Είναι όλη η γη πατρίδα μας; Η 'Α, μπα' κάνει το σήμα της Ειρήνης

Είναι όλη η γη πατρίδα μας; Η 'Α, μπα' κάνει το σήμα της Ειρήνης Facebook Twitter
20

________________
1.

"μετά από μια σειρά εξετάσεων οι αϋπνίες και οι ταχυκαρδίες μου αποδόθηκαν σε ψυχολογικούς λόγους και άγχος. Φυσικά η προτροπή ""μην στεναχωριέσαι και μην αγχώνεσαι"" είναι ανεφάρμοστη για εμένα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της ζωής μου.
Θέλω να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό να βοηθηθώ αλλά πως να βρω τον κατάλληλο?
Ενώ για, σχεδόν, όλες τις άλλες ειδικότητες γιατρών υπάρχουν διάφορα φόρουμ με ανθρώπους που καταθέτουν την εμπειρία-γνώμη τους για έναν γιατρό, για ψυχολόγους δεν βρήκα τίποτα.
Μόνο κάτι ""διαφημιστικά"" σάιτ. Επειδή τα λεφτά φυσικά δεν περισσεύουν πως βρίσκω έναν ψυχολόγο? Απλά ψάχνω εκείνους της περιοχής μου και κλείνω τυχαία σε κάποιον ραντεβού χωρίς να γνωρίζω τίποτα για αυτόν? Φίλοι και γενικά και άλλοι άνθρωποι που εμπιστεύομαι δεν έχουν να μου προτείνουν κάτι. Πως ψάχνω λοιπόν?"- Lou!


Πράγματι, δεν υπάρχουν σχετικά φόρουμ, κάτι που δείχνει την επιφυλακτικότητα των Ελλήνων για το θέμα. Ωστόσο η διαδικασία δε διαφέρει από το να ψάχνεις οποιοδήποτε γιατρό ή μηχανικό η υδραυλικό. Ένας τρόπος είναι από στόμα σε στόμα αλλά βλέπω ότι δεν βρήκες κάτι – δεν ξέρω και κατά πόσο ο κόσμος παραδέχεται ότι πηγαίνει σε ψυχολόγο/ψυχίατρο. Ένας άλλος τρόπος είναι να ρωτήσεις κάποιον άλλον γιατρό που επισκέπτεσαι και εμπιστεύεσαι, γιατί γνωρίζονται μεταξύ τους (οι παθολόγοι και φυσικά οι νευρολόγοι ξέρουν). Αν δεν αποδώσει τίποτα από αυτά, υπάρχει πάντα το ίντερνετ – θα διάλεγα κάποιον που έχει το βιογραφικό του και τις απόψεις του online για να δω αν με εμπνέει.

Όπως έχω πει πολλές φορές, δεν είμαι ειδική στο θέμα, δεν έχω σχετική εμπειρία, αλλά από αυτά που έχω καταλάβει ο ψυχίατρος/ψυχολόγος είναι κάπως πιο ειδική περίπτωση. Μπορεί κάποιος να είναι εντελώς άξιος επαγγελματίας αλλά να μην σου πάει εσένα λόγω χαρακτήρα, οπότε ίσως χρειαστεί κάποιος χρόνος για να βρεις τον κατάλληλο.

Αν δεν βγάλεις άκρη στείλε μου mail στο [email protected], ίσως μπορώ να βοηθήσω. Πάντως, μπράβο σου που πιάνεις τον ταύρο από τα κέρατα! (Και για τα λεφτά – ακούω ότι η κρίση έφερε μείωση στις τιμές.)

________________
2.

"Δεν νομίζεις ότι αυτή η Chelsea είναι αγενής;
Εγώ την βρίσκω περισσότερο κακίστρω παρά πνευματώδη!"- Μαριλένα

 


Χαίρομαι για την ερώτηση, γιατί όσοι με ξέρουν καλά έχουν βαρεθεί να ακούνε για την Τσέλσι.

