Τρόικα: Ή γάλα ή άκυρη όλη η συμφωνία

Τρόικα: Ή γάλα ή άκυρη όλη η συμφωνία Facebook Twitter
27

Προειδοποίηση ότι δεν θα ισχύσει όλη η συμφωνία με την Τρόικα, αν δεν ψηφιστεί όπως συμφωνήθηκε η ρύθμιση για το γάλα, απέστειλε ο Ματίας Μορς με επιστολή του.

Εν τω μεταξύ, κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν οι εκπρόσωποι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, της Ενωσης Ελληνικού Βιβλίου, της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων και του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, προειδοποιώντας ότι «τα μέτρα που επιχειρεί να θέσει σε ψήφιση η κυβέρνηση με εκβιαστικά διλήμματα προς την ελληνική Βουλή δεν έχουν μόνο καταστροφικές συνέπειες για τους κλάδους μας, ουσιαστικά αποτελούν συνολικό κίνδυνο για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία της χώρας».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Παναγιώτης Πεβερέτος, χαρακτήρισε «κοροϊδία» το γάλα μιας ημέρας, αφού όπως είπε, είτε είναι γάλα μιας ημέρας είτε πέντε ημερών υφίσταται την ίδια θερμική επεξεργασία.

Σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις θα επιφέρουν μαζική εισβολή εισαγόμενου γάλακτος αμφίβολης ποιότητας, σε βάρος της εθνικής οικονομίας ενώ πρότεινε στην κυβέρνηση για να μειωθεί η τιμή του γάλακτος να ρίξει το ΦΠΑ αφού, όπως είπε, είναι 13% στη χώρα μας, όταν στην Αγγλία είναι μηδέν και σε Πορτογαλία, Ισπανία 4%.  

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: «Δεν ήμουν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση - Όλη αυτή η παρωδία να σταματήσει εδώ» λέει ο στρατηγός ε.α. Φράγκος

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: «Δεν ήμουν υποψήφιος με την Ελληνική Λύση, η παρωδία να σταματήσει εδώ» εκρήγνυται ο στρατηγός Φράγκος

Πολλοί θεωρούσαν ότι ο Εμμανουήλ (Φραγκούλης) Φράγκος είναι ο στρατηγός Φράγκος ή συγγενής πρώτου βαθμού με τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ - «Δέχομαι αναρίθμητα τηλέφωνα και μηνύματα με τα οποία με συγχαίρουν για τη δήθεν εκλογή μου με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης» έγραψε ο στρατηγός
THE LIFO TEAM

