"'Oποια επιχείρηση δεν εφαρμόζει καινοτόμες νέες τεχνολογίες απλώς δεν μπορεί να επιβιώσει"

"'Oποια επιχείρηση δεν εφαρμόζει καινοτόμες νέες τεχνολογίες απλώς δεν μπορεί να επιβιώσει" Facebook Twitter
3

[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

 

 

Η εταιρεία "Minisys Ηλεκτρονική"  ιδρύθηκε από τον πατέρα του Γιώργου το 1981.

 

Το 1985 ο Παναγιώτης Τσιριόπουλος συμμετείχε στην ίδρυση της εταιρίας παραγωγής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ΣΙΓΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, η οποία επιτέλεσε τεράστιο έργο στην ανάπτυξη του computing στην Ελλάδα, ενώ ένα χρόνο αργότερα το 1986 συνέγραψε ένα από τα πρώτα εγχειρίδια χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή που κυκλοφόρησαν ποτέ στην χώρα. Σήμερα, ο γιος του και "συνεχιστής" της Minisys, Γιώργος Τσιριόπουλος, ετοιμάζει το πρώτο καθαρά ελληνικής προέλευσης video game με θέμα την Μυθολογία, και μας υπόσχεται ότι δεν θα μοιάζει με τίποτα που έχουμε ξαναδεί. Ζητήσαμε ένα μικρό preview.

 

"'Oποια επιχείρηση δεν εφαρμόζει καινοτόμες νέες τεχνολογίες απλώς δεν μπορεί να επιβιώσει" Facebook Twitter

 

"Ο πατέρας μου έφερνε συχνά εξαρτήματα, υπολογιστές ακόμα και robot βραχίονες στο σπίτι καθώς δούλευε κι από εκεί. Σιγά σιγά και πριν καν κλείσω τα 8 θυμάμαι που μου μάθαινε basic (Γλώσσα προγραμματισμού).Είχαμε τότε φτιάξε μαζί ένα παιχνίδι που το πρόγραμμα προσπαθούσε να καταλάβει με ερωτήσεις εις άτοπον απαγωγής ποια λέξη έβαλε στο νου του ο χρήστης Θυμάμαι να μου μιλάει για τις ιδέες του: γυαλιά που θα έχουν ενσωματωμένο υπολογιστή δεκαετίες πριν τα google glass της Google.."

"'Oποια επιχείρηση δεν εφαρμόζει καινοτόμες νέες τεχνολογίες απλώς δεν μπορεί να επιβιώσει" Facebook Twitter
Στα 80s
"'Oποια επιχείρηση δεν εφαρμόζει καινοτόμες νέες τεχνολογίες απλώς δεν μπορεί να επιβιώσει" Facebook Twitter
Στα 80s

"Τέλειωσα το λύκειο και έπειτα σπούδασα επιχειρησιακή πληροφορική στο Kingston University.

Αν και πρώην καθηγητής ανώτερης εκπαίδευσης, ο Παναγιώτης δεν ήθελε να σπουδάσω σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Δυστυχώς, έχασα την μάνα μου από το πρώτο έτος των σπουδών μου, και η συνέχεια στον ακαδημαϊκό  βίο ήταν δύσκολη. Μπορώ να σου πω ότι από τότε ξεκίνησα να φλερτάρω με την κατάθλιψη.

Μόλις πριν ένα χρόνο άρχισα να νιώθω καλά, υγιής και δυνατός, έτοιμος να δημιουργήσω και να αφήσω το δικό μου στίγμα στην κοινωνία. Τώρα πια εργάζομαι μαζί με τον πατέρα μου. Ότι είμαι, το χρωστάω σε εκείνον. Είναι ο άνθρωπος που αγαπώ πιο πολύ στον κόσμο."

"'Oποια επιχείρηση δεν εφαρμόζει καινοτόμες νέες τεχνολογίες απλώς δεν μπορεί να επιβιώσει" Facebook Twitter

"Αντικείμενο εργασιών μας είναι η κατασκευή Λογισμικού, Ειδικών πλακετών (Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων), Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Σερβομηχανισμών, τόσο για Βιομηχανικές Εφαρμογές όσο και για Ψυχαγωγία. Εγώ σήμερα εργάζομαι στο τμήμα παραγωγής λογισμικού της Minisystems."

 

Τι είναι τα λογισμικά Νέας Γενιάς στα οποία ειδικέυστε;

Τα λογισμικά νέας γενιάς είναι αυτά που καλύπτουν τις ανάγκες μιας επιχείρησης, σε θέματα διοίκησης, λογιστικής και κοστολόγησης.

Μιλήστε μας για το πρώτο "100% ελληνικό" video game που μαθαίνω ότι ετοιμάζετε. Περί τίνος πρόκειται;

