BREAKING NEWS

Τι συνέβη με τους ελεύθερους σκοπευτές στην Ουκρανία;

Τι συνέβη με τους ελεύθερους σκοπευτές στην Ουκρανία; Facebook Twitter
13

Οι ελεύθεροι σκοπευτές που στόχευαν και σκότωναν αδιακρίτως διαδηλωτές στις μεγάλες κινητοποιήσεις στο Κίεβο που οδήγησαν στην αποπομπή του προέδρου Γιανουκόβιτς, είχαν προκαλέσει τον αποτροπιασμό της διεθνούς κοινής γνώμης. Λειτούργησαν ως το πιο απεχθές σύμβολο της ουκρανικής κυβέρνησης που προσπαθούσε με όλα τα μέσα να γαντζωθεί στην εξουσία.

Αυτή ακριβώς την αντίληψη φαίνεται να διαλύει εν μέρει συνομιλία μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Εσθονίας Ούρμας Πάετ και της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον. Ο Πάετ επιβεβαίωσε σήμερα την αυθεντικότητα της συνομιλίας που διέρρευσε στα ΜΜΕ κατά την οποία ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών αφήνει να εννοηθεί ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές που πυροβολούσαν εναντίον διαδηλωτών, αλλά και αστυνομικών, ενδέχεται να μην ήταν άνθρωποι του αποπεμφθέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, αλλά να έπαιρναν εντολές από "κάποιον από το νέο (κυβερνητικό) συνασπισμό".

"Ο υπουργός Εξωτερικών Ούρμας Πάετ λυπάται πολύ για τη διαρροή αυτής της συνομιλίας με την εκπρόσωπο της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, όμως επιβεβαιώνει την αυθεντικότητά της" δήλωσε η εκπρόσωπός του.

13

BREAKING NEWS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Αφιερωμένο στον κάθε ηλίθιο που δαιμονοποιεί τα ρωσόφιλα λαμόγια του γιαννουκόβιτς και θεοποιεί τα λαμόγια των "ευρωπαιστων" της αρπάχτρας Τιμοσένκο και των Ουκρανων ακροδεξιων νεοναζί.Όχι ότι θα καταλάβουν τίποτα απ' την είδηση για το πολυδιάστατο των αντικρουόμενων συμφερόντων και όχι αρχών.Τα περισσότερα σχόλια επί του θέματος δείχνουν την αδιόρθωτη μανιχαιστική βεβαιότητα του ημιμαθούς ηλίθιου που "μελετάει" το πολύπλοκο αυτό θέμα σε στυλ προφητειών πατρός Παίσιου, αντισταλινικού ακροδεξιού παραληρηματος ή νεοπροφητειών Λιακόπουλου για την "κάθοδο της κόκκινης αρκούδας".Λαικιστί η μαλ@@ία πέφτει σύννεφο.
Η απολυτη παντογνωσια και *ξερολια* των απανταχου Ελληνων Ουκρανολογων με εκπλησσει. Κατ-αρχην, να τι ειπε ο περιφημος Εσθονος υπουργος:«Υπάρχει όλο και πιο ισχυρή πεποίθηση πως πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές δεν ήταν ο Γιανουκόβιτς, αλλά κάποιος από τη νέα συμμαχία (σ.σ. Της αντιπολίτευσης), λέει ο ΥΠΕΞ της Εσθονίας. Η Κάθριν Άστον από την πλευρά της απάντησε: «Αυτό είναι τρομερό [...] Πιστεύω ότι πρέπει να το ερευνήσουμε. Δεν το είχα αντιληφθεί. Έχει ενδιαφέρον. Θεέ μου».Μάλιστα, ο Πάετ εκμυστηρεύεται στην Βρετανίδα πως είχε επίσης συνομιλία με μία γιατρό που ασχολούνταν με τη φροντίδα των τραυματιών των συγκρούσεων: «Κατά δεύτερον, αυτό που είναι αρκετά ενοχλητικό, είναι ότι η Όλγα (σ.σ. η γιατρός), μου είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές σκοτώσανε τόσο διαδηλωτές, όσο και μέλη της αστυνομίας». Ο υπουργός της Εσθονίας επαναλαμβάνει πολλές φορές ότι στην Ουκρανία υπάρχει τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης. Αξίζει να σημειωθεί πως η συνομιλία υποκλάπηκε και δημοσιεύτηκε στο youtube από αξιωματικούς της υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας (SBU), οι οποίοι παρέμειναν πιστοί στον Γιανουκόβιτς.Το γεγονος οτι το ειπε δεν αποδεικνειει per se οτι ειναι και αληθες, ουτε οτι δεν ειναι. Αντιθετα, δειχνει οτι η Δυση δεν εθελοτυφλει, οπως, αντιθετα, το πραττουν οι Πουτινολαγνοι. Ο πολεμος της προπαγανδας καλα κρατει και απο τις δυο πλευρες. Κατα τα αλλα, σε μια τοσο πολυπλοκη εθνοτικα, ιστορικα, πολιτικα κριση, θα συμβουλευα τους παντογνωστες Ουκρανολογους να μελετησουν λιγο ιστορια πριν παρουν τοσο ξεκαθαρα θεση και να μην αντιμετωπιζουν ενα τοσο σοβαρο θεμα με ορολογια ποδοσφαιρου...
Βλεπω σας εχει γινει εξις (συνηθεια δηλαδη)να σχολιαζετε με υβριστικο τροπο καθε μου σχολιο. Δεν πειραζει, ισως ετσι μαθετε και κατι παραπνω (αλλα με την τυφλωση που σας διακρινει, πολυ αμφιβαλλω...).
Ετσι ειναι οι πολεμοι συμμοριων... βρωμικοιΑυτη η ειδηση ειναι τεραστια... Αν ψαχνει τροπο η Δυση να αποστασιοποιηθει απο τη νεα κυβερνηση του Κιεβου "αξιοπρεπως" (μετα την ηττα που εφαγε απο Πουτιν) αυτη ειναι η ευκαιρια. Σε καθε περιπτωση ειναι πολυ φαιδρο αν οντως ισχυει.
φαιδροί και τραγικοί ταυτόχρονα είναι κάποιοι σχολιαστές εδω μέσα που ισχυρίζονταν για τον τύπο που λυντσαρίστηκε ότι "και λίγα του κάνανε του σταλινικού καθάρματος". 80 χρόνια μετά δεν έχουμε μάθει τίποτε από τους ναζί που κάψανε μόνοι τους το Ράιχσταγκ για να το φορτώσουν στους κομμουνιστές...
Ο υπουργός εξωτερικών της Εσθονίας το παραδέχτηκε δημόσια,οπότε η είδηση είναι ακριβής.Δηλαδή άμα το έλεγε το CNN ή άλλο δυτικό μέσο θα ήταν αυτόματα αξιόπιστο;;;;Μην ξεχνάμε ότι τα δυτικά μέσα είναι κατεξοχήν μέσα παραπληροφόρησης και προπαγάνδας.
Και καλως η κακως το περιεχομενο του σχολιου μου επιβεβαιωνεται απο live παραιτηση δημοσιογραφου του εν λογω καναλιου.ΥΓ: η κυβερνηση της Εσθονιας αρνηθηκε καθε τετοια παραδοχη