Χαλαρώστε, είναι απλώς σεξ (ή μάλλον, ούτε καν σεξ)

Χαλαρώστε, είναι απλώς σεξ (ή μάλλον, ούτε καν σεξ) Facebook Twitter
35

Ένα σποτ με υπονοούμενο, που στην ουσία συνέκρινε την πρώτη φορά που κάποιος ψηφίζει με την πρώτη φορά που κάνει έρωτα, εξαγρίωσε ακόμα και υποψήφιους του Ποταμιού. Οι κατηγορίες για σεξισμό πήραν κι έδωσαν, οι αναμάρτητοι έκαναν "τσκ, τσκ, τσκ" σηκώνοντας το φρύδι τους.

Δεν πιστεύω ότι είναι κακό ούτε το να ψηφίζεις ούτε το να κάνεις έρωτα, ούτε το να συγκρίνεις αυτά τα δύο. Επίσης δεν πιστεύω ότι ήταν καθόλου κακό το σποτάκι για τον Ομπάμα με την υπέροχη Lena Dunham στο οποίο βασίστηκε προφανώς η καμπάνια.

Κι αν το σποτάκι του Ομπάμα ενόχλησε μόνο κάτι καταπιεσμένους υπερσυντηρητικούς, το σποτάκι του Ποταμιού (υποτίθεται) ότι προσέβαλλε την προοδευτική μερίδα της χώρας. 

To αν είναι κακόγουστα -πολλοί είπαν ότι θυμίζουν κάτι μεταξύ βιντεάκια της Hellene Μουτσάτσου και σειράς του Παπακαλιάτη- είναι ένα θέμα. Το αν είναι όμως σεξιστικά και γω δε ξέρω τι άλλο είναι τελείως διαφορετικό.

Αν βγάλεις μια διαφήμιση με τον Πρωθυπουργό να λέει πόσο πολύ μας έσωσε, ή αν κινδυνολογήσεις ότι άδειασαν ολωνών μας τα ψυγεία, είναι ΟΚ, γιατί κάνεις πολιτική. Αν βγάλεις (εκτός των άλλων) ένα χιουμοριστικό viral βιντεάκι είναι προσβολή προς ολόκληρο το γυναικείο είδος. 

"Ας προσπαθήσουν να περάσουν έστω και μια μέρα της ζωής τους κάποιοι συνάνθρωποι μας χωρίς να ανακαλύπτουν στα πάντα σεξισμό, διαστροφή, ανωμαλία. Δεν θα πάθουν τίποτα" έγραψε κάποιος στα σχόλια. 

Φυσικά το πρόβλημα ήταν ότι η μία κοπέλα απ' τις δύο ήταν εμφανίσιμη. [Εμφανίσιμη γυναίκα + Πιθανώς μιλάει για σεξ = Τεράστια Στερεοτυπική Προσβολή, τίποτα δεν μας σώζει.] 

Ο Ανηθικος αυτουργος ειρωνεύτηκε τις αντιδράσεις: 
"Κάτω οι ωραίες γυναίκες, because έτσι!"

Ο Left Sfak του απάντησε:

"Επειδή μου αρέσουν οι γυναίκες προτιμώ να μη τις βγάζω στο κλαρί και να μη τις πνίγω στο ποτάμι όπως την έρμη Elisa Day."

Στο οποίο πήρε πληρωμένη απάντηση απ' τον Α.Α.:

"Μια νέα κοπέλα που μιλά με αυτοπεποίθηση και κάνει λογοπαίγνιο με τη σεξουαλική πράξη είναι το <<βγάζω στο κλαρί>>;
Καταλαβαίνεις πως αυτό που είπες είναι το σεξιστικό και οπισθοδρομικό αντί για το κλιπ;"

Τέλος, ο Novel_Splendours έγραψε: "Εντάξει λοιπόν ας κάνει εκεί πέρα άλλο ένα διαφημιστικό το ποτάμι με έναν τύπο να διηγείται την πρώτη του φορά και πόσο μαντάρα τα έκανε για να ησυχάσουν οι ευαίσθητοι ψυχισμοί που βλέπουν -ισμούς παντού!
Τελικά φαίνεται ότι είναι πολύς ο κόσμος που και πολύ χρόνο έχει να ασχολείται με αρλούμπες και στην τσίτα είναι με λυμένο το ζωνάρι για παρεξηγήσεις και εξηγήσεις."