Ο βασικότερος λόγος που την αγαπώ τόσο είναι ότι κατά τη γνώμη μου αποτελεί παράδειγμα σύγχρονης φεμινίστριας, διότι:

1. Τυχαίνει να είναι πολύ όμορφη και δεν πιστεύει ότι αυτό το γεγονός
Α) πρέπει να το πουλήσει κάπως
Β) την εμποδίζει από το να είναι αθυρόστομη
Γ) την περιορίζει στο να αυτοσαρκάζεται
Δ) την αναγκάζει να φοράει σακάκια και καρφίτσες για να φαίνεται «σοβαρή» για να μην την περάσουν για «ελαφριά»
Ε) την αναγκάζει να ακολουθεί τη μόδα και να είναι στην τρίχα – αντιθέτως, μάλλον χάλια ντύνεται και το λέει και μόνη της

2. Έχει ισχυρή πολιτική άποψη (χρηματοδοτεί την καμπάνια Ομπάμα, προτρέπει από την εκπομπή της τον κόσμο να ψηφίσει, εμφανίζεται σε άλλες πολιτικές εκπομπές, καλεί ηθοποιούς που δραστηριοποιούνται στους Δημοκρατικούς) δείχνοντας ότι δε χρειάζεται να είσαι διανοούμενη για να μιλήσεις για πολιτικά θέματα στην τηλεόραση όταν είσαι γυναίκα – είναι θέμα που αφορά τους πάντες και μπορείς να το προσεγγίσεις απλά και άμεσα χωρίς να λες ακαταλαβίστικους όρους για να σε πάρουν στα σοβαρά (το ξαναπάω στο φεμινιστικό, αλλά έτσι είναι.)

3. Δεν ξεχνάει ότι ξεκίνησε ως standup comedian και στηρίζει τον κλάδο προσλαμβάνοντας standup comedians στην εκπομπή για όλες τις δουλειές, καλεί νέα ονόματα στην εκπομπή και αυτούς που πετυχαίνουν τους προωθεί σε άλλες εκπομπές, ακόμα και ανταγωνιστικές

4. Μιλάει ανοιχτά για θέματα ταμπού για γυναίκες και ειδικά διάσημες γυναίκες, πριν γίνουν φήμες σε κουτσομπολίστικα περιοδικά: εναλλαγή συντρόφων, έκτρωση, αλκοόλ και συναφή χωρίς ψεύτικες ντροπές και διάθεση «κατάθεσης ψυχής», αλλά ως πραγματικότητα.

5. Είναι απολύτως ασεβής (δε θα έλεγα αγενής, έχει μια διαφορά)

6. Και τα προφανή: είναι αστραπή στη σκέψη, ετοιμόλογη και αφοπλιστική κι έχω τεράστια αδυναμία σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

 

________________
3.

"πώς μπορώ να αποφύγω (με όσο πιο διακριτικό τρόπο γίνεται) την αδερφή της κολλητής μου -την οποία κουβαλάει παντού μαζί?
θέλω να βγω μόνο μαζί της και δεν γίνεται! ""πρέπει"" η αδερφή της να είναι πάντα παρούσα..."- σακαλακα


Βρες κάποιον που είναι πρόθυμος να τα φτιάξει με την αδερφή της, αν έχεις λεφτά πλήρωσε κάποιον. Αν δεν πετύχει ξεκίνα να εμφανίζεσαι πάντα μαζί με τον πιο αντιπαθητικό άνθρωπο που ξέρεις.

________________
4.

"Αγαπητή Α,μπα,
Γιατί πολύς κόσμος εξακολουθεί να δημοσιεύει τις βαρύνουσας σημασίας ερωτήσεις του στη στήλη ""Εξομολογήσεις"" αντί για τη δική σου? Μήπως επειδή θέλουν περισσότερες γνώμες?
Μα δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι οι πιθανότητες να ξεστραβωθούν είναι μεγαλύτερες μέσω των δικών σου απαντήσεων?
Με εκτίμηση κι αγάπη"-The girl from the East Coast


Υπάρχει κανείς που περιμένει ότι θα ξεστραβωθεί από αυτά που γράφω;

________________
5.

Φταίει που εμείς στα 80's είχαμε πιο αθώα παιδικά ή κάτι άλλο που τα σημερινά παιδιά είναι πιο ξιπασμένα και από τη Μαρία Χοακίνα?- Σιρίλο Ριβέρα


Όχι, οι γονείς τους φταίνε.

