Video αποκαλύπτει τις ντροπιαστικές συνθήκες του νοσοκομείου των φυλακών

Video αποκαλύπτει τις ντροπιαστικές συνθήκες του νοσοκομείου των φυλακών Facebook Twitter
5

Ντροπιαστικές εικόνες από το νοσοκομείο των κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού, αποκαλύπτει video που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το video, συνοδεύεται από μικρές συνεντεύξεις - σχόλια ως προς τις συνθήκες νοσηλείας κρατουμένων.

 «Σε 25 τ.μ. ζούμε 19 άνθρωποι» καταγγέλλει κρατούμενος, δείχνοντας μεταξύ άλλων τη συμβίωση οροθετικού σε τελικό στάδιο και πάσχοντα από σακχαρώδη διαβήτη που βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα.

Από την πλευρά του ο Μαρίνος Σκανδάμης, γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής στο υπουργείο Δικαιοσύνης σχολιάζει ότι «είναι δυσχερής η εικόνα του νοσοκομείου, καθώς συνωστίζονται ασθενείς κρατούμενοι» και κάνει λόγο για «κραυγή αγωνίας ανθρώπων που έχουν την ατυχία να είναι και ασθενείς και κρατούμενοι».

Οι κρατούμενοι, που πραγματοποιούν απεργία πείνας από τις 16 Φεβρουαρίου, θέλουν να προβάλλουν τις συνθήκες υπό τις οποίες νοσηλεύονται, κάνουν λόγο για κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών όπως η ψώρα και η φυματίωση και καταγγέλλουν ότι η αρμόδια εισαγγελέας αρνήθηκε να επισκεφθεί το χώρο, λέγοντας πως «έχει οικογένεια»…

Υπενθυμίζεται ότι όταν βγήκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τις άθλιες συνθήκες στο νοσοκομείο των φυλακών, η εισαγγελέας παρενέβη για να ασκήσει δίωξη κατά του ασθενούς που τις δημοσιοποίησε (ασθενής με λευχαιμία σε τελικό στάδιο).

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ελλάδα / Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ο κτηνοτρόφος υποστήριξε πως το θύμα πήγε να τον κλέψει - "Μαζί με άλλα τρία άτομα πήγαν να τον εκδικηθούν, γιατί είχε ασελγήσει σε βάρος μια ανήλικης κοπέλας" αναφέρει η δικηγόρος της οικογένειας του 45χρονου
NEWSROOM
Πέθανε ο Γιώργος Λαμπράκης ανήμερα της δολοφονικής επίθεσης στον πατέρα του

Ελλάδα / Πέθανε ο Γιώργος Λαμπράκης ανήμερα της δολοφονικής επίθεσης στον πατέρα του, Γρηγόρη

Ο πατέρας του, Γρηγόρης Λαμπράκης, δέχθηκε δολοφονική επίθεση στις 22 Μαΐου 1963 στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να αφήσει την τελευταία του πνοή στις 27 Μαΐου.
NEWSROOM
Καταδικάστηκε σε φυλάκιση γιατί βιντεοσκοπούσε την δίκη Κασιδιάρη

Ελλάδα / Σε ισχύ ο νέος ποινικός κώδικας: Θα εκτίσει τρεις μήνες φυλακή 57χρονος που βιντεοσκοπούσε τη δίκη Κασιδιάρη

Τιμωρήθηκε με 24 μήνες φυλάκιση - Η έφεση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα - Αντί για τρεις μήνες φυλακή μπορεί να επιλέξει κοινωνική υπηρεσία - Του επιβλήθηκε και πρόστιμο 20.000 ευρώ
NEWSROOM
Αντικατάσταση της Ελένης Βιτάλη με την Πίτσα Παπαδοπούλου στη συναυλία στο Ισραήλ - «Δεν ξέρω αν κάνω καλά ή κακά»

Ελλάδα / «Δεν ξέρω αν κάνω καλά ή κακά» είπε η Πίτσα Παπαδοπούλου που θα τραγουδήσει στο Ισραήλ στη θέση της Ελένης Βιτάλη

«Δεν μπορώ να μπω στο πολιτικό κομμάτι εγώ» είπε η τραγουδίστρια που θα εμφανιστεί στη συναυλία για τα 30 χρόνια του Shlomi Saranga και απέφυγε να υιοθετήσει τους ισχυρισμούς του Ισραηλινού καλλιτέχνη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Κατά τα άλλα έιμαστε Ευρώπη...Μπανανία ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε...Ετσι μας κατάντησαν οι υπέρμαχοι της Ευρωπης που επι 40 χρόνια διακυβέρνησαν αυτη την χώρα, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ δηλαδή που αφού πρώτα μας ρήμαξαν και πτώχευσαν την χώρα, τωρα μας μιλάνε για το ευρωπαικό μας κεκτημένο που αυτοι οι ίδιοι το έκανα κουρέλι.
Και μετά από όλα αυτά, η λύση που σκέφτηκαν να εφαρμόσουν είναι να αποφυλακίζουν τους αρρώστους. Να δημιουργήσουν περιβάλλοντα κράτησης, νοσηλείας με αξιοπρεπείς συνθήκες, ούτε λόγος. Μα είναι δυνατόν, να μολύνεσαι, να μην σε περιθάλπουν και να χρειάζεσαι ακρωτηριασμό; Φανταστείτε κάτω από ποιές συνθήκες θα γίνει κι αυτό το χειρουργείο. Ντροπή.
Όταν μπαίνεις φυλακή η ποινή σου είναι η εξής: στέρηση της ελευθερίας. Τίποτα παραπάνω. Όχι βασανιστήρια, όχι ευτελισμός της ανθρώπινης ζωής, ακόμα και των βαριά ασθενών(!) Το ξέρω είναι δύσκολο και οικονομικά ενδεχομένως μη εφικτό, αλλά για μένα οι κρατούμενοι πρέπει να προσφύγουν στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Από τη μία βγαίνει η είδηση ότι 11.239,60 ευρώ κόστισε η πληρωμή των ξενοδοχείων που χρησιμοποίησαν τα κυβερνητικά κλιμάκια τα οποία επισκέφθηκαν την Κεφαλλονιά αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό(!), από την άλλη ανθρώπινα ερείπια καταδικάζονται σε μία κατάσταση που παραβιάζει καταφανώς τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αίσχος.