης: 20:30. www.gagarin205.gr

 


O Trentemοller στο Gazi Music Hall

Γεννημένος στην Κοπεγχάγη, ο Anders Trentemοller συγκαταλέγεται στους πιο χαρισματικούς μουσικούς και παραγωγούς της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής και είναι υπεύθυνος για μερικές από τις καλύτερες μελωδίες, παραγωγές αλλά και κορυφαία remixes που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Την Παρασκευή 28/2 θα βρεθεί μαζί με την μπάντα του στη σκηνή του Gazi Music Hall για μία και μοναδική συναυλία. Τη βραδιά θ' ανοίξει ο T.O.M and his Computer.

Gazi Music Hall, Iερά Oδός 7-13, Γκάζι, 210 3428055, 28/2. ώρα έναρξης: 20:00

 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τραγική ιστορία του Βαγγέλη Γιακουμάκη γίνεται θεατρική παράσταση

Θέατρο / Η σοκαριστική ιστορία του Βαγγέλη Γιακουμάκη έγινε θεατρική παράσταση

Η παράσταση-ντοκουμέντο «801,5 μ.» βασίζεται στην υπόθεση του αδικοχαμένου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και ανεβαίνει από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η οδύνη που δεν εκλύεται

Θέατρο / Η οδύνη που δεν εκλύεται

Μέσα από μια πολυπρισματική θεατρική αφήγηση ο συγγραφέας του έργου «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» επιχειρεί να αναδείξει το πολυσύνθετο τοπίο καταπίεσης και εκφοβισμού που οδηγεί σε ακραία φαινόμενα βίας.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Φωκάς Ευαγγελινός: «Με ζουρνάδες έχω μεγαλώσει, στις ντίσκο χόρευα επειδή χόρευαν γύρω μου»

Οι Αθηναίοι / Φωκάς Ευαγγελινός: «Με ζουρνάδες έχω μεγαλώσει, στις ντίσκο χόρευα»

Από τους πιο αγαπητούς χορευτές και χορογράφους της Ελλάδας, ο Φωκάς Ευαγγελινός αφηγείται την πορεία του από τις εποχές που η τέχνη του χορού δεν έχαιρε μεγάλης αναγνώρισης μέχρι σήμερα που -ευτυχώς- τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Αργύρης Ξάφης: «Η φράση “πάμε κι ό,τι γίνει” είναι ενδεικτική μιας νοοτροπίας που μας έχει γαμήσει σε αυτή τη χώρα σε κάθε επίπεδο»

Θέατρο / Αργύρης Ξάφης: «Να μου προτείνουν τι; Να αναλάβω το Εθνικό; Δεν με ενδιαφέρει»

Το «Πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» είναι από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της σεζόν και με την ευκαιρία βρεθήκαμε με τον Αργύρη Ξάφη στο θέατρο Θησείο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τι συμβαίνει με το Θεατρικό Μουσείο;

Θέατρο / Τι συμβαίνει με το Θεατρικό Μουσείο;

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μιλά για τις εργασίες μεταστέγασής του στην οικία Αλεξάνδρου Σούτσου, για την πολύτιμη αρχειακή συλλογή αλλά και για το τι αναμένεται να γίνει με τα καμαρίνια σπουδαίων ηθοποιών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Περιμένοντας τον Γκοντό του Θεόδωρου Τερζόπουλου

Θέατρο / «Περιμένοντας τον Γκοντό»: Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για το αριστούργημα του Μπέκετ

Ένα ταξίδι, μια παράσταση, μια συνάντηση με τον σημαντικότερο εν ζωή Έλληνα σκηνοθέτη: από το Μιλάνο στην Αθήνα, από το Piccolo Teatro στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Θεόδωρου Τερζόπουλου προσφέρει μια ριζοσπαστική ανάγνωση του έργου του Μπέκετ.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ

σχόλια

4 σχόλια
30(+2 επιλογές) που πρέπει να δείτε φέτος!!! Οπωσδήποτε 'Ρωμαίο και Ιουλιέτα για δύο' του Γάκη στο 104 και ΑΛΜΑΝΑΚ του Δεντάκη στο Υπόγειο του Κουν. Πηγαίνετε και θα με θυμηθείτε !