Μέσω ίντερνετ πλέον η ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ

Μέσω ίντερνετ πλέον η ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ Facebook Twitter
9

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπ. Εργασίας προβλέπεται ότι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και υπολογίζονται σε 1 εκατομμύριο, θα μπορούν από τον Ιούνιο να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας μέσω διαδικτύου. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες παροχές του Οργανισμού.

Η σύνδεση με το σύστημα Εργάνη, που προβλέπεται με την τροπολογία επιτρέπει την αξιόπιστη ηλεκτρονική καταγραφή των ροών της μισθωτής εργασίας και συνεπώς την άμεση ενημέρωση του ΟΑΕΔ για κάθε μεταβολή της εργασιακής κατάστασης των εγγεγραμμένων ανέργων του Οργανισμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο νέος τρόπος συναλλαγής των δικαιούχων με τον ΟΑΕΔ απελευθερώνει περίπου 800 εργασιακούς συμβούλους και 1.200 διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν στην εξατομικευμένη προσέγγιση των ανέργων με προσωπικές συνεντεύξεις και τη σύνταξη Ατομικού Σχεδίου Δράσης, ώστε να γίνουν αποτελεσματικότερες οι υπηρεσίες, που παρέχει ο Οργανισμός προς τους ανέργους.

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
πολυ καλο ολο αυτο για οσους εχουμε καρτα.. μακαρι να το προωθησουν και σε αλλες υπηρεσιες οπως για την αποκτηση βεβαιωσεων απο τον οαεδ οπου εκει και αν περιμενεις αιωνες... βεβαια αυτο που σκεφτηκα κατευθειαν ειναι το "α πολυ ωραια αν τυχει λοιπον και φυγω εξωτερικο δεν θα χρειαζεται να διακοπει η ανεργια μου εφοσον θα γινεται η ανανεωση μεσω ιντερνετ!" τι μη μου πειτε οτι θα υπαρχει κανενας ελεγχος???
Βεβαιώσεις μπορείς να παίρνεις/εκτυπώνεις από το σπίτι σου εδώ κ μήνες. Αρκεί να είχες πιστοποιηθεί στο site του οαεδ κ να είχες αποκτήσει κλειδάριθμο(του οαεδ).Σε ό,τι αφορά την αναχώρησή σου στο εξωτερικό, πονηρά πρωτοσκέφτηκες. Ας σε καθοδηγεί η συνείδησή σου λοιπόν.Πάντως, λογικά, IP διευθυνσεις του εξωτερικού δεν θα εχουν πρόσβαση. Κ μη μου πεις για την αδελφή/ό σου εν Ελλάδι.Απαράδεκτο, είπαμε !
τι να κανω παντα το νου μου παει στο κακο! προς το παρον οχι εξωτερικο ουτε μεχρι τη βαρκιζα δεν μπορω να παω οποτε αφηνω τις παγαποντιες σε αλλους ^^ thanks for the tip! οχι οτι χρειαζομαι συχνα κατι αλλα καλο ειναι να μην χρειαζεται να τρεχω καθε φορα..
Γνωρίζω περιπτώσεις που είτε φύγανε στο εξωτερικό είτε εργάζονται κρυφά για να παίρνουν το επίδομα αλλά και άλλοι που απλά κάνουν διακοπές που θα τους διευκολύνει αυτή η ρύθμιση. Είναι στο σωστό δρόμο. Ακόμα καλύτερα θα ήταν όταν αυτοί οι 2000 υπάλληλοι βοηθήσουν τους ανέργους να βρουν δουλειά. Αλλά να θεσμοθετηθεί και ότι μετά από 2-3 απορρίψεις εργασίας από τον άνεργο να κόβεται και το επίδομα. Να μην τα ρίχνουμε όλα στους ξένους που μας παίρνουν τις δουλειές στα χωράφια και στις βιομηχανίες. Αν κάποιοι δεν θέλουν να εργαστούν και δεν έχουν οικονομική ανάγκη, δικαίωμά τους, αλλά όχι με κοινωνικό επίδομα στις πλάτες των υπολοίπων.
Είναι θεσμοθετημένο και το υπογράφεις στην υπεύθυνη δήλωση που σου δίνουν κάθε φορά που ανανεώνεις την κάρτα σου. Απόρριψη μιας θέσης εργασίας συνεπάγεται τη διαγραφή σου από τα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Αυτό βέβαια είναι κάτι που δεν μπορεί να ελεγχθεί...ποιος θα κάτσει να το ψάξει; Επίσης δεν νομίζω ότι είναι σωστό να αποδέχεσαι οποιαδήποτε σκατοδουλειά σου κάτσει γιατί αλλιώς θα διαγραφείς... έλεος.