σχόλια

8 σχόλια
Αταξινόμητε, πέρα από τα ψεμματάκια που λες (πότε και πού με έχεις πιάσει να λέω ανακρίβειες; αυτά τα γκεμπελικά όχι σε μένα), να σε ευχαριστήσω που συμφωνείς απολύτως σε όλα τα άλλα σημεία που αναφέρω... Να σε συλληπηθώ επίσης που έχαψες το δόλωμα και πιάστηκες από το 1% επιτόκιο Γερμανίας το οποίο (για κακή σου τύχη) το αντέγραψα ατόφιο από δηλώσεις του μεγάλου αστεριού Τζήμερου... Περαστικά!
Μια φυσιολογικη κυβέρνηση θα του έλεγε να βάλει την επιστολή εκεί που ξέρει. Με ξεπερνά να συνδιαλέγεται μια κυβέρνηση με χαμηλόβαθμο υπάλληλο επί ίσοις όροις, ακόμα και αν έχει δίκιο ο υπάλληλος.
Δεν καταλαβαίνω γιατί δε θέλουμε να κάνουμε κάτι που γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Από την άλλη, φοβάμαι πως και θα το κάνουμε, και οι τιμές δε θα πέσουν γιατί οι τιμές στα πρώτης ανάγκης στην Ελλάδα απλά δεν πέφτουν.
ναι, σωστά, σε όλη την Ευρώπη το γάλα 23% ΦΠΑ έχει... (εκτός από κάτι Αγγλίες με 0% και κάτι Γαλλίες με 4% - αλλά που θα μάς πάνε, θα τους στείλουμε κι εκεί τον Χατσηδάκι να τους διδάξει τι πα να πει νεοφιλελέ ταλιμπανισμός...)
μερικές ιδέεςς για να πέσουν οι τιμές του γάλακτος:α) να μην πληρώνουν οι φορτηγατζήδες που το μεταφέρουν διόδια στους δρόμους που υποτίθεται ότι κατασκευάσει ο Μπόμπολαςβ) να μην κλείνουν παράνομες συμφωνίες οι σουπερμαρξετάδες για το ποιό γάλα θα βάζουν σε προνομιακή θέση στα ράφια τουςγ) να πάει το ΦΠΑ στο 6% (όπως στη Μέρκελαντ)δ) να παίρνουν δάνεια οι ντόπιες γαλακτοβιοτεχνίες με 1% (όπως στη Σόιμπλαντ)ε) να χάσω 5 κιλά μέχρι τον Ιούνιο...στ) να βγάλει ο ήλιος κέραταζ)να παγώσει η κόλαση
Σε έχω πιάσει πολλές φορές να λες ανακρίβειες" δ) να παίρνουν δάνεια οι ντόπιες γαλακτοβιοτεχνίες με 1% (όπως στη Σόιμπλαντ)"Σιγά να μην τους πλήρωναν και από πάνω για τους δώσουν δάνεια!http://www.choicesmagazine.org/UserFiles/file/Article4-Figure1.jpg
Αν και καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, Δημοκρατία είναι ακριβώς αυτό: οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών είναι νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένες από το λαό. Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται σε συμφωνία με τη λαϊκή βούληση, αφού οι Έλληνες πολίτες τα έκριναν απαραίτητα για την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας.Τόσο απλά.
Δημοκρατικά εκλεγμένοι δικτάτορες λοιπόν. Ωραία! Άρα δημοκρατία είχαν και στην Γερμανία του Χίτλερ αλλά και στη Βόρεια Κορέα του σήμερα. Οπότε γιατί όλοι διαφωνούν όταν μιλάμε γι' αυτά;
Βασικά ήταν ειρωνικό το σχόλιό μου αλλά δεν πειράζει. Καλή καρδιά. Όλα δημοκρατικά λοιπόν παντού, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι αρκεί να έχουμε twitter και facebook σαν ωραία ναρκισσιστικά προβατάκια που είμαστε. Μπεεεεεε!
trollolo, και το δικό μου σχόλιο θα μπορούσε να είναι ειρωνικό αλλά -δυστυχώς- δεν μπορεί να είναι. Και δεν μπορεί να είναι γιατί έτσι είναι τα πράγματα. Είναι τόσο απλό! Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και ξαναλέω, τις κυβερνήσεις που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν τέτοια μέτρα τις έχει επιλέξει ο σοφός λαός, τις έχουν ψηφίσει δημοκρατικά οι συμπολίτες μας, που διψούν για "πρόοδο και ανάπτυξη". Όσο και αν διαφωνώ με αυτές τις επιλογές, με τα σχόλιά μας απλώς "κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα". Εσύ κι εγώ δεν θέλουμε αυτά τα μέτρα. Οι πλειοψηφία των συμπολιτών μας όμως τα ψήφισαν. Τώρα, αν τους απαγορεύαμε να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τότε ναι, θα υπήρχε πρόβλημα Δημοκρατίας. Διαφωνείς ως προς αυτό; Και δεν νομίζω ότι είμαι πρόβατο επειδή βλέπω την πραγματικότητα όπως είναι κι επειδή θεωρώ ότι οι Έλληνες έχουν ευθύνη για την παρούσα κατάσταση. Αντίθετα, εάν εσύ τους στήριζες όλα αυτά τα χρόνια και τώρα νιώθεις ότι θίγεσαι, δεν προέχει η κριτική αλλά η αυτοκριτική.
