Τα ενεργειακά βραχιόλια είναι απάτη

Τα ενεργειακά βραχιόλια είναι απάτη Facebook Twitter
10

Τα μαγικά ενεργειακά βραχιόλια είναι απάτη σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η οποία επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 350.000 ευρώ σε εταιρείες για παραβάσεις των διατάξεων περί «αθέμιτων εμπορικών πρακτικών».

Όπως αναφέρει το newpost, οι επιβληθείσες κυρώσεις αφορούν πέντε εταιρείες που υιοθέτησαν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, κατά την προώθηση και διάθεση προς πώληση, κυρίως μέσω των φαρμακείων, ενεργειακών βραχιολιών ή άλλως βραχιολιών με ολογράμματα, με διάφορες εμπορικές επωνυμίες (Power Balance, Bios Balance, Trymax, ENERGY BALANCE PERFORMANCE TECHNOLOGY, SB Super Balance κ.λ.π.), κάποια εκ των οποίων έγιναν ευρέως γνωστά και από τις μαρτυρίες γνωστών αθλητών.

Οι εταιρείες που προωθούσαν τα εν λόγω προϊόντα ισχυρίζονταν ότι είναι ειδικής τεχνολογίας, η οποία χαρίζει ισορροπία, ενέργεια, δύναμη, βοηθούν στην υγεία. Τα βραχιόλια έταζαν επίσης καλύτερες αθλητικές επιδόσεις, ευελιξία του σώματος και βελτίωση της καθημερινότητας.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω ισχυρισμοί κρίθηκαν ως αναληθείς επειδή οι εταιρείες δεν προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία για την επαρκή επιστημονική τεκμηρίωσή τους. Επιπλέον δεν διέθεταν αποδεικτικά στοιχεία βασισμένα σε μελέτες, σχετικά με βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων από τη χρήση των προϊόντων αυτών.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM

σχόλια

9 σχόλια
πάντως εμένα που μου έκαναν το τεστ στο καρφουρ όταν το φόραγα με έσπρωχνε ο τύπος και εγώ παρέμενα σταθερός στη θέση μου. Θα το αγόραζα αλλά έκανε 25€ και τα λυπήθηκε. Τώρα που το σκέφτομαι το φόραγε και ο ΓΑΠ έτσι δεν ει ναι;
Όχι ρε!!!!! ΑΠΑΤΗ???? Κι εγώ νόμιζα πως ήταν η απάντηση στην κρίση, την πιτυρίδα, τις φουσκάλες, το λουμπάγκο και την ανικανότητα. To Newpost περιμέναμε για να μας πει ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά πουλώτας αέρα κοπανιστό;
Σα να βλέπω ξανά τη Δανδουλάκη, να βγαίνει στον ΚωστόπουλΑ και να κάνει φρι διαφήμιση στα ενεργειακά βραχιόλια..., που τη σήκωσε και στεκόταν στο ένα πόδι σαν τον πελεκάνο και τον προκαλούσε να προσπαθήσει να τη σπρώξει κι αυτή να μην πέφτει!Η απεραντοσύνη της ανεγκεφαλίτιδας...