================

Γράφει η Κατερίνα Παπανικολάου στο Fb της:


Ένα όντως ιδιαίτερο σποτάκι για τα δεδομένα της πολιτικής σκηνής στη χώρα...

για κάποιους "η πρώτη φορά" με την εικόνα ενος φρέσκου κοριτσιού είναι η πρώτη σεξουαλική επαφή.

βέβαια σίγουρα ένας λόγος που επιλέχθηκε αυτός ο τίτλος είναι για να εγείρει το σεξουαλικό...

βλέποντας το βιντεάκι σκεφτόμουν όλες τις δήθεν φεμινίστριες που θα ξεσηκωθούν για το σεξιστικό της διαφήμισης. σκεφτόμουν πόσα άκουσαν εκεί στο ποτάμι για αυτό το σποτ, πόσες ανακοινώσεις, ποσες υστερίες σοβαροφάνειας.


η ελληνική κοινωνία είναι βουτηγμένη σε εικόνες σεξ πολύ πιο εκμαυλιστικές και το χειρότερο... πολύ πιο καλυμμένες... όταν όμως κάτι πάει να γίνει συγκεκριμένο, τότε ξαφνικά μια αλλεργία, μια υπερευαισθησία...

το σεξ ειναι ταμπού. και οποιαδήποτε φράση παραπέμπει σε αυτό είναι εξ ορισμού σεξιστική...


αυτή η άδεια σεξουαλικότητα της βιτρίνας όμως που πασάρουν στα περιοδικά, στις selfies, στο insta τόσες γυναίκες δεν είναι;

θέλουμε χρόνια να βγάλουμε το δάχτυλο που νομίζουμε ότι μας κρύβει μπροστά από το πρόσωπο μας... και να κατεβάσουμε το δάχτυλο που υποδεικνύει τον καθωσπρεπισμό παντού...

==

ΥΓ. Η επιθυμία μερικών έγινε πραγματικότητα...