Το τι ακριβως κανει η τροικα μαζι με την κυβερνηση "της"ειναι τοσο προφανες που "βγαζει ματια".Κυριολεκτικα.Πολυ απλα διαλυει στα εξ ων συνετεθη ολη την εντοπια επιχειρηματικη δραστηριοτητα,με αποτελεσμα την εξοντωση των μικρομεσαιων επιχειρηματιων,και περναει ολη την σχετικη καταναλωση και κερδοφορια σε επιχειρησεις της βορειας ευρωπης.Ειτε προκειται για γαλα,ειτε για φαρμακα,ειτε για μεταφορες κλπ εφαρμοζεται ακριβως το ιδιο σεναριο.Το φοβερο ειναι οτι ακομη και οι ιδιοι οι θιγομενοι δεν εχουν κατανοησει πληρως ποιοι ειναι οι επι μερους στοχοι των "τροικανων".Η ελληνικη αγελαδοτροφια εντος ετους θα εχει αποδημησει εις Κυριον,και οι εμπλεκομενοι δεν φαινεται να εχουν συνειδητοποιησει ποσο διαβολικη ειναι η προβλεψη για αυτοπροσδιορισμο ,απο τις γαλακτοβιομηχανιες,της διαρκειας του γαλακτος με συγχρονη μεταβολη της ονομασιας και καταργησης του ορου "φρεσκο".Οι φαρμακοποιοι εδωσαν "μαχη"για το πως να περορισθουν οι ωρες λειτουργιας των φαρμακειων,και να μην απελευθερωθουν πληρως.Ουτε που υποπτευθηκαν ποιος ειναι ο πραγματικος στοχος των εντοπιων υπαλληλων της τροικας,ο οποιος εγινε προφανης με το προσχεδιο του νομου.Δηλαδη οχι το να μπορουν να ανοιγουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ τα φαρμακεια αλλα ,συγχρονως, και ΛΙΓΟΤΕΡΟ.Ο νομος προβλεπει οτι μπορουν να ανοιγουν ,αλλα και να ΚΛΕΙΝΟΥΝ ,οποτε θελουν.Διοτι αν δεν ψηφιζοταν αυτο πως θα μπορουσαν να λειτουργησουν τα φαρμακεια ΜΕΣΑ στα σουπερμαρκετς(των πολυεθνικων) ,τα οποια κλεινουν στις 9.00 μ.μ.,εαν η "εφημερια"και "διανυκτερευση"εξακολουθουσε να ειναι υποχρεωτικη ;Για τους "αυτοκινητιστες"δεν θελω να πω τιποτα.Στο κατω κατω τον Λυμπεροπουλο εκλεγουν προεδρο.Καλη τους τυχη.Αλλα αυτοι ειμαστε οι ελληνες.Ακομη και οταν παιζεται η υπαρξη μας εμεις "κοιταμε τον αφαλο μας".Τι αλλο να πει κανεις...
Εχω μιαν απορια,Αταξινομητε.Ισως μπορεις να μου την λυσεις.Τι ακριβως ελπιζεις να πετυχεις με τους απροκλητους και προσβλητικους χαρακτηρισμους ; Μια επικροτηση,ισως,απο ατομα τα οποια αρεσκονται σε αυτο το ειδος "επικοινωνιας" ; Μα ακομη και αν ισχυει αυτο,τι σημασια μπορει να εχει ; Δεν αντιλαμβανεσαο οτι οι σκεπτομενοι ανθρωποι απεχθανονται αυτην την προκλητικη,για να μην πω χυδαια,συμπεριφορα ;
Ποσο κοντοφθαλμοι μπορουμε να ειμαστε?Να πληρωνουμε το γαλα, τα φαρμακα και ενα σωρο αλλα ειδη και υπηρεσιες διπλη τιμη για να μη θιξουμε τις γαλακτοβιμηχανιες που συντηρουν με διαφημισεις τα καναλια κλπ . Το συμφερον του καταναλωτη , του καθενα μας δηλαδη, ειναι να εχουμε επιλογη, οποιος δεν το βλεπει ειναι υποπτως χαζος.
Το "επιχειρημα"σου εχει απαντηθει τοσο πολλες φορες,οχι απλα απο την ταπεινοτητα μου αλλα και απο τεραστιους οικονομολογους διεθνως,ωστε δεν θα κουρασω κανενα με ανακεφαλαιωσεις των προφανεστατων αντεπιχειρηματων.Απλα επισημαινω οτι αυτο το "διπλη τιμη"ειναι,επιεικως,παντελως αβασιμο.Και μια παρακληση :Εφ'οσον δεν επιθυμεις να χαρακτηρισθεις εσυ ο ιδιος με "βαρεις" μεν,πλην βασιμους χαρακτηρισμους,παρακαλω να αποφευγεις τους υβριστικους χαρακτηρισμους σχολιαστων οι οποιοι εχουν αντιθετες θεσεις των ιδικων σου.Η παραθεση πειστικων επιχειρηματων φθανει,και περισσευει,για να υποστηριξει εκαστος τις θεσεις του.
Χωρίς να έχω εμβαθύνει στο θέμα, η όλη μανούρα για το γάλα έχει μάλλον να κάνει με το άνοιγμα της αγοράς του προϊόντος στην Ελλάδα, να εισαγάγουμε δηλαδή με το στανιό γάλα από άλλες χώρες της αγαπημένης ευρωπαϊκής οικογένειας.Κάποιοι θα τα αρπάξουν τώρα χοντρά και στο μέλλον οι ελληνικές βιομηχανίες θα σβήσουν από το χάρτη…Αν ο συλλογισμός είναι αφελής, λάθος κτλ, ας με διορθώσει όποιος γνωρίζει σχετικά…
Εκτός από το γεγονός πως η ρύθμιση λογικά θα ρίξει τις τιμές, είναι απλό: Ευρωπαική 'Ενωση και ενιαία αγορά. Εκτός να θέλετε με το ίδιο σκεπτικό οι Γάλλοι να μην αφήνουν την πώληση Ελληνικής φέτας, οι Βρετανοί να ανέβασουν τα δίδακτρα στους Έλληνες, κ.ο.κ.
Εγώ λέω να συνεχίσουμε να χρυσοπληρώνουμε το γάλα που στην Γερμανία που συμβαίνει κάτι ανάλογο στοιχίζει γύρω στα 40λεπτά του ευρώ το λίτρο! Λεφτά υπάρχουν!υ.γ. Οι ξύπνιοι οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν στηρίζονται στον προστατευτισμό της κυβέρνησης για να προκόψουν! Η ΦΑΓΕ εξάγει χιλιάδες τόνους από το καλύτερο (εμπορικό) γιαούρτι του κόσμου! Ο Κολιός τόνους Ελληνικής φέτας! Οι λοιποί υπολογίζουν στα κουμπάρια και τους προστατευτισμούς της Ελληνικής νομοθεσίας!