Ο Παπανδρέου ζήτησε την περικοπή του μισθού του

Ο Παπανδρέου ζήτησε την περικοπή του μισθού του Facebook Twitter
9

Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε την περικοπή του μισθού του λόγω των συχνών απουσιών του στο εξωτερικό, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Βουλής.

Ειδικότερα, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, η Βουλή ενημερώνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας, Γιώργος Παπανδρέου, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, από τον Σεπτέμβριο του 2012, ζήτησε την περικοπή του 1/30 της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσής του ανά απουσία για το σύνολο των απουσιών πέραν του ορίου του άρθρου 63 παρ. 3 του Συντάγματος, ανεξαρτήτως του δικαιολογημένου αυτών.

Μάλιστα δίνεται στη δημοσιότητα και η σχετική επιστολή του πρώην Πρωθυπουργού στην οποία αναφέρεται: «Κύριε Πρόεδρε, όπως γνωρίζετε, λόγω διεθνών δραστηριοτήτων μου, ευρισκόμουν εκτός Ελλάδος ορισμένες ημέρες. Παρακαλώ πολύ, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι έχει δοθεί η σχετική έγκριση από το Σώμα, να εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 63 παρ. 3. του Συντάγματος και να περικοπεί αντιστοίχως η μηνιαία αποζημίωση μου».

Απορίας άξιο είναι πάντως, γιατί η περικοπή της αποζημίωσης ξεκίνησε μόλις τώρα από τις αποδοχές του Απριλίου αφού η σχετική επιστολή είχε σταλεί το 2012. 

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψη στην Τουρκία: Θα εξετάσω αναστροφή της μετατροπής της Μονής Χώρας σε τζαμί

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψη στην Τουρκία: Θα εξετάσω αναστροφή της μετατροπής της Μονής Χώρας σε τζαμί

Αχρείαστη και προκλητική ενέργεια η μετατροπή σε τζαμί - Άνευ σημασίας η επίσκεψη Ράμα - Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στη Βόρεια Μακεδονία, είπε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
1/30 της μηνιαίας αποζημίωσης *για κάθε απουσία*. Αν δηλαδή λείπει 20 ημέρες αυτό σημαίνει περικοπή των 20/30 της αποζημίωσής του.Όχι ότι έχει και τόση σημασία, αλλά για να είμαστε ακριβείς..