ο κομμουνιστικός κίνδυνος*

Facebook Twitter
2

Πρωί και μου χτυπάνε την πόρτα.
-Ποιός είναι. Ρωτάω.
-Πουλάμε το ''Ριζοσπάστη'', μου απαντούν.
-Δεν μπορώ ν' ανοίξω,μ'έχουν κλειδώσει μέσα.
-Α καλά,είπαν κι έφυγαν./ ντόρια μαρνέρη

 

 


Πρώτη φορά με απείλησε μια τριχωτή (πολύ όμορφη) ρώσικη αρκούδα. Πουλούσε έρωτες σε όλες και τον Οδηγητή σε μένα. Μέχρι και στην κνε θα γραφόμουνα για χάρη της- και γράφτηκα. ΄Ηταν όμορφα στη κνε και γνώρισα και την κυρία Αιμιλία Υψηλάντη που ήρθε να μας μιλήσει και ήταν (επίσης) πολύ όμορφη και δεν μου έδωσε αυτόγραφο, αλλά ποτέ δεν της κράτησα κακία. Η ρώσικη αρκούδα πήγε να σπουδάσει στο Λομονόσωφ και μου έγραφε καυτά κομμουνιστικά γράμματα με οδηγίες, αλλά εγώ έλεγα στη Γιώτα ότι μου ζήτησε να τα φτιάξουμε και θέλει να πάμε μαζί για μπριγάδα στη νικαράγουα.

 

 

 

Εμένα μου άρεσε η Μπέσσυ Αργυράκη και ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς κι άκουγα κρυφά αμερικάνικα ιμπεριαλιστικά τραγούδια με τους Μπι Τζις και πήγαινα και στο κατηχητικό γιατί μου άρεσε ένας συμμαθητής μου που ο μπαμπάς του ήταν παπάς και μας έκανε κατηχητικό, αλλά όλα αυτά δεν έχουν και πολλή σημασία. Δε με παίρνει να παραπονιέμαι, γιατί επίσης μου άρεσε κι ο Σπύρος ο Χαλβατζής που ήταν ο πιο κομμουνιστικός κίνδυνος απ' όλους και έλεγε πολύ ωραία πράγματα και μια φορά ήρθε και μας μίλησε για τη βάρκιζα και ευτυχώς που δεν άνοιξα το στόμα μου γιατί νόμιζα ότι έλεγε για τη βάρκιζα βάρκιζα και θα γινόμουνα εντελώς ρεζίλι, κυρίως στα όμορφα γαλανά νεολαιίστικα μάτια του.

 

 

 

Γενικώς με απείλησαν πολλές φορές διάφοροι κομμουνιστικοί κίνδυνοι.
Θέλω να είμαι ειλικρινής- ενέδωσα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια