Σκάσε και κολύμπα τώρα βλάκα...

Σκάσε και κολύμπα τώρα βλάκα... Facebook Twitter
29

Το πρώτο πράγμα που με τράβηξε στο κείμενο που αναδημοσιεύω παρακάτω ήταν η φράση "Ξενερώνω με αυτούς που λοιδορούν όσους βλέπουν τηλεόραση, άλλα χάφτουν ο,τι βλακεία διαβάσουν στο ίντερνετ".

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο εκνευριστική συνομοταξία online απ' αυτούς που λένε "Είστε πρόβατα που πιστεύετε την Τρέμη και τον Πρετεντέρη!" και μετά κάνουν share την εξωφρενική συνωμοσία του κάθε ανθυπομπλογκ.

 

[Διαβάστε κάτι που έγραψα για την έντυπη Λάιφο: Τα μεγαλυτερα ψεματα του ελληνικου ιντερνετ].

Παρακάτω ακολουθεί ένα κείμενο που ήρθε στη στήλη ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ του LIFO.gr, αλλά αποφάσισα να το δημοσιεύσουμε εδώ, αυτούσιο.

Δεν το έγραψα εγώ, και δεν με εκφράζει 100% (αλλά 99%).

Ξενερώνω

Με αυτους που το παιζουν επαναστατες και ειναι βολεμενοι στο δημοσιο ή τρωνε τα λεφτα του μπαμπα.

Με αυτους που λυνουν ολα τα προβληματα με τις θεωριες και τις ιδεολογιες, αλλα δεν εχουν ιδεα πώς αυτα που αποστηθιζουν θα γινουν πραξη.

Με αυτους που λοιδορουν οσους βλεπουν τηλεοραση, αλλα χαφτουν ο,τι βλακεια διαβασουν στο ιντερνετ.

Με αυτους που νομιζουν οτι ενα (οποιοδηποτε) πολιτικο κομμα, θα αλλαξει τα πραγματα και θα κανει καλυτερη την ζωη τους.

Με αυτους που ακουνε τον εθνικο διασκεδαστη να τα χωνει επι παραγγελια εκ του ασφαλους, και τον θεωρουν αντισυστημικο.

Με αυτους που γελανε με την σατιρα προς τα προσωπα που αντιπαθουν, αλλα δεν δεχονται την σατιρα προς τον καθε επιδοξο σωτηρα που τους γλείφει τα αυτια.

Με αυτους που περιμενουν να τους χαρισουν τα χρεη για να ξαναχρεωθουν μεχρι τα μπουνια καταναλωνοντας ο,τι μαλακια τους πουλανε υπερκοστολογημενα οι "κακοι ξενοι".

Με αυτους που αποκηρύσσουν τον καπιταλισμο αλλα αν τους πειραξεις την περιουσια πεφτουν να σε φανε!

Με αυτους που το παιζουν αλληλεγγυοι στον συνανθρωπο, αλλα κλεβουν την σειρα στην ουρά και νομιζουν οτι ο δρομος ειναι μονο για την παρτη τους.

Με τους δεξιους, τους αριστερους, τους Χρυσαυγιτες, τους "αναρχικους", τους γαυρους, τους βαζελους, τα αφεντικα, τους υπαλληλακους.

Ξενερωνω με ολους και με ολα γυρω μου, βασικα.


Αλλα πιο πολυ ξενερωνω με τον εαυτο μου, που δεν εφυγα απο αυτη την κωλοχωρα οσο ηταν καιρος.
Σκασε και κολυμπα τωρα βλακα...

 

 

 

Σκάσε και κολύμπα τώρα βλάκα... Facebook Twitter

 

 

 

29

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Νομιζω οτι οι περισσοτεροι που λετε οτι μονο τα λεφτα ειναι καλυτερα σε μια χωρα της βορειας-δυτικης Ευρωπης, εχετε συνηθισει τοσο πολυ την καθημερινη κακοδαιμονια της Ελλαδας που σας φαινεται φυσιολογικη. Φτωχος μπορει να εισαι και στη Γερμανια αλλα δε θα λαδωσεις για να κανεις εγχειριση, δε θα φας ατελειωτες μερες και ωρες σε αχρηστες δημοσιες υπηρεσιες, δε θα σκοτωθεις οδηγωντας η περπατωντας στο δρομο τοσο ευκολα, δε θα πας σε φροντιστηρια για να κανεις τη δουλεια του σχολειου, δε θα ανεχεσαι τον καθε τραμπουκο που δεν υπακουει στον νομο και δε θα παρακαλας ματαια να εφαρμοστει ο νομος απο αυτους που πρεπει ...και η ιστορια δεν εχει τελειωμο.....Τα trendy μπαρ και οι ψαγμενες art εκθεσεις, δεν αναπληρωνουν ολο αυτο που χωριζει την Ελλαδα απ την Ευρωπη....για συνελθετε λιγο...
πως γίνεται ολόκληρη η χώρα να έχει παράπονο απο τους πολιτικούς που ο "λαός" ψήφισε και πως ολόκληρη η πολιτική σκηνή να έχει παράπονο απο όλο το λαό απο τον οποίο εκλέχθηκε;
Σκατά είναι έξω, σκατά είναι και εδώ. Η μόνη αληθινή πατρίδα είναι το μυαλό.Καλά είναι έξω, καλά είναι και εδώ. Η μόνη αληθινή πατρίδα είναι το μυαλό.
Πιο απόλυτος πεθαίνεις! Υπάρχουν και άνθρωποι άλλων κατηγοριών στην Ελλάδα που παράγουν έργο και πολιτισμό και δεν αναλώνονται σε βλακείες. Μάλλον εσύ δεν ανηκείς σε καμία απο αυτές για να θες να φύγεις...
"Επανάσταση" θα ήταν να πας σε μία δουλειά να σου πει ο εργοδότης αυτά σου δίνω κι άμα σ' αρέσει και εσύ να πεις όχι. Αν δεν τρως από αλλού το κάνεις; Αυτός που τρώει τα λεφτά του μπαμπά το κάνει. :P Ναι εντάξει όλοι συμφωνούμε, μπλα, μπλα... αλλά οκ δεν είναι κι αυτό λαϊκισμός; Αρχίζεις να κράζεις και μονολογεί ο ξενερωμένος αγανακτισμένος πίσω από την οθόνη του πισι "Έτσι, πες τα, χώσ' τα" και οι δύο καταριόμαστε την ώρα και τη στιγμή που γεννηθήκαμε σε αυτήν την... κωλοχώρα.'Ντάξει, από κράξιμο άλλο τπτ.
Too late!!!!(Αργά που το κατάλαβες).δεν θα μακρυγορήσω με τα "ξενερώνω"μου.και αυτό γιατι οταν οι αλλοι τρέχανε- για να'χουνε- εγώ μάζευα πουρνάρια.οπότε .....Απλά δεν φευγω απ την χώρα .Ουτε είχα σκοπό ποτε να φύγω.θα το παλέψω μέχρι τέλους.....Ξενερώνω μόνο με αυτους -που και καλα -είδαν το έργο τώρα.και φεύγουν τρέχοντας ,και καλά ξενερωμένοι
Το ποιος σε εκτιμαει η οχι στο τελος το τελευταιο θεμα ειναι. Το εχουμε αναγει σε μεγιστη αρετη . Το θεμα ειναι να εκτιμας εσυ τον ευατο σου και να εισαι εσυ ενταξει με τις πραξεις σου.
Το ποιος σε εκτιμαει η οχι στο τελος το τελευταιο θεμα ειναι. Το εχουμε αναγει σε μεγιστη αρετη . Το θεμα ειναι να εκτιμας εσυ τον ευατο σου και να εισαι εσυ ενταξει με τις πραξεις σου.
Και γιατί πρέπει ντε και καλά να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε με το συγκεκριμένο κείμενο;Ο τύπος λέει κάποια πράματα που τον καίνε, ειδωμένα απ'τη δική του οπτική γωνία.Δεν χρειάζεται ούτε οίκτο, ούτε συγχαρητήρια.Ο καθένας παλέυει με τους δικούς του δαίμονες.
Εγώ ξενερώνω με όσους κάνουν αφ'υψηλού κριτική στους άλλους(και του γράφοντος το παρόν σχόλιο συμπεριλαμβανομένου,όταν πέφτει στην παγίδα).Σίγουρα πάντως έχω ξενερώσει σε μεγάλο βαθμό με την ποιότητα του ελληνικού ιντερνετ(ήλπιζα σε κάτι πολύ καλύτερο), αν και αυτή είναι τελείως αντιπροσωπευτική του μέσου όρου μας ως κοινωνία.Σαν τη βουλή μας ένα πράμα.Υ.γ.Αν θες να φύγεις ποτέ δεν είναι αργά να το κάνεις...