Έχουν γίνει κάποιες απόπειρες για ελληνικά video games, κάποια έχουν αναπτυχθεί στο χώρο του τζόγου, κάποια ήταν αρκετά πολεμικά, κάποια φιλόδοξα χωρίς κονδύλια, και κάποια απλώς ποτέ δεν "πιάσανε". Εγώ προσδοκώ σε ένα παιχνίδι που θα προάγει τον ελληνικό πολιτισμό. Με ενοχλεί να βλέπω να "βιάζονται" οι ελληνικές κληρονομιές από το Hollywood και από τον κάθε δημιουργό. Και όταν αναφέρομαι στον ελληνικό πολιτισμό, αρχικά ξεκινάω από την μυθολογία. Η μυθολογία, όπως αυτή διασώζεται στις μέρες μας, και με τις όποιες παραλλαγές είναι η πρώτη μαγιά του game. Έπειτα, τα γραφικά θα είναι μοναδικά. Έχω έτοιμο υλικό αλλά θέλω να περιμένετε. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες ακόμα αλλά πραγματικά πρόκειται για κάτι πολύ ξεχωριστό! Επίσης, και η κίνηση στο παιχνίδι "κάθεται" πάνω σε ελληνικό στοιχείο. Την μουσική υπόκρουση την έχει αναλάβει ο Χρήστος Αντωνίου, (βρίσκεται πίσω από τους Chaostar, βασικά είναι ο Chaostar), και θα είναι γραμμένη ειδικά για το παιχνίδι με συνεργασία ορχήστρας, και με παραδοσιακά αρχαία όργανα όπως λύρα κτλ. Η μουσική θα γραφτεί κατευθείαν πάνω στα storyboards παράλληλα με την παραγωγή τους. Δεν υπάρχει κάτι μη ελληνικό στο αποτέλεσμα αυτού του έργου.

Ξεφεύγοντας από  game τώρα. Από την εμπειρία σας, ποια είναι η σχέση των νέων επιχειρηματιών με την τεχνολογία σήμερα; Διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη γενιά;

Σήμερα όποια επιχείρηση δεν εφαρμόζει καινοτόμες νέες τεχνολογίες απλώς δεν μπορεί να επιβιώσει.

Αρχίζουν σιγά σιγά οι νέοι επιχειρηματίες, αλλά και οι παλαιότεροι σε κάποιο βαθμό, να αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να ελέγχουν on-line την επιχείρηση τους και να μην στηρίζονται σε τρίτους (λογιστές κτλ). Η νέα γενιά επιχειρηματιών είναι καλοί χρήστες των τεχνολογιών αλλά δεν γνωρίζουν το νομικό - φορολογικό πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Αυτό οφείλεται στην ελλιπή πληροφόρηση που έχουν από τους φορείς της  εκπαίδευσης. Σήμερα δεν εκπαιδεύονται παραγωγοί, αλλά χρήστες της τεχνολογίας.

Τελικά, πόσο σημαντική είναι η πληροφορική σήμερα, σε καιρό κρίσης;

Πληροφορική σημαίνει διαχείριση της πληροφορίας. Αποφάσεις χωρίς την πληροφορία είναι "κενό γράμμα".

 

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Αγαπητέ PanOs2, ίσως δεν πρόσεξες πως αναφέρω την λέξη "εφαρμόσει" στην φράση "καινοτόμες νέες τεχνολογίες". Αυτές οι "καινοτόμες νέες τεχνολογίες" μπορεί να παράγονται οπουδήποτε, η άποψη και θέση μου είναι πως πρέπει να εφαρμόζονται αυτές οι τεχνολογίες και εδώ στην χώρα μας από τους Έλληνες επιχειρηματίες. Ελπίζω τώρα να έπιασες το σκεπτικό μου.
Μέχρι σήμερα δεν γνώριζα ούτε την εταιρία (24χρονών είμαι )Σαν κάθε Ελληνική προσπάθεια μακάρι να τα καταφέρει μπας και κινηθούν τα πράγματα Τώρα κολλάω σε μια φράσηΤι είναι οι "καινοτόμες νέες τεχνολογίες" ?Στην Ελλάδα του σήμερα δεν μπορείς να περιμένεις κάτι τέτοιο απο το εσωτερικό αφού οι ποιο πολλές ιδέες έχουν αναπτυχθεί-αναφερθεί στο εξωτερικό . Η καινοτομία είναι σχετική , για μια τριτοκοσμική χώρα είναι η ταμπλέτα νερού για την Ελλάδα είναι απλά μια "άχρηστη " ανακάλυψη , καινοτομία θα ήταν να βρεθεί μια πλατφόρμα που να μας δίνει επενδυτές αλλιώς να φτιάχνουμε όλοι λογισμικό και υλικό για android και να λέμε οτι καινοτομούμε .Με αλλα λόγια αφού οι "ξένοι" εχουν εξελίξει τον τροχό νωρίτερα απο εμάς καλύτερα να ασχοληθούμε παρέχοντας γνώση του εξωτερικού στο εσωτερικό σε συνδυασμό με γραμμή παραγωγής και οχι απλά να περιμένουμε ποιος θα σπουδάσει σε "καλές" σχολές (μεταπτυχιακά κτλπ)για να "καινοτομήσει" σε μια χώρα που δεν παρέχετε τέτοια δυνατότητα
αγαπητέ Γιώργο,η προσωπική σου ιστορία είναι υπέροχη. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία και σύντομα να παρουσιάσεις το video game όπως ακριβώς το ονειρεύεσαι. Εύχομαι να έχει τις προδιαγραφές ώστε να μπορεί επάξια να σταθεί στη παγκόσμια αγορά. Θα είναι η δική σου συμβολή στο τι είναι "πραγματικό ή μη" στη μυθολογία. Δε συμφωνώ - αν μου επιτρέπεις - πως η ελληνική μας κληρονομιά "βιάζεται" από το Hollywood. Οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί που έχουν καταπιαστεί με αυτό το κομμάτι είναι δυνατά ονόματα της βιομηχανίας και τα κόστη αυτών των παραγωγών δε δείχνουν διάθεση για πρόχειρη αντιμετώπιση αυτού του πλούτου. Μ' εκτίμηση,Πάρις