________________
6.

"Πόσες φορές ακόμα θα ακούσω τη φράση ""ναι είσαι πολύ καλή κοπέλα και αξίζεις πολλά αλλά εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σε πληγώνω"".
Και πόσο μαζοχα ειμαι εγώ που πάω και κολλαω σε κατι τετοια ατομα? και πού είναι οι άλλοι???"- Shadow


Ωπ, προσοχή: όλες το έχουμε ακούσει αυτό κάποια στιγμή στη ζωή μας αλλά αν το ακούς συχνά είναι σήμα συναγερμού. Τρέξε στο καταφύγιο και σκέψου γιατί κολλάς σε κάτι τέτοια άτομα. Μετά σκέψου ποιά είναι τα αναγνωριστικά τους σημάδια. Και μετά σκέψου ποιά μπορεί να είναι τα αναγνωριστικά σημάδια των «άλλων». Μην παρεκτρέπεσαι από το σχέδιο όσο κι αν ενθουσιάζεσαι όταν κάποιος αδιάφορος σου δίνει λίγη σημασία. Αξίζεις όλη τη σημασία του κόσμου, βρες αυτόν που σου τη δίνει.

________________
7.

Γιατί λέμε/λένε την έκφραση "θα κάνω στροφή 360 μοιρών"; Οι 360 μοίρες δεν θα σε πάνε πάλι στο σημείο εκκίνησης; Όχι; Μπερδεύτηκα! – wannadance


Ναι αλλά αν το κάνεις πάρα πολύ γρήγορα και σταματήσεις απότομα το αριστερό με το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου αλλάζουν θέση μεταξύ τους.

________________
8.

"ειναι μπαμπας χωρισμενος κ εγω ειμαι μαμα χωρισμενη , εχουμε μικρα παιδια κ ζουμε μαζι τους σχεδον ολη την εβδομαδα

συαντηθηκαμε μεσω σάιτ γνωριμιων
ειμαστε κοολ τυποι ομως , μην νομιζεις τιποτα τελειωμενοι

κανουμε κ.α.τ.α.π.λ.η.κ.τ.ι.κ.ο
σεξ

εγω ειμαι ερωτευμενη κ του το λεω συνεχεια
αυτος δεν απανταει τιποτα αλλα μου το δείχνει με τις πραξεις του
οταν τον πιεζω μου λεει για ανασφαλειες λογω παρελθοντος κ λογω παιδιων

το οτι δεν λεει γλυκολογα κ αγχωνεται οταν του λεω για αγαπες κ μελια κ ζαχαρες μηπως σημαινει οτι αυτος δεν ειναι ερωτευμενος?

να σταματησω να εκφραζομαι κ απλα να βγαζω κ εγω την τρυφεροτητα μου μονο με πραξεις οπως κανει αυτος?
"-η πολυλογου


Να σταματήσεις να απαιτείς να εκφράζονται οι υπόλοιποι όπως εκφράζεσαι εσύ.

________________
9.

Θα ήθελα μόνο να ρωτήσω.....Where is El Comandante?- Namma


Τώρα με έβαλες να ψάξω στο YouTube, θα με ακούσουν οι γείτονες και θα καλέσουν τα Swat Teams.

________________
10.

Άραγε είναι εύκολο να ζεις σε μια άλλη χώρα? Τη νοιώθεις ποτέ σαν δική σου? Πόσα πράγματα σου είναι απαραίτητα πέρα από το να γνωρίζεις να μιλάς τη γλώσσα?- μια υποψήφια ξενιτεμένη


Δική σου; Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό, εσύ νιώθεις την Ελλάδα δική σου; Δεν κατάφερα να χτίσω κάτι εκεί, δε νιώθω ότι της χρωστάω αλλά ότι μου χρωστάει, πάντα αισθανόμουν ότι η χώρα ήταν ένα σπίτι στο οποίο γινόταν ένα τεράστιο πάρτι στο οποίο δεν ήμουν καλεσμένη. Οι άνθρωποι, αυτοί μάλιστα, αυτοί είναι δικοί μου.

Ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που ενθουσιάζεται με τον φραπέ και τα ούζα και τον «ελληνικό ήλιο» σε σημείο συγκίνησης, οπότε γι' αυτούς θα είναι δύσκολο. Δεν το καταλαβαίνω σε βάθος, ίσως κάτι τους έδωσε η Ελλάδα και την εκτιμούν τόσο. Αν θέλεις να ευτυχήσεις σε άλλη χώρα αυτό που είναι απαραίτητο είναι να συνειδητοποιήσεις ότι για κάθε πολίτη υπάρχουν στοιχεία της χώρας του που τον συγκινούν, δεν έχουν οι Έλληνες την αποκλειστικότητα. Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που συγκινεί τους Αμερικανούς στη χώρα τους και να το δω μέσα από τα μάτια τους και νομίζω ότι αρχίζω να καταλαβαίνω (όσο γίνεται, γιατί γι' αυτούς είναι αυτονόητα πράγματα και συναισθηματικής φύσης, που δεν εξηγούνται με λόγια). Μπορεί να απεχθάνομαι τους ανθρώπους, αλλά αγαπώ το ιδανικό της ανθρωπότητας. Με συγκινεί η θάλασσα όπου κι αν τη δω. Πιστεύω ότι όλη η γη είναι πατρίδα μου. Σταματάω εδώ γιατί έχει μπλεχτεί στα αχτένιστα μαλλιά μου το στεφάνι από τις μαργαρίτες.