Συμφωνώ σε όλα όσα λέει αλλά διαφωνώ με το τέλος που υπονοεί ότι αν είχε πάει στο εξωτερικό δεν θα χε αυτά τα θέματα. Καταρχήν παίζει μεγάλο ρόλο για ποια χώρα του εξωτερικού μιλάμε αλλά και για το εάν γίνεις ή όχι αποδεκτός από την εκεί κοινωνία. Η μόνη ουσιαστική διαφορά με το εξωτερικό αυτή τη στιγμή είναι οι καλύτερες προοπτικές που έχεις να βρεις μια αξιοπρεπή δουλειά εφόσον πάντα έχεις κάποιες συγκεκριμένες σπουδές και μια αξιόλογη μόρφωση.
Υπάρχουν χώρες της "δυτικής" κοινωνίας σε άλλο ημισφαίριο που και μορφωμένος να είσαι και συγκεκριμένες σπουδες να έχεις δεν τους αφορά καθόλου και δεν σου προσφέρουν τίποτα απολύτως.
Συμφωνώ μόνο με τη τελευταία προσέγγιση,τα προηγούμενα είναι κατά βάση αφορισμοί,χωρίς κανένα είδος ενδοσκόπησης,με γνώμονα πάντα της προσωπικής τελειότητας και τη γενικόλογη απαξία των πάντων.Χωρίς βέβαια και η τελευταία προσέγγιση να ξεφεύγει από τη λογική του υπέρ ανθρώπου του Νίτσε!
Κι εμένα με εκφράζει κατά 99,99% αυτό το κείμενο, εδικά τα εξής:"Με αυτους που ακουνε τον εθνικο διασκεδαστη να τα χωνει επι παραγγελια εκ του ασφαλους, και τον θεωρουν αντισυστημικο.Με αυτους που γελανε με την σατιρα προς τα προσωπα που αντιπαθουν, αλλα δεν δεχονται την σατιρα προς τον καθε επιδοξο σωτηρα που τους γλείφει τα αυτια.Με αυτους που το παιζουν αλληλεγγυοι στον συνανθρωπο, αλλα κλεβουν την σειρα στην ουρά και νομιζουν οτι ο δρομος ειναι μονο για την παρτη τους."
Συμφωνώ απόλυτα με εξαίρεση στο τελευταίο του σχόλιο. Δηλαδή έξω τί νομίζει πως γίνεται; πώς όλα είναι τέλεια και διαφορετικά; Εκτός βέβαια αν έχει την (καλοπληρωμένη) δουλειά του, κάνει παρέα με τους λοιπούς ξένους και δεν ασχολείται με τίποτα πέραν του σήμερα. Δουλειά, βόλτες, ψώνια. Και οι μέρες κυλούν...
"Αλλά πιο πολύ ξενερώνω με τον εαυτό μου, που δεν έφυγα από αυτή την κωλοχώρα όσο ήταν καιρός"Ο τελευταίος 'αφορισμός' είναι που τα λέει όλα!! Μπορεί κι αλλού έτσι να είναι τα πράγματα (αν και αμφίβολο σε τέτοια έκταση και βάθος), σημασία όμως έχει να μην τα ανέχεσαι, όπου και όποτε τα συναντάς. Κι επειδή δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους άλλους το καλύτερο που μπορεί κανείς να κάνει είναι να 'φεύγει'.. όσες φορές χρειαστεί..
Η καλοπληρωμενη δουλεια που αναφερεις σου δινει την δυνατοτητα να μην μην ανησυχείς καθε ωρα και λεπτο της μερας για το πως θα τα βγαλεις περα και το αν θα εχεις λεφτα στην τσεπη για να βγαλεις τον μηνα. Και στην τελικη τι παραπανω εχεις στο μυαλο σου οτι θα κανεις στην Ελλαδα απότι εξω ? Και γιατι να κανεις παρεα με ξενους , τοσοι Ελληνες υπαρχουνε στο εξωτερικο. Και οχι δεν ειναι εξω ολα τελεια, αλλα τουλαχιστον δεν νιωθεις την αναγκη να ουρλιαζεις για τις μαλακιες που βλεπεις καθε μερα γυρω σου στην Ελλαδα. Στην τελικη αποφαση του καθενος ειναι. Ουτε αυτος που φευγει εχει δικαιο, ουτε αυτος που μενει. Αλλα απο την αλλη δεν εχω δει κανεναν που εχει φυγει εξωτερικο να ρωταει καποιον που εχει μεινει γιατι δεν φευγει, αυτος που αναρωτιεται συνηθως εχει την ανασφαλεια...