Αυτά είναι τα 12 πιο επιτυχημένα νοσοκομεία

Αυτά είναι τα 12 πιο επιτυχημένα νοσοκομεία Facebook Twitter
12

Τα πιο επιτυχημένα από υπηρεσιακή άποψη νοσοκομεία ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θέτοντας ως κριτήρια, μεταξύ άλλων, την απόδοση και την άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών, την αποπληρωμή των οφειλών και τη διαφάνεια των διαγωνισμών.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα άτυπο «αριστείο» του Αδώνιδος Γεωργιάδη στις διοικήσεις αυτών των νοσοκομείων. Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος στη συνάντηση που είχε με τους διοικητές, λέγοντας ότι η αξιολόγηση θα είναι συνεχής.

Οι διοικητές των 12 νοσοκομείων που «αρίστευσαν» είναι:


Ηρακλής Καραγεώργος (διοικητής Ασκληπιείου Βούλας)
Λέανδρος Καλογεράκος (αναπληρωτής διοικητής νοσοκομείου Αμαλιάδας)
Ελένη Τσεκούρα (διοικήτρια νοσοκομείου Καρπενησίου)
Λάμπρος Γεωργόπουλος (διοικητής νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων)
Αθανασία Κακαλή (αναπληρώτρια διοικήτρια νοσοκομείου 'Έβρου)
Γεώργιος Κυριακόπουλος (αναπληρωτής διοικητής νοσοκομείου Μεσολογγίου)
Βασιλική Γκογκοζώτου (αναπληρώτρια διοικήτρια «Σωτηρία»)
Ηλιάνα Κωστάκη (αναπληρώτρια διοικήτρια Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων)
Ιωάννης Πετρόχειλος (διοικητής «Ερυθρός Σταυρός»)
Ιωάννα Διαμαντοπούλου (αναπληρώτρια διοικήτρια Αλεξάνδρα)
Ευαγγελία Γιαννακάκου (διοικήτρια «Αττικόν»)
Αθανάσιος Πάσχου (διοικητής νοσοκομείου Ξάνθης)

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 36χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 36χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους και η υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Μαλιστα.Αριστειο στο Ασκληπιειο Βουλας ! Προφανως δεν εχει νοσηλευθει εκει κανεις απο αυτους που το αποφασισαν ! Αλλα και αριστειο στο Καρπενησι και στην Αμαλιαδα που υποδεχονται,βαρια βαρια,πεντε-εξη ασθενεις ημερησιως.Στα "στρατοπεδα προσφυγων",ομως του Ευαγγελισμου,του Γ.Γεννηματας,του Λαικου,και ,κυριως,του καλυτερου νοσοκομειου της χωρας ,του Ιπποκρατειου,στα οποια πρεπει να δινουν οι γιατροι,καθημερινα,την πιο ανιση μαχη υποδεχομενοι κυριολεκτικα ορδες ταλαιπωρων ασθενων συμπολιτων μας,τιποτα.Αν μπορουσα θα υποχρεωνα αυτο το "εξωγηινο ον"που παριστανει τον υπουργο υγειας να βρισκεται,σε καθημερινη βαση,στα εξωτερικα ιατρεια των νοσοκομειων που ανεφερα σε ημερες γενικης εφημεριας.Και να συγχρωτιζεται συνεχως με γιατρους (ειδικα στο παθολογικο και το καρδιολογικο,αλλα οχι μονον)οι οποιοι πρεπει να εξετασουν-και πολλες φορες να σωσουν-(σε συνθηκες Ουγκαντας) εναν τοσο μεγαλο αριθμο ασθενων τον οποιο ,οταν τον αναφερεις σε ομολογους τους σε δυτικες χωρες, βαζουν τα γελια και σου λενε οτι εχεις φοβερη φαντασια !Κυριος οιδε ποια "γαλαζοπρασινα παιδια"επρεπε να αμοιφθουν "ηθικα"με αυτην την ιστορια.Ξερετε,αυτα τα παιδια που ειναι οποιας επαγγελματικης καταρτισης βαλει το μυαλο του ανθρωπου( εμποροι,τραπεζικοι,αποστρατοι αξιωματικοι,κλπ),ΕΚΤΟΣ απο κατοχοι πτυχιου ,και μαλιστα MBA,"Health care administration"κατι που ειναι υποχρεωτικο σε ολες τις δυτικες χωρες !Υ.Γ.Ουτε γιατρος ειμαι,ουτε εχω καποια σχεση με νοσοκομεια,πλην αυτης του συγγενους η φιλου νοσηλευομενων.Απλα εχω ζησει σε αρκετες χωρες και μπορω να εχω μετρο συγκρισης.
Δεν έχω άποψη για τα εννέα από αυτά, αλλά για το ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ αναρωτιέμαι με ποιά κριτήρια έγινε η αξιολόγηση. Πρόκειται για νοσοκομείο τριτοκοσμικής χώρας. Οι συνθήκες νοσηλείας μας ήταν τραγικές. Ο άνθρωπός μου βγήκε από εκεί με νοσοκομειακή λοίμωξη και πέθανε μετά από 15 μέρες. Έμαθα, εκ των υστέρων, ότι το φαινόμενο είναι σύνηθες!
Κόβεις κονδύλια, απολύεις προσωπικό,ξεπατώνεις την πρωτοβάθμια περίθαλψη,κλείνεις νοσοκομεία και δίνεις αριστεία σε κάποια απ'αυτά που μένουν,πιστέυοντας πως έτσι φτιάχνεις αξιόπιστο σύστημα υγείας.Σωστός ο γίγαντας!!!
θελω να το πιστεψω αλλα λυπαμαι δεν μπορω....και μαλλον δε θα μπορεσω σε αυτη τη ζωη να πιστεψω οτι πισω απο οτι παρουσιαζετε ως καλο δεν κρυβετε και κατι κακο. Λυπαμαι αλλα ετσι με εκπαιδευσατε και ετσι εμαθα να τα βλεπω πια.
Χμ...Μου κάνει εντύπωση το ότι πέτυχαν σ'αυτό το τόσο δύσκολο έργο άτομα που επιλέχθηκαν με πολιτικά-κομματικά κριτήρια και που ουδεμία σχέση έχουν με τη διοίκηση μονάδων υγείας, π.χ. απόστρατοι της αεροπορίας, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί...
..μαλλον η δικη σου δεν εχει.Και σταματα πια να εκτιθεσαι με τα ασχετα σχολια επι παντως επιστητου.Το οτι πρεπει να γινεται αξιολογιση ειναι απολυτα σωστο. Και κατι που βεβαια παρα πολυ βολεμενοι του δημοσιου θελουν να αποφυγουν.Και ο απο κατω σχολιαστης προφανως τους ξερει ολους αυτους τους ανθρωπους προσωπικα και το οτι επιλέχθηκαν με πολιτικά-κομματικά κριτήρια και το οτι δεν εχουν ουδεμία σχέση με τη διοίκηση μονάδων υγείας, σωστα;
Αν εννοείς εμένα με το "ο από κάτω σχολιαστής" ξέρω να σου πω ότι οι διοικητές Ξάνθης και Ροδόπης (ο δεύτερος δεν είναι στη λίστα αλλά ουδεμία σημασία έχει) είναι απόστρατοι της αεροπορίας, ο διοικητής της Αμαλιάδας είναι κάτι σε πολιτικός μηχανικός και η αναπληρώτρια διοικητής Αλεξανδρούπολης είναι μία πρώην δήμαρχος που έχει καταδικαστεί για πλαστογραφία. Δε σου φτάνουν αυτές οι κραυγαλαίες περιπτώσεις βολέματος στελεχών και τοποθέτησης λάθος ατόμων σε λάθος θέσεις;