35

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Μιας και ο Άρης αναπαρήγαγε μέρος του σχόλιού μου και διάβασα κάποιο άλλο σχόλιο που εμμέσως αναφέρεται σε αυτά που γράφω, να συνεχίσω την σκέψη μου στην ίδια γραμμή.Και μόνο το γεγονός ότι στην Αμερική, επαναλαμβάνω την "μητέρα" της πολιτικής ορθότητας και της κουλτούρας που φέρει αυτή, η πολιτική/η κοινωνική, όπως θέλετε πείτε το, ομάδα των ανθρώπων που αντέδρασε στο αντίστοιχο σποτ, ήταν η ακραία συντηρητική, θα έπρεπε να προβληματίσει τους προοδευτικοπροχωεναλλακτικό κάτι για την σύγχυση στην οποία βρίσκονται. Στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν αυτά στα οποία πιστεύουν και να δείξουν πόσο πολύ μαχητικοί είναι, έχουν μπλέξει τα αυγά και τα πασχάλια. Φαντάζομαι κάποιον/α από όσους διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το σεξισμό του πράγματος να κάθονται δίπλα δίπλα με κάποιον υπερήλικα του tea party και να επιχειρηματολογούν συμφωνώντας. Μεγάλο μπλέξιμο!
Κακοσχεδιασμένο και ερασιτεχνικά εκτελεσμένο.Γυρεύουν με το βελόνι να φτιάξουν κόμμα κανόνι.Δεν υπάρχει τίποτα στην Ελληνική πραγματικότητα να δείξουν ώστε να παρακινήσει τους πρωτάρηδες να τους ψηφίσουν;
Το να μιλάς με σεξουαλικά υπονοούμενα και να χρησιμοποιείς το σεξ γενικώς και παντού είναι τόσο ρηξικέλευθο και απελευθερωμένο οσο οι θειές με τα τσεμπέρια στα καφενεία στην Ημέρα της Γυναίκας και οι εφηβικές φωνακλάδικες κουβέντες για το ποιος επήδησε περισσότερο και πόσους/ες!
Αν και ίσως υπάρχουν κάποια θετικά ψήγματα σ΄ αυτές τα (κόπια ξένων) προεκλογικά σποτάκια (π.χ η ελαχίστως προβεβλημένη σεξουαλική ζωή των -στα ανώτερα όρια- μεσηλίκων γυναικών***), εντούτοις ενέχουν -σαφώς- προβληματική. Ok *φυσικά* και υπάρχουν, πολύ χειρότερα πράγματα απλά τώρα -καλώς ή κακώς- ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο. Αλλιώς κάθε φορά που ασχολούμασταν με ένα οποιοδήποτε "μικρόπραγμα" ή οποιοδήποτε τελοσπάντων θέμα που θα φάνταζε πολύ επουσιώδες σε (μικρότερη ή μεγαλύτερη) μερίδα του πληθυσμού το ορθό θα ήταν να επεμβαίνει δυναμικά (και να δικαιώνεται) η εν λόγω μερίδα λέγοντας: "σιγά μωρέ υπάρχουν και πολύ χειρότερα πράγματα/ με τι ασχολείστε τώρα/ μόνο "μ' αυτά" ασχολείστε κ.λπ..Δεν θα σχολιάσω τα περί της μυθοποίησης της "πρώτης φοράς", της παρθενίας, του αν πηγαίνει καλά ή κακά, το αν (πρέπει να) την θυμάσαι fondly "για όλη σου τη ζωή" κ.λπ..Ο χαρακτηρισμός που έκανε για το εν λόγω βίντεο ο κος Περικλής Βαλιάνος (υποψήφιος του Ποταμιού) ότι δηλαδή χρησιμοποιεί "διεστραμμένο" χιούμορ (ή εν γένει ότι είναι "διαστροφή") είναι μάλλον αρκετά ατυχής (έλεος άνθρωπέ μου). Αλλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μού τη δίνει *απεριόριστα* κάθε φορά που σπεύδει ένα άτομο γένους θηλυκού (εν προκειμένω η κα Κατερίνα Παπανικολάου) να "ξεκαθαρίσει" το ομιχλώδες τοπίο από