ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.10.2012 | 20:11

Κακοποιηση ηλικιωμενου.

Παιδια καλησπερα.Ειμαι φοιητητρια σε επαρχιακη πολη εδω κ 2 μηνες κ απεναντι μου μενει μια γιαγια κατακοιτη,που ειναι μονιμως ξαπλωμενη στο κρεβατι.Εχω δει πανω απο 5-6 φορες μια γυναικα να την χτυπαει στο προσωπο και ακουω την γιαγια να κλαιει και να ουρλιαζει.Η γυναικα που την κακοποιει ειναι αυτη που την φροντιζει προφανως,καθως εχω δει να της αλλαζει σεντονια και να της δινει φαρμακα κτλ.Δεν πρεπει να εχει αλλο συγγενη,μονο αυτη η γυναικα μπαινοβγαινει στο σπιτι.Σπαραζεται η καρδια μου να το βλεπω αυτο και αποφασισα να παρω τηλεφωνο στην γραμμη sos για ηλικιωμενους.Μου εδωσαν καποιες συμβουλες αλλα δεν μπορουν να κανουν κατι απο οτι καταλαβα.Μου ειπε να επικοινωνησω με το κοινωνικο κεντρο του Δημου μου αλλα εκει δεν βρισκω κανεναν ποτε.Κλασσικη Ελλαδαρα..Μηπως να κανω καταγγελια στην αστυνομια;Δεν προκειται να το αφησω ετσι αυτο...η σιωπη ειναι συνενοχη σε καθε ειδους κακοποιηση....ΥΓ:Οποιαδηποτε νομικη συμβουλη ειναι δεκτη.Ευχαριστω
6
 
 
 
 
σχόλια
Καλημέρα!Κατ'αρχήν, σε συγχαίρω για την ευαισθησία σου. Εν δευτέροις, θέλω να σου πω, ότι κι εμένα μου έτυχε παρόμοιο περιστατικό (άκουσα να καλεί γυναίκα σε βοήθεια και μου είπε μια γειτόνισσα ότι την κακοποιεί ο γιος της).Κάλεσα την αστυνομία, λοιπόν, και τους είπα ότι μάλλον πρόκειται για πριστατικό κακοποίησης.Πλέον, όταν καλείς την αστυνομία, σε ρωτούν αν θέλεις να δώσεις τα στοιχεία σου, δεν είναι υποχρεωτικό, όπως παλιά (αυτό το λέω σε περίπτωση που θέλεις να διατηρήσεις την ανωνυμία σου).Η αστυνομία ήλθε αλλά φυσικά κανείς δεν τους άνοιξε (δεν μπορούν να μπουν με τη βία σε ένα σπίτι, αν δεν υπάρχει ένταλμα).Τουλάχιστον, όμως, για αρχή, μπορείς να φοβήσεις τη γυναίκα αυτή με την παρουσία των αστυνομικών.Στη συνέχεια, σε συμβουλεύω να βρεις μια γραμμή κακοποίησης, ίσως να μην μπορούν να παρέμβουν οι ίδιοι αλλά μπορεί να είναι σε θέση να σου παράσχουν μια νομική συμβουλή.Στη δική μου περίπτωση, ευτυχώς, επρόκειτο για παραπληροφόρη και όχι για κακοποίηση (η ηλικιωμένη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβήματα και για αυτό φώναζε) αλλά εσύ εφόσον το έχεις δει με τα μάτια σου, προσπάθησε να κάνεις κάτι ή ζήτησε στήριξη και από άλλους γείτονες για να μην νοιώθεις μόνη.Καλό κουράγιο!
δεν ξέρω ποιά είσαι ή τι θα κάνεις τελικά, αλλά μπράβο.Έτσι, γιατί το λέμε συχνά το μπράβο σε ανθρώπους που δεν το αξίζουν και ξεχνάμε να το λέμε εκεί που αξίζει.
αρ 312 Π.Κ. (ποινικός κώδικας)Σωματική βλάβη ανηλίκων κ.λ.π. Όποιος με συνεχή και σκληρή συμπεριφορά προξενεί σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας σε πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας του ή που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και ο δράστης το έχει στην επιμέλεια ή την προστασία του ή ανήκει στο σπίτι του δράστη ή έχει μαζί του σχέση εργασίας ή υπηρεσίας ή που του το έχει αφήσει στην εξουσία του ο υπόχρεος για την επιμέλεια του.Με απλά λόγια αυτό είναι το άρθρο που ψάχνεις είτε είναι κόρη της είτε είναι υπηρέτρια είτε είναι αποκλειστική βοηθός -νοσοκόμα.Ποινή :3 μήνες το κατώτερο. Δεν απαιτείται έγκληση δηλαδή στην ουσία δεν χρειάζεται να κάνεις μήνυση .Δεν χρειάζεται να πληρώσεις παράβολο. Όταν το περιστατικό γίνει γνωστό σε αστυνομία ή Εισαγγελέα κινούνται αυτεπάγγελτα.Μπορείς ακόμα και ανώνυμα τηλεφωνικά. (δεν θα το πρότεινα)Απλά λόγια τι μπορείς να κάνεις:1) Πάς αστυνομία εξηγείς τι συμβαίνει και παράλληλα ενημερώνεις για τα παραπάνω. Ήρεμα και όμορφα (μπορεί να μην γνωρίζουν) Μετά είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν.2) Πάς Εισαγγελέα και ενημερώνεις (αυτός σίγουρα ξέρει) και αναλαμβάνειΓνώμη μου πάνε Εισαγγελέα.