Αυστραλία: Σάλος με τα χακεμένα iPhone και iPad

Αυστραλία: Σάλος με τα χακεμένα iPhone και iPad Facebook Twitter
3

Αρκετοί κάτοχοι iPhone, iPad και Mac στην Αυστραλία βρήκαν σήμερα τις συσκευές τους κλειδωμένες και μηνύματα που τους ενημέρωναν ότι τα iOS gadgets τους έχουν χακευτεί και οι υπαίτιοι ζητούνν λύτρα για το ξεκλείδωμά τους.

Το επίσημο φόρουμ υποστήριξης της Apple κατακλύστηκε από posts που αναφέρουν ότι οι απατεώνες χρησιμοποίησαν την αντικλεπτική εφαρμογή εντοπισμού "Find My iPhone" για να κλειδώσουν τις συσκευές και να στείλουν τα μηνύματα στους κατόχους τους.

Όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, που πόσταρε παθών χρήστης, στην οθόνη του Mac του εμφανίστηκε το μήνυμα "Η συσκευή έχει χακευτεί από τον Oleg Pliss", ενώ άλλοι χρήστες λάμβαναν μηνύματα που ζητούσαν κατάθεση του ποσού των 50 δολαρίων σε PayPal για το ξεκλείδωμα της συσκευής τους.

Αρκετοί χρήστες, σύμφωνα με το The Verge, κατάφεραν τελικά να ξεκλειδώσουν μόνοι τους τις συσκευές, ενώ πολλοί κάτοχοι, στράφηκαν στις επίσημες αντιπροσωπείες της Apple για βοήθεια.

Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί γιατί το φαινόμενο των χακεμένων συσκευών περιορίστηκε γεωγραφικά στην Αυστραλία, αλλά εικάζεται ότι οι επιθέσεις είναι αποτέλεσμα κάποιας από τις πρόσφατες κυβερνο-επιθέσεις σε μεγάλα sites, όπου ενδεχομένως να εκλάπησαν στοιχεία όπως οι κωδικοί πρόσβασης γνωστοί ως Apple IDs.

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM
«Ασυνήθιστοι» καρκίνοι εμφανίστηκαν μετά την πανδημία - Γιατροί ψάχνουν τη σύνδεση με τον κορωνοϊό

Τech & Science / «Ασυνήθιστοι» καρκίνοι εμφανίστηκαν μετά την πανδημία - Γιατροί ψάχνουν τη σύνδεση με τον κορωνοϊό

Δεν είναι κάτι νέο ότι οι ιοί μπορούν να προκαλέσουν ή να επιταχύνουν τον καρκίνο, αλλά πιθανώς θα περάσουν χρόνια μέχρι να εμφανιστούν απαντήσεις σχετικά με τον Covid και τον καρκίνο
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια