Οι αρκούδες φέτος ξύπνησαν νωρίς

Οι αρκούδες φέτος ξύπνησαν νωρίς Facebook Twitter
1

 

Ενάμισι μήνα νωρίτερα από το συνηθισμένο ξύπνησαν φέτος από τη χειμερία νάρκη οι 10 αρκούδες στο καταφύγιο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο της Φλώρινας.

Λόγω έλλειψης χιονιού αλλά και της επικράτησης υψηλών θεμοκρασιών η χειμερία νάρκη κράτησε μόλις 1,5 μήνα αντί για τρεις που είναι κανονικά.

«Ο χειμέριος ύπνος είναι καθοριστικός για τις αρκούδες που ζουν ελεύθερες στη φύση, αφού σε συνθήκες ψύχους δεν μπορούν να βρουν τροφή. Στο καταφύγιο, όμως, δεν υπάρχει αυτό το θέμα», εξηγεί στο ΑΠΕ ο Πάνος Στεφάνου, μέλος της οργάνωσης.

Πρώτοι ξύπνησαν οι δύο νεότεροι αρκούδοι, ο Μανώλης και ο Κυριάκος, και ακολούθησαν η Βέσνα, ο Μήτσος, η Κατερίνα, η Τασούλα και η Μπάρμπαρα. Ο Γιωργάκης και η Ειρήνη μοιράστηκαν και πάλι τη φωλιά τους, και ξύπνησαν μαζί, ακόμα όμως προτιμούν να περνούν εκεί τον περισσότερο χρόνο.

Σύμφωνα με τον Αρκτούρο, προς το παρόν, οι περισσότερες αρκούδες δείχνουν νωχελικές και η διάθεσή τους για φαγητό δεν έχει επανέλθει ακόμη, κάτι που είναι φυσιολογικό όταν ξυπνούν από τον χειμέριο ύπνο. Ο μόνος που παραμένει στη φωλιά του ακόμα είναι ο 25χρονος Γιώργος, που λόγω ηλικίας κοιμάται πρώτος και ξυπνάει τελευταίος.

Με το ξύπνημα των αρκούδων, ξεκινάει και τη λειτουργία του το «Καταφύγιο», το οποίο από το Σάββατο θα δέχεται επισκέπτες, καθημερινά εκτός Τετάρτης και τα Σαββατοκύριακα 10.00-16.30.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 36χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 36χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους και η υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια