Δέκα σοφίες των “Girls”

Δέκα σοφίες των “Girls” Facebook Twitter
4

Τα κορίτσια και τα αγόρια μεγάλωσαν λίγο ακόμα για να καταλάβουν λίγο ακόμη περισσότερο ότι η ζωή δεν είναι μόνο η δική τους ζωή. Έχουν ακόμη πολύ δρόμο – αλλά και ποιος δεν έχει;

Η Jessa στην κλινική αποτοξίνωσης:

«Ξέρω τι μου γίνεται από τότε που ήμουν πέντε χρονών. Η ηρωίνη είναι πολύ διασκεδαστική, αλλά μπορεί επίσης να σε σκοτώσει».

Η Hannah στο ντιβάνι του ψυχίατρου:

«Ο μόνος μου περιορισμός είναι το δικό μου μυαλό. Δηλαδή, κρατάω τα κλειδιά της φυλακής που είναι το μυαλό μου».

Η Jessa πιστεύει στην ευφυΐα της Shoshanna:

«Σε αυτό το σημείο θα υποστηρίξω τη Shosh και θα πω ότι πραγματικά την έχω δει να διαβάζει εφημερίδα στο κινητό της».

Η Shoshanna ξεσπάει ενάντια στον ναρκισσισμό της Hannah:

«Πραγματικά, δεν έχω συναντήσει άλλον άνθρωπο που νομίζει ότι η ζωή του είναι τόσο μα τόσο συναρπαστική. Όλη μέρα κόντευα να αποκοιμηθώ πάνω στον εμετό μου ακούγοντας εσένα να λες πόσο πιο εύκολα κάνεις μελανιές από τους άλλους ανθρώπους».

Δέκα σοφίες των “Girls” Facebook Twitter

Η Marnie σχολιάζει τις σύγχρονες φιλίες:

«Παιδιά, είμαστε τελείως αποσυνδεδεμένες. Πίστευα ότι αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία να διασκεδάσουμε και να αποδείξουμε σε όλους μέσω Instagram ότι ακόμη διασκεδάζουμε ως παρέα».

Η Hannah για τα καλά της φιλίας:

«Όταν κοιτάζω εσάς τις δύο, στην καρδιά μου παίζει ένα τραγούδι των Coldplay».

Η Hannah για την περιφρόνηση:

«Κανείς δε μπορεί να με μισήσει όπως μισώ εγώ τον εαυτό μου, εντάξει; Ό,τι κακό σκεφτεί κάποιος να μου πει, το έχω ήδη πει στον εαυτό μου, πιθανόν μέσα στο προηγούμενο μισάωρο».

Σχετικά με τα μηνύματα της ηλεκτρονικής εποχής:

«Όταν μου στέλνεις μηνύματα που είναι γεμάτα emojis είναι πολύ εύκολο να σε απορρίψω... ένα πάντα, δίπλα σε ένα όπλο, δίπλα σε ένα τυλιγμένο πακέτο... δεν βγάζει νόημα».

Σχετικά με την δυσκολία επικοινωνίας:

«Όχι, δεν το συζητήσαμε, αυτό που έγινε ήταν ότι εσύ μιλούσες μόνος σου κι εγώ άκουγα».

Η Hannah για τη ρουτίνα μιας σχέσης:

«Μου φέρεται σα να είμαι υποπόδιο με αιδοίο».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
εξαιρετικά ρηχοί χαρακτήρες, επιτηδευμένοι διάλογοι,σενάριο χωρίς ουσία,πρόκληση για την πρόκληση,σχιζοφρενικές συμπεριφορές,επιφανειακής μορφής φιλίες.πάντα είχα την πεποίθηση ότι αρχικά η σειρά αυτή βρήκε υποστηρικτές μόνο γιατί ήταν αυτό που επίτασσε το politically correctness της εποχής· μην μας πούνε ρατσιστές επειδή η πρωταγωνίστρια δεν αγγίζει τα δυτικά πρότυπα ομορφιάς. μην φανούμε μισογύνηδες που εμφανίζεται η Hannah γυμνή. και κατόπιν απλά κανένας δεν τόλμαγε να πάει κόντρα στο hyoe, να πει ότι πρόκειται για μια κακογραμμένη και υπερκτιμημένη σειρά, ότι δεν γίνεται να ταυτιστείς με κανέναν από τους υστερικούς χαρακτήρες και κυρίως προσοχή μην μας κολλήσουν την ταμπέλα του mainstream, που δεν καταλαβαίνει τους προβληματισμούς της γενιάς μας (!!!).
πιστεύω πως ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί με μερικές πτυχές της συμπεριφοράς όλων των χαρακτήρων συνολικά. λίγη αυτοπροβολή και εγωισμός από τη Hannah, το ψώνιο της Marnie, η αυτοκαταστροφή της Jessa και το "δε ξέρω τι να κάνω με τη ζωή μου", η ντροπή και οι φοβίες της Shoshanna. νομίζω πως αυτές είναι εκφάνσεις του χαρακτήρα του κάθε ατόμου. άλλοι πρέπει να τις δουλέψουν περισσότερο (βλέπε Girls) άλλοι λιγότερο. το point της σειράς δεν είναι να ταυτιστείς πλήρως με κάποια από τις πρωταγωνίστριες. είναι το τι παίζει στο σύνολο. επίσης μη τρελαθούμε, πρόκειται για αντι-ηρωίδες, με ένα σωρό στραβά που παλεύουν να ανταπεξέλθουν η καθεμία στις υποχρεώσεις της και πολύ συχνά τρώνε τα μούτρα τους, γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα... και είναι οκ.
Νομίζω ότι ο Adam έκανε τη διαφορά:"Just because I tasted her cum and spit or could tell you her middle name or knew a record she liked, that doesn't mean anything. That's not a connection. Anyone can have that. Really knowing someone is something else. It's a completely different thing and when it happens you won't be able to miss it."