Απάντησα σ' αυτό το ερωτηματολόγιο για να δω τι πρέπει να ψηφίσω στις Ευρωεκλογές

Απάντησα σ' αυτό το ερωτηματολόγιο για να δω τι πρέπει να ψηφίσω στις Ευρωεκλογές Facebook Twitter
27

 

Απάντησα σ' αυτό το ερωτηματολόγιο για να δω τι πρέπει να ψηφίσω στις Ευρωεκλογές Facebook Twitter

 

 

Απάντησα σ' αυτό το Ερωτηματολόγιο. 

(Κάντε το κι εσείς, εδώ)

 

 

Πρώτα θα σας δείξω τα αποτελέσματά μου

 

Απάντησα σ' αυτό το ερωτηματολόγιο για να δω τι πρέπει να ψηφίσω στις Ευρωεκλογές Facebook Twitter

 

Αυτό όμως που μου έκανε πραγματικά εντύπωση είναι το πόσα "Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ" έβαλα. Απλούστατα γιατί σε ένα σωρό ερωτήσεις δεν είχα ιδέα τι να απαντήσω. 

Πχ. 

Απάντησα σ' αυτό το ερωτηματολόγιο για να δω τι πρέπει να ψηφίσω στις Ευρωεκλογές Facebook Twitter

Απάντησα σ' αυτό το ερωτηματολόγιο για να δω τι πρέπει να ψηφίσω στις Ευρωεκλογές Facebook Twitter

Απάντησα σ' αυτό το ερωτηματολόγιο για να δω τι πρέπει να ψηφίσω στις Ευρωεκλογές Facebook Twitter

Απάντησα σ' αυτό το ερωτηματολόγιο για να δω τι πρέπει να ψηφίσω στις Ευρωεκλογές Facebook Twitter

Έχουμε μάθει απέξω τι υποστηρίζουν και οι μεν και οι δε ("σώσαμε την Ελλάδα" εναντίον "διώξτε τους αμέσως" κλπ) και δε συνειδητοποιούμε πόσο ΕΛΑΧΙΣΤΑ έχουν μιλήσει τα κόμματα για την Ευρώπη.

Χρηματοπιστωτικές συναλλαγές; Ευρωομόλογα; Δασμοί; Ευρωστρατός; Βοήθεια σε χώρες εκτός ΕΕ;

Με απογοήτευση τίκαρα το "Ούτε Συμφωνώ Ούτε Διαφωνώ" ή το "Δεν απαντώ", σε ένα διάφορες ερωτήσεις, μπορώντας μόνο να μαντέψω τι είναι καλό χωρίς όμως να μπορώ να πάρω την ευθύνη, μιας και σχεδόν κανένα κόμμα δε νοιάστηκε να με ενημερώσει για το τι σημαίνει το ένα και τι το άλλο.

Καταφέραμε να μετατρέψουμε τις Ευρωεκλογές σε εθνικές εκλογές - για άλλη μια φορά. 

