ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Έξω από το γεμάτο Σπόρτινγκ, χωρίς εισιτήριο

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Έξω από το γεμάτο Σπόρτινγκ, χωρίς εισιτήριο Facebook Twitter
4

"Άσε την πόρτα ανοιχτή να ακούμε"!

Φεύγοντας από την Βαρβάκειο και το απίθανο live της Λυρικής (σ.σ Η στιγμή όπου χτυπάει ο συναγερμός αυτοκινήτου και οι τραγουδιστές της Λυρικής συνεχίζουν απτόητοι θα μείνει για πάντα μέσα σου) αποφασίζω να πάω στο Σπόρτινγκ. Φτάνοντας στον Άγιο Ελευθέριο δεν πιστεύω στα μάτια μου. Η ουρά που αποτελείται από ανθρώπους διαφόρων ηλικιών, έχει φτάσει μέχρι το σταθμό.

Η Σαρανταπόρου γεμάτη κόσμο

Η ώρα είναι εννέα και μισή και δεν υπάρχει εισιτήριο ούτε για δείγμα. Ο κόσμος αγοράζει κουπόνια για να ενισχύσει τους δεκαπέντε. Είναι μια απίστευτη σκηνή να βλέπεις ανθρώπους που δεν τους τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια να δίνουν έξι, δέκα και περισσότερα ευρώ μόνο και μόνο για να βοηθήσουν κάποιους. Αυτές οι κινήσεις αλληλεγγύης είναι ίσως η μοναδική μας ελπίδα έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα.

Στριμώχνομαι μαζί με αρκετό κόσμο σε μια από τις θύρες του γηπέδου. «Άσε την πόρτα ανοιχτή για να ακούμε» λέει ένας. Για εμένα που δεν έχω παρακολουθήσει ούτε καν από τα βραχάκια συναυλία (σ.σ θέλω σαν τρελός να είμαι μέσα στο γεγονός ή να μην είμαι καθόλου) είναι περίπου ένα μαρτύριο.

Έτσι προσπαθούμε να ακούσουμε η απέξω τους μέσα, και κάποιοι σιγοτραγουδούν εναλλάξ με τα αντιφασιστικά συνθήματα που φωνάζουν.

«Και τι κάνουμε με αυτό. Έτσι και αλλιώς τα πράγματα είναι σκατά» λέει ένας εικοσάχρονος δίπλα μου για να πάρει την πληρωμένη απάντηση από τον εξηντάχρονο κύριο: «Αν εσείς στην ηλικία σας λέτε ότι τα πράγματα είναι σκατά, τότε χαθήκαμε».

Το απέναντι μπαλκόνι

Γυρίζω το βλέμμα μου προς το διπλανό μπαλκόνι. Δυο γυναίκες παρακολουθούν όσα συμβαίνουν από το μπαλκόνι τους. Ζηλεύω αυτά τα σπίτια που βρίσκονται σε στάδια και σε μέρη που γίνονται συναυλίες (σ.σ Στην επόμενη ζωή θέλω να είμαι υπάλληλος σε εκείνο το μαγαζάκι απέναντι από το Gagarin). Υποθέτω ότι έχουν δει τα μάτια τους τα τέρατα και έχουν ιστορίες να σου διηγηθούν. Υπάρχει όμως πιθανότητα να τις ενοχλεί όλο αυτό και να λένε από μέσα τους «άντε στα τσακίδια βραδιάτικα μας πήρατε τα αυτιά». Δεν θα μάθω ποτέ.

"Εισιτήρια τέλος". Ο κόσμος όμως στριμώχνεται για να αγοράσει κουπόνια

Μετά από λίγο περιμένω στην ουρά για μια μπύρα. Περιπτεράδες και  μαγαζιά δίπλα στο Σπόρτινγκ απόψε πρέπει να έκαναν χρυσές δουλειές. Ο περιπτεράς έχει ανοιχτήρι και ανοίγει τις μπύρες βαριεστημένα σαν υπάλληλος που χτυπάει σφραγίδες.

Αφήνω μετά απο λίγες ώρες το Σπόρτινγκ κάπως αισιόδοξα. Ότι κάτι θα αλλάξει, αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί.

Αρχείο
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Προς τον συντακτη του ποστ: Θα ηθελες να κανεις τον κοπο να μας ενημερωσεις και ποιος/ ποιοι εμφανιζονταν στην συναυλια για την οποια γραφεις και ποτε εγινε αυτη η συναυλια αυτη?(και συγγνωμη προκαταβολικα εαν το αναφερεις στο αρθρο και το παρεβλεψα)Φιλικα:-)
όταν ξεκίνησε η συναυλία, πρέπει να ήταν τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι απ' έξω, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να αγοράσουν εισιτήριο. ο δρόμος ήταν γεμάτος από την γέφυρα έξω από το σταθμό μέχρι και 2 τετράγωνα πάνω απο το γήπεδο. κρίμα πραγματικά που το γήπεδο δεν είχε μεγαύτερη ώστε να χωρέσουν όλοι.