τις αντιδράσεις (πραγματικές ή φανταστικές) των "δήθεν" φεμινιστριών (προσοχή: πάντοτε σε θηλυκό οι φεμινίστριες και πάντοτε αυτές να "χτυπήσουμε"). *** Άρη λες: "Φυσικά το πρόβλημα ήταν ότι η μία κοπέλα απ' τις δύο ήταν εμφανίσιμη". Νομίζω ότι το "πρόβλημα" δεν είναι, μόνο, αυτό, διότι και η άλλη κυρία (όντας μεσήλικας) μια χαρά "εμφανίσιμη" μου φαίνεται. Απλώς η πρώτη κοπέλα έχει την φρεσκάδα των νιάτων, έχει πιο "ανοικτό" body language, κατάτι πιο λάγνο βλέμμα και σφουγγίζει, ελαφρώς, με τα χείλη της την κάμερα.ΥΓ.Είχα διαβάσει κάτι του Η. Κυριαζή πάλι στη δική σου στήλη Άρη, που το βρήκα πολύ εύστοχο:"Ζωγράφιζα κόμικς, τα έβαζα στο συρτάρι, σπούδαζα στο «όποιο ΤΕΙ έτυχε να μπω από αυτά που είχαν σχέδιο», και όταν χρειάστηκε να πιάσω δουλειά ξεκίνησα σ’ ένα γραφείο που κάναμε στόρυμπορντς και κινούμενα σχέδια για διαφημιστικά. Και μισούσα την κάθε στιγμή. Ατελείωτες ώρες σ’ ένα δωμάτιο να ζωγραφίζω εκατοντάδες «τύπους με κουστούμι να μιλάνε στο κινητό» και κοπέλες να γλύφουν πέη. Που ναι, αντί για πέος ζωγραφίζαμε το παγωτό που διαφημίζαμε αλλά ποιον κοροϊδεύουμε;"Η ύπαρξη "παγωτών" παντού και συνέχεια αλλά *κυρίως* μ' αυτούς του όρους δεν "καθαγιάζει" -απαραίτητα- το εν λόγω προεκλογικό σποτάκι ...τουλάχιστον, όπως είπα και πριν, καθόλου δεν το καθιστά απροβλημάτιστο.
To spotaki είναι ξενέρωτο και απλοϊκό. απευθύνεται σε ηλίθιους. είχα την εντύπωση πως το ποτάμι απευθύνεται σε σοβαρους. αυτό είναι το πρόβλημά μου. σιγά το σεξιστικό. εδω γινεται της πόπης απο σεξισμό, το σποτάκι μας μαρανε....
Σεξιστικό δεν είναι, αμάν πια αυτός ο μημουαπτισμός. Είναι παρωχημένο όμως, εμένα μου θύμισε περασμένη δεκαετία. Οι διαφημίσεις που μπερδεύουν με σεξ το μήνυμα για να τραβήξουν προσοχή σταμάτησαν να είναι έξυπνες κάπου στο πάρτε του μια πίπα για να μην τον παίρνετε από πίσω. Κατόπιν βομβαρδιστήκαμε από τέτοιου τύπου διαφημίσεις, στα ραδιόφωνα ειδικά το υποννοούμενο έδινε κι έπαιρνε, αλλά ήταν προβλέψιμες και στην πλειοψηφία τους κακόγουστες. Δε μ' άρεσε για το Ποτάμι που υποτίθεται ότι κομίζει τη διαφορετικότητα...
Εγώ πάντως τη βρίσκω σεμνότυφη τη διαφήμιση. Γιατί αν είναι να ισχύουν όλα αυτά που λέει θα πρέπει να περιμένει πολύυ καιρό για να το κάνει για πρώτη φορά. Μάλλον θα περιμένει μέχρι τα 30 και βάλε...
Το περιφημο ρητο οριζει: "δεν υπαρχουν πονηρες λεξεις, υπαρχουν μονο πονηρα μυαλα". Υπαρχει μια σοφια σ' αυτο, αλλα και μια πονηρη παγιδα. Η σοφια ειναι πως μιλα γι' αυτο που οι ψυχολογοι ονομαζουν προβολη, αυτο που λεμε "κρινω εξ ιδιων τα αλλοτρια", δηλαδη μια γενικοτερη, και ολιγον ασυνειδητη, ανθρωπινη συμπεριφορα, κατα την οποια "βλεπουμε " στους αλλους τον δικο μας ψυχικο κοσμο και ο,τι αυτος κουβαλαει. Η παγιδα ειναι πως καποιος που γνωριζει καλα απο ψυχολογια δυναται να χρησιμοποιησει αυτην την γνωση για την προωθηση του σκοπου του, π.χ σ' ενα διαφημιστικο σποτακι, το οποιο θα ειναι γραμμενο ετσι, ωστε να τσιμπησει το κοινο, νομιζοντας πως η κοπελα θα μιλησει για σεξ, αλλα στο τελος βλεπει το λογοτυπο ενος κομματος(οχι η κοπελα). Σ' ολα τα δημοσια(κι οχι μονο) προσωπα, που μιλησαν για σεξισμο, δυναμεθα να πουμε πως "κρινουν εξ ιδιων τα αλλοτρια", δοθεντος οτι πουθενα στα σποτακια δεν γινεται λογος για σεξ; ε;, πονηρουληδες;
Επειδή αναφέρθηκαν τα σχόλιά μου στο άρθρο του Άρη να πω δυο πράγματα.Οι υπόνοιες του συσχολιαστή ότι όποιος απορρίπτει μια παπακαλιάτικη σκηνοθεσία απορρίπτει και την πρωταγωνίστρια σε προσωπικό επίπεδο, λες και τη γνωρίζω και έχουμε προηγούμενα, εμπεριέχουν λογικά άλματα (και σχολιαστικά φαουλάκια).Το να μη σου αρέσει το κιτς βεβιασμένο copy ("μπαίνεις στο δωμάτιο, τραβάς την κουρτίνα"... μα ποιο δωμάτιο, περί σχολικής αίθουσας πρόκειται) σημαίνει ότι δεν εκτιμάς τις ωραίες απελευθερωμένες γυναίκες;Πολλές γυναίκες επίσης αντέδρασαν. Οι γυναίκες έχουν κάθε λόγο να είναι επιφυλακτικές απέναντι στην καταγραφή ή αναπαράσταση στην κάμερα οποιασδήποτε στιγμής τους. Η κάμερα τις αντικειμενοποιεί συστηματικά εδώ και δεκαετίες προβάλλοντας επιλεκτικά συγκεκριμένες ή και τελείως κατασκευασμένες πλευρές τους.Ακόμη όμως και αν δεχόμασταν ότι αυτή η σεναριακή αποτύπωση είναι όντως μια απελευθερωμένη γυναίκα και όχι μια όμορφη, διακριτικά σέξι ηθοποιός που υποδύεται αυτό που ο σκηνοθέτης θεωρεί απελευθερωμένη γυναίκα (αν το θεωρεί), και πάλι η χρήση του απελευθερωμένου γυναικείου λόγου ως μέσου προώθησης θα ήταν μια εργαλειοποίησή του. Έτσι θα έπαυε αυτόματα να είναι απελευθερωμένος. Πόσο μάλλον που δεν είναι καταγραφή, αλλά καλλιτεχνική επινόηση.Ας μη αντιμετωπίζουμε λοιπόν αυτό το σποτ σαν ντοκιμαντέρ. Δεν είναι τέτοιο και η επίκληση του σχετικού επιχειρήματος είναι στρεψόδικη. Ούτε η συγκριτικά πιο απελευθερωμένη σημειολογία είναι πραγματική απελευθέρωση.Το επίμαχο λοιπόν "βγάζω στο κλαρί" δεν αφορά την κοπέλα την ίδια και πώς θα μπορούσε άλλωστε . Αφού δεν πρόκειται για καταγραφή αληθινής γυναικείας εμπειρίας. Αφορά τη μετατροπή της εικαζόμενης ως γυναικείας εμπειρίας σε επικοινωνιακό εργαλείο, αντικείμενο και εν τέλει καρικατούρα. Το να μη μου αρέσει που το διαφημιστικό απείκασμα προσλαμβάνεται σαν μανιφέστο γυναικείας απελευθέρωσης με κατατάσσει στους εχθρούς του ωραίου, τους οπισθοδρομικούς και τους ενδυνάμει μισογύνηδες; Τόση ανάγκη πια να μπικάρουμε τον συνομιλητή που δεν γνωρίζουμε;Τέλος το αμερικάνικο έχει σαφώς καλύτερες ισορροπίες. Αποκαλύπτει από νωρίς το στόχο του για να μη χαθεί το πολιτικό στίγμα της διαφήμισης. Και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Αυτή είναι η άποψή μου και ως πρώην δημιουργικού στη διαφήμιση. Πρόκειται για σποτ που πήρε την έγκριση κορυφαίων επικοινωνιολόγων και που σίγουρα πέρασε από γκρουπ ποιοτικής έρευνας προτού βγει στον αέρα. Και πάλι όμως ούτε και αυτό αποτελεί ντοκουμέντο ή μανιφέστο γυναικείας απελευθέρωσης. Απλώς μια προτιμότερη σημειολογία.
