«Οι 50 αποχρώσεις του γκρι» έφεραν αύξηση στις σεξουαλικές ασθένειες, στους άνω των 65

«Οι 50 αποχρώσεις του γκρι» έφεραν αύξηση στις σεξουαλικές ασθένειες, στους άνω των 65 Facebook Twitter
6

 

Ο αριθμός των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς για τους Βρετανούς άνω των 65 ετών και μία από τις αιτίες φαίνεται να είναι το μυθιστόρημα «Οι 50 αποχρώσεις του γκρι», που τους βάζει ιδέες.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Charlotte Jones, μέλος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου, που λέει στην Ιντιπέντεντ ότι το ερωτικό αυτό μυθιστόρημα ενθαρρύνει την αναζήτηση νέων σεξουαλικών πρακτικών. Ως απόδειξη αναφέρει τα στοιχεία του βρετανικού υπουργείου Υγείας που δείχνουν ότι το 2012, υπήρξαν 1.374 περιπτώσεις σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών από χλαμύδια στους άνω των 65, έναντι 1.281 το 2011.

Όπως λέει η ειδικός, το μυθιστόρημα κάνει πιο τολμηρούς τους ανθρώπους κάτω από τα σκεπάσματα, ωστόσο εκτός από τον έρωτα ηλικία δεν κοιτάζουν και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Ο βρετανικός οργανισμός Υγείας συστήνει στους πολίτες να μην ντρέπονται και να δίνουν σημασία στον προσυμπτωματικό έλεγχο.

«Οι 50 αποχρώσεις του γκρι» έφεραν αύξηση στις σεξουαλικές ασθένειες, στους άνω των 65 Facebook Twitter
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

6 σχόλια