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

17 σχόλια
Συγγνωμη κυριε Δημοκιδη, αλλα το θεωρω χρεος του καθε ενημερωμενου, ενεργου πολιτη να τα ψαχνει αυτα τα θεματα, και οχι να τον ενημερωσουν τα κομματα η οι δημοσιογραφοι!
Ξεκίνησα να διαβάζω το άρθρο και μόλις είδα το link σταμάτησα για να συμπληρώσω το quiz. Αφού το έκανα είχα ακριβώς τα ίδια συναισθήματα που διάβασα παρακάτω. Μπράβο Άρη, πολύ καλή δουλειά.
Ο'τι να'ναι.Με βγαζει Ποταμι by far, τη στιγμη που ο ιδιος ο Θεοδωρακης δεν εχει απαντησει ουτε στα μισα απο τα ερωτηματα του τεστ.Μαλλον επρεπε να με εχει στην ευρωλιστα του...Οσο για εσας κυριε Δημοκιδη,ειναι λιγο παραδοξο να λετε απο τη μια οτι τα κομματα δεν ασχοληθηκαν με Ευρωπαικα ζητηματα και απο την αλλη να μην εχετε γνωμη για καποια απο τα πιο ουσιωδη θεματα που αφορουν την πολιτικη της ΕΕ.Το γεγονος οτι το φταιξιμο στα κομματα και τις καμπανιες κατέμε δεν στεκει διοτι ο πολιτης οφειλει να καλλιεργει αποψη και μετα να ψαχνει να βρει ποιος πολιτικος σχηματισμος τον εκφραζει.
Οντως ο καιρος περασε, και οντως ακομα και σε αυτο το βημα δεν συζητηθηκε ποια ειναι η απαντηση που θελουμε στα ερωτηματα αυτα.Ξεκινωντας ακομα και απο τα πιο (φαινομενικα) απλα π.χ. δασμοι σε αγροτικα προιοντα, τα οποια ομως εχουν ευρειες unintended consqequnces.Μήπως να ξεκινουσαμε; Να ξεκινάγαμε απο τα ποιο "μαλακα" και ευκολο να συζητηθουν με ψυχραιμια, και εδω μέσα, υπαρχουν αλλωστε πολλες ιδεολογικες αποψεις, να βλέπαμε τι σημαινει κάθε ένα απο αυτά;;;
Το ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ έχει διττή ερμηνεία. Η μια ερμηνεία είναι δεν έχω άποψη, η άλλη όμως είναι το έχω μελετήσει και βλέπω οφέλη και προβλήματα και στις δύο επιλογές και βρίσκομαι στο κέντρο. Τα VAA υποθέτουν ότι είναι η δεύτερη, ενώ οι περισσότεροι (όπως πχ ο Άρης) το διαλέγουν εννοώντας την πρώτη.Γι αυτό βγαίνουν σχεδόν πάντα ψηλά οι ελιές και τα ποτάμια.
Νομιζω το θέμα δεν είναι ποιες είναι οι θέσεις που ευαγγελίζονται τα κόμματα προεκλογικά και αν συμφωνούμε με αυτές, αλλά ποιες είναι οι πραγματικές τους θέσεις. Και το Ποτάμι π.χ. λέει ότι θέλει διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας (επομένως θεωρητικά ταιρίαζουν οι απόψεις μας), αλλά τον άδειασε αμέσως τον Δήμου για το Άγιο Φως... (επομένως θα του ρίξω άκυρο)
Εντελώς διαιτητικό το ποσοστό μου για Ν.Δ, 0%! Από εκεί και κάτω μόνο οι Γέφυρες με -3% και μετά το χάος, με σειρά εμφάνισης ΛΑΟΣ (-15%), ΑΝΕΛ (-23%) και... -46% Χ.Α.! Αρκετά έως πολύ εύστοχο το ερωτηματολόγιο, είδα ότι τα σημεία διαφωνίας μου με το κόμμα που θα ψηφίσω ήταν αυτά που έριξαν το ποσοστό στο τελικό αποτέλεσμα. Εϊναι και διαφωτιστικό για τις θέσεις των κομμάτων, που τις καπελώνουν οι τσιρίδες και οι πανελοτσακωμοί.
