Μεξικό: Θάνατος ταυρομάχου στην αρένα

Μεξικό: Θάνατος ταυρομάχου στην αρένα Facebook Twitter
14

Το θάνατο βρήκε ταυρομάχος στο Μεξικό, όταν ο ταύρος του τρύπησε αρτηρία στον δεξί του μηρό, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Το ατύχημα συνέβη την Κυριακή στην πολιτεία Καμπέτσε. Ο 27χρονος Εντουάρντο ντελ Βίλαρ που δέχτηκε το χτύπημα στην αρένα την ώρα της ταυρομαχίας, διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας Reforma.



Ο Βίλαρ θεωρείτο έμπειρος στην πορτογαλική τεχνική «Forcado» όπου ο ταυρομάχος αντιμετωπίζει τον ταύρο με γυμνά χέρια και πηδά πάνω στην πλάτη του ζώου.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλήθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Διεθνή / Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλίθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Ο Βρετανός μονάρχης παρακολούθησε παράσταση προς τιμήν του μαέστρου που διηύθυνε την ορχήστρα στη στέψη του - Η λακωνική απάντηση όταν ρωτήθηκε για την υγεία του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

11 σχόλια
Μα διαβάζετε ποτέ τα άρθρα, ή μόνο τον τίτλο; Τι συμβαίνει με εσάς, δεν καταλαβαίνω πια! Αν πάρω παράδειγμα από τα σχόλιά σας, καταλαβαίνω καλά γιατί ανεβαίνει η Χ.Α.Ο συγκεκριμένος ταυρομάχος, εξασκούσε μια πρακτική, γνωστή από τον Μινωικό πολιτισμό και την αρχαία Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των αγώνων, με την ονομασία "Ταυροκαθάψια". Όπου, με γυμνά τα χέρια, εκτελούσαν άλματα στη ράχη του επιτιθέμενου ταύρου. Έτσι λοιπόν, διαβάζετε τα άρθρα πριν αρχίσετε να χύνετε το δηλητήριό σας και τις αρρωστημένες φαντασιώσεις σας! Αργό και βασανιστικό θάνατο ονειρεύονται μερικοί και μερικές! Για το γιατρό είστε!
Δεν θα λυπηθώ για αυτόν! Ίσως την ώρα που τον τραυμάτισε θανάσιμα το ζώο, να πήρε μια γεύση από τον πόνο που προκαλούν όλα αυτά τα τέρατα στο σώμα ανυπεράσπιστων ζώων προκειμένου να παράξουν ένα σαδιστικό, ανώμαλο και αρρωστημένο "θέαμα" . Ελπίζω επίσης να διασκέδασαν και οι θεατές!!! αν μη τι άλλο, πλήρωσαν και ένα αντίτιμο!
Κατανοητό το συναίσθημα, ωστόσο αναρωτιέμαι αν είστε πάντα τόσο αυστηρός/ή με τους ανθρώπους γύρω σας. Εύχεστε δηλαδή σε όσους τρώνε τυρί πχ να βιώσουν τον πόνο της αγελάδας που της πήραν τα μικρά της εκατό φορές για να τη βυζαίνουν μέχρι να πεθάνει, σε όσους/ες φοράνε δερμάτινα να νιώσουν τον πόνο των ζώων που σφαγιάστηκαν για την ένδυσή τους και πάει λέγοντας;Ηρεμήστε λίγο γιατί και αυτό που λέτε είναι κάπως σαδιστικό. Η εκμετάλλευση των ζώων συμβαίνει επειδή ακόμη σαν κοινωνίες το θεωρούμε αποδεκτό, είναι μία κοινωνική συνθήκη τόσο δεδομένη που δύσκολα μπορεί κάποιος/α να αποστασιοποιηθεί για να τη δει αντικειμενικά. Συμμερίζομαι απόλυτα τον θυμό σας για τα αθώα θύματα των ταυρομαχιών, ωστόσο το να ευχόμαστε να νιώσουν οι άνθρωποι όπως τα αθώα (μη ανθρώπινα συνήθως) θύματά τους, φοβάμαι ότι θα προκαλούσε ολοκαύτωμα. Ας ξεκινήσουμε από τον προβληματισμό καλύτερα.