Δεν είναι θέμα πουριτανισμού, είναι cheap shot που θα έλεγαν και στην πατρίδα του Ομπάμα. Δεν είναι πνευματώδες, είναι τραβηγμένο και κακογραμμένο. Αισθητικό είναι το πρόβλημα, όχι ηθικό.
Η ιδέα ειναι αντιγραφή από τον Ομπάμα. Αυτή καθεαυτή η "κλεψιά" δε με ενοχλεί Ομως, στην έκδοση του Ποταμιού δεν υπάρχει πολιτικό μήνυμα!! Τι απογοήτευση... Το σεξουαλικό υπονοούμενο συνεχίζει και συνεχίζει... μέχρι τα 2/3 (ίσως και περισσότερο) του σποτακιού. Και τελικά ούτε στο τελευταίο 1/3 ακούμε κάτι για τις πολιτικές θέσεις του κόμμματος! Μα τι απογοήτευση είναι αυτή!...Σε αντίθεση, το σποτάκι του Ομπάμα περνάει σχεδόν αμέσως στην πολιτική και το σεξουαλικό υποννούμενο δεν προλαβαίνει να "σαπίσει".
Δεν αντιδρώ στα βίντεο αυτά από σεμνοτυφία ή καθωσπρεπισμό και καθόλου δεν με ενδιαφέρει αν οι εικονιζόμενες είναι "εμφανίσιμες" ή όχι. Πιστεύω ότι τα βίντεο προσβάλλουν την ακεραιότητα της (γυναικείας) προσωπικότητας. Π.χ. η ηλικιωμένη γυναίκα στο βίντεο συγκινείται που υπάρχει "κάποιος" (ακόμα και αν δεχτούμε ότι ο κάποιος δεν είναι ο επιβήτορας όπως υπονοείται) που, όπως λέει η ίδια, "με κάνει να νιώθω κι εγώ σημαντική".Λες και χρειάζεται κάποιον (άντρα) για να τεκμηριώσει την αξία της ως άτομο. Ή λες και χρειαζόμαστε εμείς τον πολιτικό για να μας δώσει αξία...Επίσης, βρίσκω άστοχη τη δικαιολογία ότι υπάρχει σεξισμός και αλλού. Και λοιπόν;
Αναρωτιέμαι. αν η διαφήμιση υπονοούσε ρατσισμό, ξενοφοβία ή ομοφοβία θα κάνατε λόγο για ''υποτίθεται'' θιγμένους ή ''δήθεν'' αντιρατσιστές. Επειδή στο παρελθόν έχετε πάρει σαφή θέση ενάντια σε κάθε παράβαση που εμπίπτει στα παραπάνω, με εκπλήσσει αυτή η άποψη σε κάτι που μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, γυναικών και ανδρών χαρακτήρισε ρητά ως σεξιστικού περιεχομένου. Και δε χρειάζεται καμιά και κανείς να είναι φεμινιστής ή φεμινίστρια για να το καταλάβει, γιατί απλούστατα σεξιστικό δεν είναι αυτό που μόνο προσβάλλει, και μόνο τις γυναίκες. Σεξιστικό είναι και αυτό που επιλεκτικά προβάλλεται ως φυσικό για ένα από τα δύο φύλα αναπαράγοντας στερεότυπα που προβάλλουν μόνο μια αλήθεια ως νοητή και επιθυμητή και αποκλείουν πλήθος άλλων. Κακό επίσης δεν είναι το σεξ, κακό είναι να ταυτίζεται μόνο με τη γυναίκα σε σχέση πάντα με έναν άνδρα, το σωστό, τον λεβέντη! Η να ταυτίζεται με τη νέα και όμορφη, και να θεωρείται αδιανόητο στην τρίτη ηλικία, και στερεοτυπικά να χρησιμοποιείται παντού, από τη φέτα μέχρι την πολιτική. Το ήδη χαμηλό επίπεδο της πολιτικής επιβεβαιώνει που θα έπρεπε να είχε ήδη ενσωματώσει ένα discourse πολιτικής ορθότητας απέναντι στους διάφορους -ισμούς ακριβώς γιατί πρόκειται περί άσκησης πολιτικής! Επίσης θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι φεμινισμός υπάρχει- όπως υπάρχει και αντιρατσισμός και αντιφασισμός- και αξιώνει λόγο απέναντι στο σεξισμό. Όποιος ψάχνει βρίσκει. Και "δήθεν" απ τα παραπάνω υπάρχουν αλλά μόνο στην περίπτωση έκφρασης ενός λόγου κατά του σεξισμού επιστρατεύονται απαξιωτικοί όροι σε εισαγωγικά. Και τέλος, ναι, είμαστε πολλοί και πολλές που έχουμε χρόνο ν' ασχολούμαστε με αρλούμπες συμπεριλαμβανομένου και των όσων εξ υμών και ημών ασχολήθηκαν με τις όχι και τόσο αρλούμπες της Σώτης, την αρλούμπα των διαφημίσεων με προσβλητικό τρόπο παρουσίασης των γκέι και πλήθος άλλων που σχολιάσαμε αρνητικά αλλά ξεχάσαμε. Ίσως γιατί με πάνω από ένα εκατομμύριο στην ανεργία πολλοί βρίσκουμε σε αυτή την ενασχόληση με αρλούμπες την ευκαιρία να παρατηρήσουμε και να σταθούμε και σε αυτό που όταν δουλεύαμε το καταπίναμε αμάσητο. Και ίσως αυτού του είδους το ''ξύσιμο'' να είναι και απείρως δημιουργικό εν τέλει... Πηγή: www.lifo.gr
Τον ουρανό με τ' άστρα θέλει η κοπελιά, οπότε μάλλον σε αποχή (εκλογική και ερωτική) μας προτρέπει το σποτάκι. Εκτός αν θεωρήσουμε ότι ο σταύρος καλύπτει τις προδιαγραφές απ΄όποια άποψη το δει κανείς και υποθέτω ότι εκεί οφείλουμε να καταλήξουμε συνειρμικά, τουλάχιστον εμείς οι γυναίκες. Για τους άντρες δεν ξέρω. Κάποια λύση θα έχει ο σταύρος και γι' αυτούς.
Άρα το αποτέλεσμα είναι ότι την μαμήσαμε μία ή άλλη(δεν μπορούσα να το θέσω πιο κομψά-την συνουσιάσαμε;Σ'μπαθάτε με)...Εντάξει δεν περίμενα το σποτάκι του Ποταμιού για να καταλάβω ότι για εκεί μας πάει :P
Ρε παιδιά, κάνω λάθος ή η ιδέα μου είναι πως δεν σκίστηκε όμως κανένα κομματικό καλσόν στον "πολιτικό" κόσμο μας, για το προεκλογικό σποτ το οποίο δείχνει έναν προφυλακισμένο αρχηγό "κόμματος", (ονάματα δε λέμε μηπως θιχτούν κι άλλοι), ο οποίος με τη σειρά του κατηγορείται για διάφορα γνωστά πολύ κακά πράγματα που φέρεται πως έχει κάνει μαζί με τα αγόρια του (κάποιο ή κάποια από τα αγόρια του κατηγορούντα και για βιασμούς ας πούμε) κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ;
εγω πιστεύω ότι ήταν μια πολύ έξυπνη ιδέα που δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε σωστά. Γιατί βλέπετε δεν δέχτηκαν να έχουν μερίδιο από τα 6 εκατομμύρια ευρώ που όλα τα κόμματα συφώνησαν να διαθέσουν για τηλεοπτικό χρόνο την ίδια στιγμή που δεν μας περισεύουν κιολας. Ξεχωριστά τα άλλα τόσα (7 εκατ.) για αφίσες και ξέρετε και μόνοι σας τι αλλο. Και σκέφτομαι οι λαϊκιστικές καμπάνιες των υπολοίπων κομμάτων που στοχεύουν καθαρα στο συναίσθημα είναι καλύτερε και σωστότερες; Πότε θα αρχίσουμε να τις κρίνουμε αυτές;
για λαϊκισμό οι τελευταίοι που μπορούν να μιλάνε είναι οι κακομοίρηδες του Ποταμιού που αντί να υπερασπιστούν την επιλογή τους κάνανε πίσω άρον-άρον (εκατό φορές χειρότεροι από τη νοοτροπία που υποτίθεται ότι θέλουν να αντικαταστήσουν...)