To DNA, κλειδί για τον εντοπισμό της καταγωγής μας, μέχρι και 1000 χρόνια πριν

To DNA, κλειδί για τον εντοπισμό της καταγωγής μας, μέχρι και 1000 χρόνια πριν Facebook Twitter
6

Ο περισσότερος κόσμος ενδεχομένως να γνωρίζει την καταγωγή του μερικές γενιές πίσω, όμως πως θα σας φαινόταν να γνωρίζατε την ακριβή τοποθεσία της καταγωγής σας, ακόμα και 1000 πριν;

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Sheffield, της Μ. Βρετανίας, δημιούργησαν ένα νέο σύστημα που λειτουργεί σαν GPS για το ανθρώπινο γενετικό υλικό το οποίο κατάφερε να εντοπίσει με αρκετή ακρίβεια, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασε το 83%, την ακριβή τοποθεσία απ' όπου κατάγονταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα.

Το πρόγραμμα, που ονομάζεται GPS (από τα αρχικά των λέξεων Geographic Population Structure) και στηρίζεται σε μια βάση δεδομένων που φτάνει τα 100.000 δείγματα DNA, τα οποία χωρίζει σε γεωγραφικές περιοχές καταγωγής. Λόγο της ομαδοποίησης των δεδομένων και της γεωγραφικής τους σύνδεσής τους με διάφορες περιοχές ανα την υφήλιο, λαμβάνοντας υπόψη φυσικά πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν με ακρίβεια την καταγωγή των συμμετεχόντων, ακόμα και σε περιπτώσεις μετανάστευσης.

Δείτε το βίντεο που παρουσιάζει με κατανοητό τρόπο το σύστημα GPS του πανεπιστημίου του Sheffield:

[via]

Τech & Science
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το άγαλμα της Ελευθερίας βλέπει και υποδέχεται όλων των ειδών των ανθρώπων τα DNA. Ένα έχει καταλάβει, ότι πολλοί θέλουν να δουν την Ελευθερία δικιά τους, αλλά πολύ λίγοι κάνουν τις θυσίες να την υψώσουν. Σ' αυτό όλα τα ανθρώπινα DNA είναι σχεδόν τα ίδια. Μία από τις πολλές ατέλειες του DNA των ανθρώπων...οι ομοιότητες τους σε πολλά.. και στην αδράνεια του χαρακτήρα.