δεν θα λυπηθω για αυτόν: 1.διότι ήταν δική του επιλογή να τα βάλει με ένα ανυπεράσπιστο αλλά κατά τα άλλα ΠΟΛΥ δυνατό ζώο. 2. διότι προφανώς και προκειται για έναν άνθρωπο που δεν έμαθε ποτέ να σέβεται τις υπόλοιπες υπάρξεις γύρω του, όταν καρφώνει με κονταρια , ζώα στην πλάτη τους προκειμένου να φανεί αυτός ως ικανότερος και ταλαντούχος μπροστα σε ζεύγη ματιών που διψούν να δούν αίμα για να διασκεδασουν! Τέλος, δεν με αφορά το εάν είχε οικογένεια και φίλους πίσω του που τον θρηνούν. ΓΝΩΡΙΖΕ τι πάει να κάνει, γνώριζε τη δύναμη του ζώου, αλλά μάλλον ΔΕΝ γνώριζε ότι η φύση, εκδικείται. Επίσης δεν με αφορά εάν πρόκειται για μια κοινωνική πρακτική στο βαθμο όπου μια υγιής κοινωνία σέβεται κάθε μορφή ζωής. Ας ΜΗΝ δώσουμε λοιπόν σε αυτήν την αιματηρή σφαγή κοινωνική χροιά, γιατί δεν είναι ορθό. Να σας πώ επίσης πως το ότι μερικοί υπάνθρωποι πληρώνουν για να δουν ένα ζωο να λυγίζει τα πόδια του πεφτοντας νεκρό στο χώμα, ε δεν σημαίνει και το οτι ειναι κατι κοινωνικά αποδεκτο . Λυπαμαι πολύ που δεν μπορείτε να το δειτε αντικειμενικα όπως λετε, αλλα υποκειμενικά, αλλα δεν μπορω να συμμεριστώ τον ρομαντισμό σας!
@flower. Προφανώς δεν καταλάβατε καθόλου το σχόλιο μου, ίσως δεν το εξέφρασα σωστά. Θα το πω αλλιώς μήπως γίνω πιο σαφής. Προσωπικά δεν τρώω ζώα, κανένα ζωϊκό προϊόν (γάλα, τυρί, αυγά κλπ) δεν φοράω δερμάτινα, γούνες, δέρμα κροκόδειλου ή ό,τι άλλο τρελό έχει σκεφτεί ο πολιτισμός μας να αποκομίσει από τις άλλες μορφές ζωής, για τους λόγους που αναφέρατε και εσείς σε σχέση με τις ταυρομαχίες (ότι πρέπει να σεβόμαστε κάθε μορφή ζωής, να μη βασανίζουμε αθώα και ανυπεράσπιστα -όπως είπατε- ζώα και πάει λέγοντας). Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν χρειάζετε να με πείσετε περί του ότι είναι απάνθρωπο και λάθος έθιμο οι ταυρομαχίες.Πως θα σας φαινόταν όμως να σας κατηγορούσα εσάς ως σαδιστή/τρια, ανώμαλη/ο (τα λόγια σας), επειδή απλώς κάνετε όπως έχετε μάθει κοινωνικά, δηλαδή εκμεταλλεύστε τα ζώα για ευχαρίστηση/εμφάνιση; Θα ήταν άδικο γιατί ακριβώς ανήκετε (και εγώ μαζί) σε μία κοινωνία που θεωρεί αποδεκτό να καταναλώνει και να βασανίζει ζώα. Κάποτε θεωρούσαν αποδεκτό να έχουν ανθρώπους για δούλους, σήμερα μας φαίνεται αδιονόητο. Κάποτε κανείς μα κανείς δεν θα κατηγορούσε ως απάνθρωπες τις ταυρομαχίες, σήμερα η πλειοψηφία (εσείς, εγώ, όλοι σχεδόν) τις καταδικάζουμε. Κάποτε στο μέλλον μπορεί να μοιάζει τρελή και παράλογη η κατανάλωση ζώων, όσο μας φαίνεται πχ σήμερα παράλογο που στην Κίνα τρώνε σκυλάκια στη σούβλα. Όλα είναι σχετικά, γι'αυτό υποστήριξα ότι το να περιγράφετε τον ταυρομάχο σαν ένα τέρας του ανθρώπινου είδους, είναι κάπως άνισο και υπερβολικό. Επίσης, το να θεωρείτε ότι όλο αυτό δεν έχει τίποτα να κάνει με το κοινωνικό πλαίσιο, είναι κατά την γνώμη μου κάπως επιφανειακό. Η κοινωνία θέλει θέαμα, η κοινωνία δεν έχει κανέναν ενδοιασμό (ακόμη) σχετικό με την εκμετάλλευση των ζώων. Από εκεί και πέρα, κάθε άνθρωπος έχει και την ευθύνη του προφανώς, αλλά τα πράγματα είναι πάντοτε αρκετά περίπλοκα και σπάνια ξεμπερδεύουμε με αφορισμούς.
Όταν ένας άνθρωπος σκοτώνει τόσους ταύρους δε γίνεται θέμα, όταν συμβαίνει το αντίθετο βουΐζει ο τόπος. Τουλάχιστον ο ταύρος δεν το έκανε για να διασκεδάσει κανέναν.
Είναι πολύ κρίμα, ο άνθρωπος αυτός σίγουρα θα έχει τους δικούς του που αυτή τη στιγμή θα πενθούν. Ωστόσο ένας θάνατος από αυτοάμυνα είναι πάντα πιο δίκαιος από έναν θάνατο για διασκέδαση. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι τουλάχιστον ένα βήμα προς την κατάργηση αυτών των τόσο άνισων μαχών. Κι ας είναι έθιμο, τι να κάνουμε. Ευτυχώς σαν ανθρωπότητα έχουμε καταργήσει ουκ ολίγα ανάλογα έθιμα μέχρι στιγμής, ας μας μείνει να το θυμόμαστε από τα έργα του Πικάσο.