Περισσότερος καφές - μικρότερος κίνδυνος για διαβήτη

Περισσότερος καφές - μικρότερος κίνδυνος για διαβήτη Facebook Twitter
3

Μια νέα επιστημονική έρευνα στην Αμερική βρήκε ότι όσοι άνθρωποι αυξάνουν την κατανάλωση καφέ, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, ενώ όσοι μειώνουν τον καφέ που καταναλώνουν κινδυνεύουν περισσότερο από διαβήτη.

Η έρευνα είχε ως επικεφαλής τον Σίλπα Μπουπαθιράτζου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ και ανέλυσε δεδομένα από δεκάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες, μεταξύ των οποίων 7.300 ήταν διαβητικοί.

Το συμπέρασμα ήταν ότι όσοι αύξησαν την καθημερινή κατανάλωση καφέ κατά τουλάχιστον ενάμισι φλιτζάνι για μια περίοδο τεσσάρων ετών, είχαν κατά μέσο όρο 11% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, σε σχέση με όσους δεν άλλαξαν τις συνήθειές τους για την κατανάλωση καφέ.

Από την άλλη, όσοι μείωσαν την μέση καθημερινή κατανάλωση καφέ κατά δύο φλιτζάνια, είχαν κατά 17% αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη.Εκείνοι που κατανάλωναν συστηματικά τον περισσότερο καφέ (τρία η περισσότερα φλιτζάνια κάθε ημέρα), είχαν τον μικρότερο κίνδυνο για διαβήτη, 37% λιγότερο σε σχέση με όσους έπιναν το πολύ ένα φλιτζάνι καφέ καθημερινά.

Τα παραπάνω δεν αφορούν τον καφέ χωρίς καφεΐνη ή το τσάι με καφεΐνη, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις η έρευνα δεν παρατήρησε καμιά αλλαγή στη μεταβολή της κατανάλωσης.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Πρινα απο δυο δεκαετιες ο καφες εμφανιζοταν ως "αναθεμα" απο το συνολο,σχεδον,των ιατρικων ειδικοτητων.Τα τελευταια,ομως, χρονια εχουν προκυψει πολλες ιατρικες ερευνες οι οποιες αναδεικνυουν τον καφε περιπου σε "πανακεια",θεραπευουσα πασα νοσον.Καρδιαγγειακο,κυκοφοριακο,νεφρα,εντερα,οτι βαλει το μυαλο σου, εμφανιζονται να ωφελουνται απο την καταναλωση καφε,και απο την καφεινη ειδικοτερα.Απολαυστε,λοιπον,το καφεδακι σας, με ευχαριστηση και χωρις αγχος.Και "με την βουλα"της επιστημης,πλεον !