Να σημειώσω κάτι Άρη.Το έκανα και εγώ, και κατόπιν άνοιξα ένα ένα τα πρώτα 5.Έχει πάρα πολλές ερωτήσεις όπου τα κόμματα "ούτε συμφωνούν ουτε διαφωνούν"Αν τις βάλεις όλες Ουτε-Ουτε τότε θα δείς οτι το ποσοστό σου στο ποτάμι, ελιά, Δημαρ, θα ανέβει πιο πολύ.Γιατί σε αυτά τα κόμματα οι θέσεις είναι ουτε-ουτε.Ίσως δεν έχει καταγεγραμμένες όλες τις απόψεις των κομμάτων.Ίσως τα κόμματα είναι ουτε-ουτε.
Και στις εθνικές και τώρα δεν μου βγήκε πρώτο αυτό που σκέφτομαι να ψηφίσω! Πάντως, όταν κοίταξα τις απαντήσεις σε κάθε μία ερώτηση ξεχωριστά για κάθε έναν από τους πολιτικούς σχηματισμούς που με ενδιέφεραν (όχι όλους γενικά) παρατήρησα κάποιες σοβαρές ανακρίβειες/αναντιστοιχίες κατά τη γνώμη μου μεταξύ των απαντήσεων και των προγραμμάτων των κομμάτων (δηλ. το κόμμα ουσιαστικά να λέει συμφωνώ και στο "τεστάκι" να βγαίνει διαφωνώ). Κατανοώ βεβαίως ότι η αντίληψη μου είναι τελείως υποκειμενική και τα αποτελέσματα κατά προσέγγιση. ΥΓ: Μήπως από τα πολλά δεν ξέρω/δεν απαντώ βγήκε πρώτο Το Ποτάμι; :P
είναι πράματα για τα οποία ΔΡΑΣΗ και ΔΗΞΑ χωριστά, ως Γέφυρες πλέον, αλλά και τα στελέχη τους καθένα ξεχωριστά, μιλάνε επανειλημμένα. Βέβαια είναι νεοφιλελεύθεροι που θέλουν να πνίξουν εργασιακά δικαιώματα και μετανάστες από τη μία, δεν είναι τρέντυ όπως το Ποτάμι από την άλλη. Σε προηγούμενη ανάρτηση που αναφέρεται ποιός υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά. Συγγνώμη, αλλά πλέον έχω αρχίσει να εξοργίζομαι με το τί ψηφίζει ο κόσμος. Και η απελπισία μου δεν είναι η Χ.Α. του 10%. είναι ότι οι ΑνΕλ παίρνουν 4 και 5% και οι Γέφυρες μένουν εκτός.
σιγα που μιλάνε. ο δημοσιος διαλγοος ειναι φτωχος στην ελλαδα και η δραση και η δηξα με την συνθηματολογια για δυ κλπ πρωταγωνιστουν σε αυτο δυστυχως.αλλωστε τα διανοητικα τους εργαλεια δεν μπορουν να ανταπεξελθουν επιτυχως στην σημερινη κριση ή στον σημερινο κοσμο για την ακριβεια χωρις να αποκαλύψουν ενα πολυ τρομακτικο οραμα για τον κοσμο. ο καθε ενας μονος του και nimby αν μπορουν
Δεν είναι μόνο τα κόμματα που δεν ενημέρωσαν για τα ευρωπαϊκά θέματα. Άκουσε κανείς κανένα δημοσιογράφο να ρωτάει τίποτα ουσιώδες για την Ευρώπη; Yeah guessed so... Όποιος θέλει να ενημερωθεί καλύτερα να ψάχνει μόνος του, τραγικό αλλά έτσι είναι στο Ελλάδα.
Αν βαλεις ουτε συμφωνω ουτε διαφωνω σε ΟΛΑ, σου δινειΕΛΙΑ 29 %Δημοκρατική Αριστερά 28 %ΝΔ 22 %Γέφυρες 22 %Το Ποτάμι 21 %ΑΝΕΛ 18 %ΛΑΟΣ 18 %Οικολόγοι - Πράσινοι 18Χρυσή Αυγή 13 %ΚΚΕ 12 %ΣΥΡΙΖΑ 10 %ΑΝΤΑΡΣΥΑ 6 %
Λογικό, αφού οι θέσεις του εκάστοτε κόματος όταν συμφωνούν πολύ(+)(+) ή διαφωνούν πολύ(-)(-) είναι ενδεικτικά:6 στις 31 θέσεις για την ελιά7/ 31 για δημαρ17 /31 κκε17/ 31 χα20/ 31 σύριζα26/ 31 ανταρσία