________________
11.

βασικα ..τι πιστευεις? υπαρχει ερωτας η υπαρχουν μονο ερωτικες ιστοριες?η και και τα 2?- Μαλλον ισως


Βασικά βάλε άλλο ένα τζιν τόνικ.

________________
12.

Πειράζει που είμαι και μεγάλη φίρμα;;;..- kooookokokokoko


Περισσότερο με πειράζει που έβαλες τρία ερωτηματικά.

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

14 σχόλια
Για την ερώτηση 3: όλες μου οι φίλες που έχουν αδερφές κουβαλάνε ΠΑΝΤΑ τις αδερφές τους μαζί! Ειχα ζητήσει να μην το κάνουν αλλιώς θα φέρνω κι εγώ τους αδερφούς μου! Επειδή με κούρασε όμως όλο αυτό, απλώς σταμάτησα να τις κάνω παρέα!
#1 Για δωρεαν βοηθεια: Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής, ανηκουν στο ΕΣΥ.Πηγε γνωστη μου σε φαση διαζυγιου και την βοηθησαν πολυ .Ελπίζω να βρεις την δικη σου ακρη !!
α! και όσον αφορά τι σημαίνει ο τόπος που γεννήθηκες για σένα, αμπίτο το απαντάς μόνη σου αφού. οι λόγοι είναι συναισθηματικοί, δεν εξηγούνται με λόγια. άλλο βέβαια να αγαπάς τον τόπο σου και άλλο όταν μερικά άτομα νομίζουν ότι ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου- δεν ζούμε, υπάρχουν και άλλες πολύ όμορφες χώρες, με μακράν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, που τυγχάνουν καλύτερης αρχιτεκτονικής δόμησης.
Δεν εννοούσα ότι είναι ανεξήγητοι (ο ήλιος είναι μια πραγματικότητα) αλλά περισσότερο ότι είναι τόσο γραμμένοι μέσα στην καθημερινότητά σου που δυσκολεύεσαι να τους εξηγήσεις σε άλλους: όπως όταν δεν μπορείς να περιγράψεις εύκολα γιατί είσαι φίλος με κάποιον χρόνια
Για την ερωτούσα #1: Καλό είναι προτού πας στα τυφλά να ενημερωθείς σχετικά με τα είδη ψυχοθεραπείας ή συμβουλευτικής που υπάρχουν ούτως ώστε να δεις έστω και εκ πρώτης τι σου ταιριάζει καλύτερα ως προσέγγιση. Υπάρχουν τρεις βασικές προσεγγίσεις: Οι ψυχοδυναμικές, οι οποίες περιλαμβάνουν την ψυχανάλυση και την ψυχοδυναμική η οποία αποτελεί μετεξέλιξη του μοντέλου του Φρόυντ (Λακάν, Γιουνγκ, Άντλερ, Κλάιν) οι οποίες είναι κατά βάση μακροπρόθεσμες και εστιάζουν στην παιδική ηλικία, το ασυνείδητο και πως οι εσωτερικές συγκρούσεις δημιουργούν τα διάφορα συμπλέγματα και εξωτερικεύονται με άγχος και λοιπές διαταραχές.Υπάρχουν οι υπαρξιακές - ανθρωποκεντρικές προσεγγίσεις (Gestalt, Υπαρξισμός) όπου εστιάζουν στο εδώ και τώρα και τονίζουν ιδιαίτερα τη σημασία της προσωπικής επιλογής, υπάρχουν οι ανθρωποκεντρικές (Rogers) όπου δίνει έμφαση στο δυναμικό λειτουργικό του ανθρώπου και στη δυνατότητα αυτοπραγμάτωσης μέσα από την εστίαση κυρίως στη θετική πλευρά του καθενός, και τέλος υπάρχουν και οι Γνωσιακές - Συμπεριφοριστικές προσεγγίσεις (CBT & REBT) όπου έχουν ως βασική αρχή ότι δεν είναι τα γεγονότα τα οποία μας ταράζουν, αλλά η ερμηνεία που τους δίνουμε. Όλες αποδεδειγμένα δουλεύουν και όλες μπορούν να βοηθήσουν τον θεραπευόμενο να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Το τι θα επιλέξει ο καθένας έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του. Θα σου πρότεινα, βάσει των όσων έγραψα, να ψάξεις λίγο αναλυτικότερα τις διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις, να δεις τι σου ταιριάζει καλύτερα και από εκεί και πέρα αρχίζεις το ψάξιμο για θεραπευτή ή σύμβουλο.
νο.1 Οι τιμές έχουν πέσει αναγκαστικά- ξέρω ανθρώπους που τις έχουν ρίξει μόνοι τους, χωρίς να τους ζητηθεί. είναι πολύ δύσκολο να επιλέξεις τον κατάλληλο, σε καταλαβαίνω. σκέψου πως εγώ είμαι στον κλάδο και έπρεπε να έχω ξεκινήσει ήδη ψυχοθεραπεία και το έχω καθυστερήσει γιατί δεν βρίσκω κάποιον που να με εμπνέει ή που να μου προτείνουν με σιγουριά. όσους ξέρω πάντως να πηγαίνουν, πηγαίνουν ή σε απαγορευτικά ακριβούς ή σε ανθρώπους που δεν μου κάνουν για επαγγελματίες από τις περιγραφές. ξέρω να σου προτείνω κάποιον σχετικά φτηνό και καλό (εγώ δεν μπορώ να πάω, γιατί πάει συγγενικό μου πρόσωπο). στείλε μου αν θες στο [email protected]
//6: Shadow, έχει δίκιο η Α,μπα:βγες από τη σκιά του φόβου σου και μην κομπλάρεις!Ακόμη και αν στην ελάχιστη των περιπτώσεων δεν σου "βγει", θα έχεις τουλάχιστον την ικανοποίηση ότι το πάλεψες μέχρι τελικής πτώσεως!Αν δε ζούμε με έμπνευση γιατί στο καλό ζούμε τότε;By the way, Α,μπα,μπράβο σου, πού την ξετρύπωσες αυτή τη φωτό με την Μπαρντό, all times classic!Δεν υπάρχουν τέτοιες γυναίκες πια...αλλά κι αν υπάρχουν, δεν είναι ηθοποιοί παντως!
Πώς δεν υπάρχουν;! Η Lara Stone είναι σαν καρμπόν, κι ένα σωρό άλλα μοντέλα της μοιάζουν,μην πω για τη δική μας Ιωάννα από το Next Top Model 2. Εκτός κι αν "Δεν υπάρχουν τέτοιες γυναίκες πια" σημαίνει φασίστες!Σιχαίνομαι το γεγονός ότι η ομορφιά θαμπώνει τους ανθρώπους και γίνεται αξία,αν κι εγώ στα νιάτα μου το αξιοποίησα,το μετανοιώνω
Πώς δεν υπάρχουν;! Η Lara Stone είναι σαν καρμπόν, κι ένα σωρό άλλα μοντέλα της μοιάζουν,μην πω για τη δική μας Ιωάννα από το Next Top Model 2. Εκτός κι αν "Δεν υπάρχουν τέτοιες γυναίκες πια" σημαίνει φασίστες!Σιχαίνομαι το γεγονός ότι η ομορφιά θαμπώνει τους ανθρώπους και γίνεται αξία,αν κι εγώ στα νιάτα μου το αξιοποίησα,το μετανοιώνω
Έτερον, εκάτερον.Το να θαυμάζεις την ομορφιά σε κάτι ή σε κάποιον, δε σημαίνει απαραίτητα ότι αναγορεύεις την ομορφιά σε πρωταρχική αξία της ζωής σου (αν ήταν έτσι, όλοι θα πεθαίναμε από μοναξιά μέσα στην ανυπόφορη ματαιοδοξία μας), ούτε βέβαια ότι συμφωνείς με τις απόψεις του φορέα ή τις πεποιθήσεις του.Και ο David Beckham είναι αντικειμενικά και κατά γενική ομολογία ένας κούκλος αλλά τον έχεις ακούσει να μιλάει;Θα φρικάρεις!